Kuolon tähti - Juri Nummelin7.50

Toimittanut Juri Nummelin. Sidottu. 

Kirjoittajat: Tiina Raevaara, Janos Honkonen, Harri Närhi, Samuli Antila, Vesa Sisättö, Venla Lintunen, Taneli Lassila, Kaisa Ranta, Edith Arkko, Tove Jansson, Henry Parland, Anni Kuu Nupponen, Anne Leinonen, Reetta Huttunen, Zachris Topelius, Ville Paakonmaa, Tarja Sipiläinen. 

Uusia sekä klassisia kaiken lopun kuvauksia kotimaisilta kirjailijoilta. Ihminen on aina pelännyt – tai toivonut – maailmanloppua. Vaikuttavia maailmanlopputarinoita on tehty jo 1700-luvulta alkaen. Kuvaukset maailman tuhoutumisesta ovat nykyisenä maailmanlaajuisten epidemioiden aikana tulleet yhä todentuntuisemmiksi.

Kuolon tähti sisältää 18 novellia. Siihen ovat uusia kotimaisia tuhon ja hävityksen tarinoita kirjoittaneet maan johtavat spefikirjailijat, kuten Tiina Raevaara, Anni Kuu Nupponen ja Vesa Sisättö. Höysteenä on myös muutamia vanhoja novelleja, joista Tove Janssonin ”Shoppaamassa” on erityinen löytö. Sitä ei ole ollut saatavilla kolmeenkymmeneen vuoteen.

Kirjan on toimittanut Juri Nummelin, joka on kirjoittanut kirjaan myös lyhyen maailmanloppukuvitelmien historiaa kartoittavan esipuheen.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: syyskuu 14, 2021
Kustantaja: Täysi käsi
Tyylit: scifi, antologia
Avainsanat: kotimainen
Odotusarvolla: 7.50/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: syyskuu 15, 2021