Muumipappa ja meri (Muumikirjat, #10)
Keskiarvo 4.09
4.09 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (160)
Kirjahyllytilastot

Muumipappa ja meri

Tove Jansson
Julkaistu: 1965 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Pappan och havet
Käännetty englanniksi: Moominpappa at Sea
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1965. Tekijän kuvittama. Satufantasia.

1. laitos: Suomentanut Laila Järvinen. WSOY, 1965.
2. laitos: Suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä (24. painos). WSOY, 2010. Sidottu.

Keskellä avomerta on kartassa piste, pikku Myy väittää sitä kärpäsenliaksi. Mutta se on kuin onkin saari, yrmeä pieni majakkasaari. Sinne purjehtii muumiperhe turvallisesta laaksostaan, sillä Muumipappa ei halua enää olla tassutteleva, tarpeeton perheenisä, vaan rohkea päällikkö. Mutta kuinka olla majakanvartijana majakassa, jonka valoa ei saa toimimaan? Totta puhuen seikkailusta tulee vaarallisempi kuin kukaan on osannut aavistakaan. Sillä meri on arvaamaton vihollinen, ja Mörkökin on löytänyt muumiperheen jäljet...

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kiepaus (Huimaa, #1)ÄänihäkkiHirviön kutsuLumisiskoMalamanteri (Malamanteri, #1)

Kirja-arvioita (3)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
4.0
Muumiperheen muutto yksinäiselle majakkasaarelle on paljon synkempi Janssonin kuin television kertomana. Muutosta kaipaavien muumien alakulo on tarttuvaa ja myrskyävän meren uhkaava aura sulkee lukijankin sisäänsä. Ilman pikkuruisia ilonpilkahduksia, kirja olisi masentavaa luettavaa. Karujen saaristomaisemien kuvaus on tarkkaa ja henkilöhahmot totutun lämpimiä Tapahtumia ei ole paljoa, mutta lepattava myrskylyhty, ulvova mörkö ja keimailevat merihevoset ohjaavat ajatukset syvälle oman elämän syövereihin. Tätä kirjaa on mahdoton ymmärtää, jos ei itse ole koskaan tutustunut mereen.
Nokka10 avatar
Kirjoittanut
3.5

Ihan hyvä muumikirja

Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
Tätä kirjaa on hieman hankala arvostella. Se sisältää muumiperheen mainioita edesottamuksia, mutta toisaalta se on myös mietelmäteos meren syvimmästä olemuksesta. TV-versiosta eroten tarinassa ovat mukana vain muumit ja Pikku-Myy, joiden luonteet on kuvattu hyvin, Muumipappa turhantärkeänä perheenpäänä, Muumimamma lempeänä, räväkkyyttä hakevana kotiäitinä, Muumipeikko tunteellisena haaveksijana ja Pikku-Myy kaikista pilaa tekevänä irvileukana. Mystistä tunnelmaa luovat ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873