Mustelmann avatar
Kirjailija: Andrzej Sapkowski
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Sivut: 1, 2, 3, 4, 5
Vaarojen taival (Ajan Pyörä #1)
Sarja: Ajan Pyörä
Kategoria: Lukusali | 3 viestiä | 31 lukukertaa
Vastannut: Freyja, 30.06.2026

Atorox 2014 - Risingin raati (+tulokset)

14.04.2014
Emelie avatar
Klo 18:00 aloitusaikana sopii ainakin minulle. Ja tosiaan, pääsiäinen saattaa vaikuttaa paikkojen aukioloaikoihin. Itse olin alunperin miettinyt esim. Steam-kahvilaa (Kinopalatsia vastapäätä), mutten tosiaan tiedä että miten se on auki tuolloin maanantaina.
19.04.2014
Jaragil avatar
Steam vaikuttaisi olevan auki normaalisti pääsiäisen aikaan, mutta preferoisin henkilökohtaisesti tapaamista jonkun luona, Vanamon nyt noin lähtökohtaisesti. Vähemmän häslinkiä ympärillä, varmaan muutenkin hieman mukavammat oleskelutilat, eikä tarvitsisi koko ajan sietää henkilökunnan paheksuvia katseita, kun kukaan ei oikein osta mitään.

Plus kuulin lupauksia kakusta.
20.04.2014
Vanamo avatar
Jos nyt sitten nähdään huomenna 18:00 miun luona ja voidaan sit vaikka seuraavalla kerralla suunnata sinne Steamiin. :)

P.S. Tein tosiaan kakun, kun piti saada kokeilla yhtä reseptiä. Kahvia sen sijaan en voi luvata, kun mutterikeittimen tiivisteelle kävi hassusti.
25.04.2014
Vanamo avatar
Sovittiin, että seuraava livelukupiiri kokoontuu tiistaina 6.5. klo 18 Jarren luona.
04.05.2014
Jaragil avatar
Muistuttelen ja huhuilen vielä, että ylihuomenna tiistaina tosiaan tavataan meikäläisen luona. Osoitetta ja puhelinnumeroa saa huhuilla yksärillä, jos ette ole niitä vielä jostain kaivaneet.
06.05.2014
Vanamo avatar
Todettiin, että seuraavan lukupiirikerran viikolla torstai eli 22.5. (klo 18:00) on ainoa kaikille paikallaolleille sopiva päivä. Toivottavasti sopii muillekin?
14.07.2014
"Turun Science Fiction Seura"Atorox 2014

Turun Science Fiction Seura ry. jakoi tieteiskirjallisuuspalkinto Atoroxin scifi- ja fantasiatapahtuma Finnconissa Jyväskylässä lauantaina 12. heinäkuuta.

Atorox-palkinto Jussi Katajalle

Vuoden 2014 Atorox-palkinnon voitti Jussi Katajalan novelli Mare Nostrum. Toisen sijan sai Shimo Suntilan novelli Milla ja Meri. Kolmossijalla oli Miikka Pörstin novelli Raportti. Mikä johti operaatio Tähtivaeltajan epäonnistumiseen?.

Tänä vuonna palkinnosta kilpaili 30 novellia, ja äänestämässä oli yhteensä 51 suomalaista scifin ja fantasian ystävää.

Atorox 2014 – kymmenen kärki

1. Jussi Katajala: Mare Nostrum (Huomenna tuulet voimistuvat)
2. Shimo Suntila: Milla ja Meri (Portti 2/13)
3. Miikka Pörsti: Raportti. Mikä johti operaatio Tähtivaeltajan epäonnistumiseen? (Tähtivaeltaja 4/13)
4. Leila Paananen: Ausa ja erakko (Kultakuoriainen #6)
5. Tero Niemi: Lorelein laulu (Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita)
6. Tero Niemi ja Anne Salminen: Rovaniemen kuilu (Hurtan koodeksi)
7. Jussi Katajala: Jotta taidat suomen kielen (Ajan poluilla)
8. Magdalena Hai: Siivekäs mies Isaac (Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita)
9. Anne Leinonen: Falachustin talossa (Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita)
10. Anne Leinonen: Tuonenkalma, surmansuitset (Kuun pimeä puoli)

Atorox-vastaava Nadja Sokura
Tunnustan olevani aavistuksen yllättynyt tuloksista. Oman raatimme otanta oli tietysti varsin pieni, mutta omien ääntemme ja lukukokemusteni perusteella en olisi odottanut aivan tällaista kymmenen kärkeä. Raporttia ei äänestänyt meistä kukaan ja voittajaakin vain kaksi. Lisäksi kaikkien neljän äänestämä Tuonenkalma, surmansuitset oli vasta kymmenes.

Siltikin, ihan tyydyttävä lopputulos. Raportista minulla ei ole vieläkään mitään hyvää sanottavaa ja olisin suonut Anne Leinoselle hieman parempaa edustusta kärkikahinoissa, mutta noin muuten en ole pettynyt.
15.07.2014
Emelie avatar
Minäkin olen yllättynyt kärkikymmeniköstä.

Suntilan novellin Milla ja Meri sijoitus ei sinänsä yllättänyt, olihan se hyvin erilainen kuin muut kilpailun novellit. Minä pidin hänen novelleistaan eniten Valkean naisen palvelijasta, ja on aika sääli, että se ei päässyt 10 parhaimman joukkoon. Omat suosikkini eli Lorelein laulu sekä Ausa ja erakko pääsivät kuitenkin kolmen kärjen tuntumaan, ihan kiva.

Jaragilin tavoin olisin toivonut Anne Leinoselle parempia sijoituksia, mutta muuten olen myös tyytyväinen kymmenikköön.
15.07.2014
maahinen avatar
Hmm. Paras voitti ja kaksi kamalaa seuraavina. Millan ja Meren voin vielä jotenkin ymmärtää, kovin monethan pitävät ärsyttävistä lapsista. Mutta Raportissa en näe minkäänlaisia ansioita. Loppulista aika ok.
22.07.2014
Sama vielä näkymään Uutisissa: