Hudd-sedän suolasirotin

@ Hemmo Murto-Unkila
Hudd-sedän suolasirotin - Hemmo Murto-Unkila 9.00   2

Sidottu.

Miten käy ihmiselle, joka jäätyy ajassa seitsemäksi vuodeksi? Entä voiko elämää jatkaa, jos unohtaa oman kuolemansa?

Hudd-sedän suolasirotin on kokoelma omaperäisiä ja absurdeja novelleja tummempaan makuun. Tarinat sisältävät fantasiaelementtejä sekä eksistentiaalista että käsin kosketeltavaa kauhua, mutta myös huumoria. Outoudessaan kiehtovaa kokoelmaa leimaa yllätyksellisyys niin aihepiirien kuin kertomusten etenemisen osalta. Arki voi muuttua silmänräpäyksessä makaaberiksi tällä erikoisella elämysmatkalla.

Kokoelman nimikkonovelli on esimerkki kokoelman groteskimmasta osastosta. Tarinassa tututustaan henkilöön, joka joutuu edesmenneen sukulaisensa riivaamaksi, minkä seurauksena sukulaisesta paljastuu uusia, valonarkoja asioita.

Aloitusnovelli Tilanteeseen, jossa juuri nyt olet, ei saada yhteyttä edustaa humoristisempaa kerrontaa. Päähenkilö saapuu kauppaan, tarttuu kissanruokapurkkiin ja jähmettyy ajassa, kunnes purkin päivämäärä menee umpeen. Elämä ympärillä jatkuu, mutta kummeksuntaa tapaus kyllä aiheuttaa.

Hudd-sedän suolasirotin on aiemminkin spekulatiivista fiktiota julkaisseen Hemmo Murto-Unkilan (s. 1967) ensimmäinen novellikokoelma. Sen eriskummallisuus tuo virkistävää vaihtelua tavanomaisempiin lukukokemuksiin.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu toukokuu 2022 (Arktinen banaani)
Tietoja muokattu syyskuu 2, 2022
Muita teoksia kirjailijalta Hemmo Murto-Unkila
Sälekaihtimien sulkijat 8.22   18

Kirja-arviot & arvosanat

Marko Matero
Arvosanat 45
Kirja-arviot 4
Viestit 0
syyskuu 19, 2022
9 / 10

Hudd-sedän suolasirotin; Hemmo Murto-Unkila(Dude Burglary~ la Strange)

Lähtee aika villisti liikkeelle tuollaisella zombiviritys katumuselegialla: oudohko, raikas tuulahdus suomalaiselta tekijältä- aika ovela, sekä hyvä.

Kerääjä: WAU!!

Kaikki novellithan ovat tekijän 'rakkaita lapsia, nuo tuossa edellä pomppivat ihanasti esiin tuosta kokoelmasta.

Nousi aluksi nuo vieraskieliset pääosan esittäjät mielee, että onko englannissos jo päätetty; no mielen pohjilta tein tekijälle nimestään heti käännöksen- ainakin englanniksi hyvähkösti kääntyi! Saksaan kummiskin, internationaaliin levitykseen Ranskaan.

Liisteri
Liisteri
Arvosanat 20
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 7, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle