Moonlord avatar
Vastannut: kirill potemkin, 19.04.2026
Kategoria: Satama | 726 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Ageha, 19.04.2026

Elina Rouhiainen

Elina Rouhiainen (s. 1988) opiskelee sosiologiaa Helsingin yliopistossa ja on aikaisemmin kilpaillut aktiivisesti muodostelmaluistelussa. Hän kirjoitti ensimmäisen version esikoisromaanistaan Kesytön reilussa kuukaudessa, kun sen tarina imaisi hänet täysin mukaansa. Kirja sai alkunsa hänen mieleensä nousseesta kuvasta, jossa tyttö istuu yksin synkässä metsässä ja kohtaa suuren suden.

09.04.2021
Kuunliekki avatar
Elina Rouhiainen on kirjoittanut sarjat Susiraja ja Väki ja kirjoittamassa parhaillaan uutta lastenkirjasarjaa Nelimaan tarinat.

Olen näistä lukenut Susirajan kokonaisuudessaan ja Väki trilogiasta 2/3. Onko muita näitä lukeneita?

Susirajasta pidin ehdottomasti enemmän. Ihmissudet varmasti yhtenä tekijänä. Ne on kiehtovia ja kirjailija on onnistunut tekemään niistä omanlaisia eikä kopiota myyttisestä hirviöstä. Joskin jotkin seikat ei niissä oikein toimi, kuten niiden lisääntymiskuvio. Ylimaallinen vahvuus on myös tylsää, mikä koskee myös sarjan yksiä toisia olentoja. Jokin sarjassa imaisi ja koukutti. Miinusta siitä kuinka päähenkilö lähes tulkoon palvoi ah niin täydellistä ihastustaan.

Väki, niin se ei ole yhtä hyvä. Ihan hyvä, mutta sen verran vähemmän mukaansa tempaava että on vielä kesken ja luen muuta välillä. Kirjoitustyyli ei ole niin paljoa mieleeni kuin aiemmin kirjoitetussa Susirajassa. Ehkä kirjailija yrittää liikaa? Ainakin kirjailijan tapa viitata tulevaan "he eivät aavistaneet että viikon päästä asiat menisivät pieleen" tyylisesti on lähinnä ärsyttävä. Hahmot on ehkä kiinnostavampia ja plussaa queer-hahmosta.

Mielenkiintoista näissä molemmissa sarjoissa on se kuinka kirjailija tuntuu tehneen eritysherkkyyksistä taikavoimia.
10.04.2021
Älä Kuunliekki ihmettele, yhdistin aikoinaan kirja-arvostelusta syntyneen viestin nyt tähän samaan. Näkyy ketjun ensimmäisenä viestinä, koska vanhempi.

(Rouhiainen kirjoja en ole valitettavasti lukenut.)