Kuinkas sitten kävikään?
Kansiylänimeke: Kirja Mymmelistä, Muumipeikosta ja pikku Myystä. Alkuteos ilmestynyt 1952, suomennos 1953 (20. painos 2007). Suomentanut Hannes Korpi-Anttila. Tekijän kuvittama. Sidottu. Kuvakirja.
Lastenkamarin klassikko, iki-ihana Tove Janssonin kuvittama ja kertoma nelivärinen kuvakirja, reikäkirja, jossa Muumipeikko, Mymmeli ja pikku Myy seikkailevat ja joutuvat ihmeellisiin kommelluksiin. Kuinkas sitten kävikään? -kysytään ja lukija pääsee eteenpäin kurkistamalla uteliaisuutta herättäviin reikiin.
Tove Jansson
Tove Jansson (1914–2001) oli kirjailija, taidemaalari, piirtäjä ja Muumi-hahmojen luoja. Jansson piti suurimpina kirjallisina esikuvinaan Lewis Carrollia ja Franz Kafkaa.
Tove Jansson syntyi Helsingissä taiteilijaperheeseen. Hänen isänsä oli kuvanveistäjä Viktor Jansson ja äitinsä piirtäjä Signe Hammarsten. Tove Jansson on muistellut lapsuuttaan vuonna 1968 ilmestyneessä teoksessa Kuvanveistäjän tytär. Tove Jansson opiskeli Tukholman taideteollisessa oppilaitoksessa, Suomen taideyhdistyksen piirustuskoulussa Ateneumissa ja Ecole d'Adrien Holy’ssa Pariisissa. Hänen julkinen uransa alkoi piirroksilla pilalehti Garmnissa 1929.
Muumikirjat
Sarja sisältää 13 pääteosta ja yhteensä teoksia 18 kpl.
Alasarja Ilta saapuu Muumilaaksoon
Kirja-arvioita
Klassikko! Todellinen Muumi-klassikko! Muistan tästä teoksesta useat sananparret ja veikeän kuvituksen. Täys-osuma Tovelta!
Lapsuuden klassikko, samaan aikaan ihastuttava ja ahdistava kuvakirja. Se imuri! Riimittely ja sivujen värien käyttö ovat jääneet pysyvästi mieleen vielä aikuisiällekin. Parasta Muumimaasta.
Kuinkas sitten kävikään? on hyvä kuvakirja pienten lasten muumeihin tutustuttamiseen. Tarina on kerrottu sanoihin "vaan kuinkas sitten kävikään?" päättyvin runosäkein, joka reiällisen ulkoasun ohella auttaa lapsia aktiivisessa eläytymisessä. Kirjassa on hieman alkupään muumien (ensimmäiset sarjakuvat, Muumipeikko ja pyrstötähti) riehakasta henkeä ja jotkin kohdat huvittavat myös vanhempia lukijoita.