Veren väki

@ Joanna Heinonen
Veren väki - Joanna Heinonen 7.50   4

Sidottu.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2022.

Nuorille ja nuorille aikuisille kirjoitettu romaani.

Kiiralla on kaikki hyvin. Hänellä on:

– opiskelupaikka
– perhe, joka asuu tarpeeksi kaukana
– oma pieni vuokra-asunto
– kavereita
– koira
– poikaystävä, joka haluaa muuttaa yhteen.

Mitä muuta nuori nainen voisi toivoa? Sitä, että kaikki jättäisivät hänet rauhaan.

Kiiran toive alkaa toteutua, kun asiat yksi toisensa jälkeen alkavat mennä vinoon, lopulta hallitsemattomasti. Kiira löytää itsensä keskeltä varjoyhteiskuntaa, jota johtavat itseään metsästäjiksi kutsuvat olennot.

Veren väki on yhdenlainen kasvutarina, joka näyttää keskisormea sille, mitä nuorelta naiselta yleensä odotetaan. Veren väki yhdistää urbaania fantasiaa, yhteiskunnallista chick litiä ja punk-asennetta. Se ammentaa aineksia niin populäärikulttuurin vampyyreista kuin suomalaisesta kansanuskosta.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 2021 (Robustos)
Tietoja muokattu marraskuu 1, 2022

Kirja-arviot & arvosanat

Itkujänis
Arvosanat 76
Kirja-arviot 5
Viestit 0
huhtikuu 15, 2022
6 / 10

Kansi ja takakannen teksti antoivat ymmärtää, että jotain jännittävää olisi luvassa. No, suurimman osan aikaa kirja tuntui olevan puuduttavaa odottelua ja raastavaa henkilödraamaa, jolla ei loppupeleissä ole juuri merkitystä. Yksikään henkilö ei ollut mielestäni kovin pidettävä. Mitään kunnon vastauksia mysteereihin ei myöskään löydy. Voi toki olla, että pääpaino oli enemmän chick litissä kuin urbaanifantasiassa, joten ehkä en ole vain kohderyhmää. Pointsit siitä, että kyse on yliopisto-opiskelijoista, joihin en ole suomalaisissa nuortenkirjoissa törmännyt. Kirja oli myös nopea lukea ja ihan okei viihdettä.

_kirjakeiju_
Arvosanat 420
Kirja-arviot 349
Viestit 0
maaliskuu 6, 2022
7 / 10

Kiiralla on hieman elämänhallinta hukassa, mutta sitten kaikki muuttuu yhden yön seurauksena. Taka-alalle jäävät murheet opiskelumotivaation puuttumisesta, hankalasta äitisuhteesta ja sitoutumista vaativasta poikaystävästä. Uudet murheet sisältävät välttelevän, mutta ehkä sittenkin kiinnostuneen pojan, maailmojen väliin putoamisen ja mysteerin. Pidin tässä monipuolisesta juonesta, joka kyllä tosin tuntui ajoittain vievän hahmoja eikä toisin päin. Moderni kerronta ja listat miellyttivät myös. Olisin kaivannut selkeämpää loppuratkaisua, onkohan tästä toinen osa tulossa?

AnneAlchemilla
AnneAlchemilla
Arvosanat 111
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 3, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Miiwuska
Miiwuska
Arvosanat 233
Kirja-arviot 3
Viestit 0
syyskuu 13, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle