Triffidien kapina (Tieteisromaani-sarja)
Sivut: 1, 2, 3

Maijan paras tarina

05.05.2019
Carpe avatar
Hei, kokeilenpa minäkin laittaa tänne ensimmäisen pienen juttuni. Saa nähdä miten tämä tähän tulee. Tällainen yhteenpötköön unettomana yönä tehty juttu.

Maijan paras tarina

Maija istuutui tuttuun pehmeään nahkatuoliinsa, otti pinosta puhtaanvalkean A4 arkin ja rullasi sen kirjoituskoneeseensa.

Uuden novellin idea oli tupsahtanut hänen mieleensä kauppareissulla, ihan yllättäen kuten usein ennenkin. Hän oli ehkä kuullut vain pienen pätkän kahden asiakkaan juttelusta, ja se oli laukaissut mielikuvien vyöryn hänen päässään. Kun nämä ideat tulivat, oli Maijan päästävä nopeasti rakkaalle koneelleen naputtelemaan tarinaa paperille. Muuten juttu alkaisi hajoamaan, ja hän epäröisi, kyseenalaistaisi, ja unohtaisi alkuperäisen mielikuvan tarinasta.

Maija ei käyttänyt tietokonetta kirjoittamiseen, ei missään nimessä, sieluton masiina jota hän ei ollut koskaan oppinut käyttämään. Toista oli vanha kunnon Remington, sen näppäimet olivat herkät, ja hän saattoi suorastaan tuntea kuinka kirjaimet iskeytyivät neitseelliseen paperiin. Ja äänet; napsahtelut, paperin rapina, kilahdukset, ne olivat kuin musiikkia Maijan korvissa kun hän naputteli opettelemallaan kuudensormensysteemillä tekstiä paperiin.

Maija tunsi kirjoittavansa jotain erikoista, kaunista, luultavasti parasta tarinaa moneen vuoteen. Aika kului, ja paperipino koneen vasemmalla puolen pieneni, samalla kun pino oikealla puolen kasvoi.
Vihdoin hän alkoi päästä tarinan loppuun, sormissa tuntui jo usean tunnin kirjoittaminen. Hartiat olivat jäykät, ja lyötyään viimeisen pisteen hän nojasi taakse ja huokaisi syvään. Tarina oli valmis, ja oli kuin hänen mielensä olisi puhaltunut tyhjäksi kaikesta.

Maija rentoutui ja hengitti syvään, kiihko oli ohi, hän ei edes muistanut tarkalleen kirjoittamaansa enää. Kaikki käytäisiin myöhemmin lävitse Tonin, hänen poikaystävänsä kanssa. Toni lukisi tarinan, ja ehdottaisi ehkä joitain pieniä muutoksia sinne tänne, huomaisi jonkin virheen jossain, ja he korjaisivat tekstiä yhdessä.

Maija hätkähti kuullessaan ulko-oven kolahtavan, hän oli tainnut torkahtaa tuoliinsa. Eteisestä kuului tutut kolme askelta, sitten kengät tömähtivät lattialle, ja takki kahisi sujahtaessaan naulakkoon.

- Moi kulta, minä täällä, Toni sieltä huikkasi, - miten menee?

- Ihanasti, Maija vastasi, - olen kirjoitellut aika pitkän aikaa.

Maija kuuli kevyet askeleet takaansa, ja kädet laskeutuivat hänen harteilleen alkaen puristelemaan niitä hellästi.

- Olet kirjoitellut? Toni totesi kysyvällä äänellä.

- Niin, sain idean kaupassa, Maija mutisi harteitaan liikutellen – ehkä kuule parhaimman idean pitkään aikaan. Enhän minä sitä enää muista kulta, hän hymähti. -Tuskin maltan odottaa että luet sen.

- Mutta…Toni veti syvään henkeä, ja Maija tunsi käsien otteen hartioissaan tiukentuvan. - Kulta...Maija...sehän meni se…tuo...tuo värinauhahan meni poikki pari päivää sitten, toin juuri nyt uuden.

Maija jäykistyi, ja tunsi poskiensa kylmenevän kun veri pakeni päästä.

” Värinauha…värinauha poikki…” ääni huusi hänen sisällään, ja hän kohotti kätensä kohti kirjoituskonetta. Hänen herkät, pistekirjoitusta lukemaan tottuneet sormensa antoivat heti vahvistuksen Tonin sanoille.

Kuumat, niin kuuman polttavat kyyneleet alkoivat valua Maijan hyödyttömistä silmistä.
Muokannut Carpe (06.05.2019)
LordStenhammar avatar
Siis ymmärsinkö nyt oikein: Maija ei missään vaiheessa kirjoittaessaan huomannut, että paperille ei ollut ilmestynyt merkin merkkiä? Oliko hän niin suuressa kiihkossa, vai kenties joku silmäpuoli? Muuten ihan hauska loppukäänne tarinassa.
Carpe avatar
Jos luet ajatuksella niin huomaat luultavasti syyn..
LordStenhammar avatar
Okkei. No äläpä pilaa muilta tarkkasilmäisemmiltä lukukokemusta ja tajuamisen iloa. :grin:
16.05.2019
Wuntvor avatar
Mielenkiintoinen tarina, loppuratkaisu on toimiva vaikka se ei yllättänyt.

Muutama kirjoitusvirhe: kuudensormensysteemillä ja puhaltunut. Loppukeskustelu toimii mutta pilkkujen määrää voisi vähentää.
16.05.2019
Carpe avatar
Nyt kyllä haluaisin selvennyksen noihin kahteen sanaan, että miten niissä on mielestäsi kirjoitusvirhe?
Voi olla mutta en itse hoksaa.
muokk. Enpä löytänyt sanaa "puhaltunut" kai se on väärin. Jostain sellainen vain tuli itselle mieleen kirjoittaessa. Oikea sana voisi olla : puhahtanut, sellaisen löysin kielitoimiston sanakirjasta. Toisaalta Mun mielestä tuo "puhahtanut" voi luoda kuvan kuin Joku olisi siis..puhahtanut..ja puhaltunut tarkoittaisi Puhaltamista. Hiukan sekavaa.
Mutta mielestäni "kuudensormensysteemillä" on oikein, vertaa "kymmensormijärjestelmä". Toki käytetään myös muotoa: 10-sormijärjestelmä. Molempia voi käyttää mielestäni tässä tilanteessa.
Takaisin ylös