Risingshadow

Darren Shanin tarina #3 / 12 ✓
Kauhun tunneleissa (Darren Shanin tarina #3) - Darren Shan
★ 7.64 / 167
12238435426117568394210

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Kaijamari Sivill.

1. laitos: Kansi: Jukka Aalto. Sidottu. Tammi, 2003.
2. laitos: 2006. Uusi kansikuva. Nidottu.

Vampyyri Crepsley, Darren ja käärmepoika Evra jättävät friikkisirkuksen ja suuntaavat kohti kaupunkia. Pojat nauttivat olostaan. Evra tuijottaa tv-ohjelmia, kun taas Darrenin silmät nauliutuvat kauniiseen Debbie Hanlockiin. Mutta Crepsley käyttäytyy omituisesti: hän partioi katuja yöt läpeensä eikä kerro aikeistaan mitään Darrenille ja Evralle.

Joulun alla poliisi löytää vanhasta rakennuksesta useita ihmisruumiita, joista on imetty verta. Darrenin ja Evran epäilykset kohdistuvat Crepsleyhin. Jos Crepsley on tappaja, poikien täytyy estää hänen touhunsa hinnalla millä hyvänsä!

Darrenin yritys hyökätä Crepsleyn kimppuun johtaa painajaismaiseen tapahtumaketjuun. Pian Darren löytää itsensä taistelemasta sekä oman että ystäviensä Evran ja Debbien hengen edestä pahuuden voimaa vastaan...

”Pirullisen hauska ja pelottava kirja...” – Worldonline

Adlibris: tarkista saatavuus

NuortenkirjallisuusKauhuVampyyrit
Julkaistu: 2003 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Tunnels of Blood
Kirja-arviot ja kommentit (4)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Haiseva käsi (Uhriniituntakainen #1)
★ 8.16 / 13
Kymnaasi (Kymnaasi-sarja #1)
★ 7.84 / 12
Darlah: 172 tuntia Kuussa
★ 7.76 / 115
Friikkisirkus (Darren Shanin tarina #1)
★ 7.58 / 228
Sarvijumala
★ 7.40 / 37

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Darren Shan

Darren Shan (Darren O’Shaughnessy, s. 1972), joka on lainannut nimensä kirjasarjansa sankarille), on lontoolaissyntyinen, Irlannissa asuva kirjailija. Kauhu- ja vampyyritarinat ovat kiehtoneet häntä jo 6-vuotiaasta lähtien. Shanin ensimmäisestä nuortenkirjasta Friikkisirkus (2000) tuli menestys. Hänen teoksiaan on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta.

Kuva: CC BY 2.0

Darren Shanin tarina

Darren Shanin nuorille suunnattu vampyyri/kauhusarja. Sarjan päähenkilöllä on sama nimi kuin kirjailijalla.

Darren Shanin tarina sisältää 12 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Alasarja Darren Shanin tarina (sarjakuva)

Friikkisirkus (Darren Shanin tarina #1)
★ 7.58 / 228
Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina #2)
★ 7.70 / 188
Kauhun tunneleissa (Darren Shanin tarina #3)
★ 7.64 / 167
Vampyyrivuori (Darren Shanin tarina #4)
★ 7.64 / 163
Kuoleman koetukset (Darren Shanin tarina #5)
★ 7.92 / 143
Vampyyriprinssi (Darren Shanin tarina #6)
★ 7.94 / 121
Pimeyden ennustukset (Darren Shanin tarina #7)
★ 7.78 / 94
Yön liittolaiset (Darren Shanin tarina #8)
★ 7.66 / 73
Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina #9)
★ 7.76 / 65
Sielujen järvi (Darren Shanin tarina #10)
★ 7.38 / 63
Varjojen vangit (Darren Shanin tarina #11)
★ 7.84 / 43
Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina #12)
★ 8.02 / 42

Kirja-arviot ja kommentit

11.03.2010
tintti89 avatar
tintti89
Kirjoja 119, Arviot 119
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Kirjan idea oli hyvä, mutta mielestäni toteutus olisi voinut olla parempi. Juoni etenee kuitenkin melko loogisesti eteenpäin, vaikka onkin erittäin ennalta-arvattava. Kirjoitustyylikin tuntuu onneksi parantuvan kirja kirjalta. Jotenkin en kuitenkaan olisi halunnut minkäänlaista rakkaustarinaa tähän sarjaan, sillä kirjailija ei vain osaa kirjoittaa tarpeeksi hyvin. Henkilöistä sai huomattavasti lisää tietoa tässä kirjassa. Erittäin tyytyväinen olin kuvauksiin Crepselyn ja Darrenin välisistä ristiriidoista, vaikka ne tuntuvatkin välillä vähän kummallisilta. Tykkäsin myös, kun sai tietää enemmän Crepsleyn historiasta. Vampaneesista iso miinus, eihän tuollaisia ole vampyyrimaailmassa! Kirjan loppu oli mielestäni hyvä, vaikka olikin ennalta-arvattava. Kirja loppuu juuri sopivasti kesken, mikä aiheuttaa himon lukea koko sarja loppuun. Olisin kuitenkin toivonut kirjaan hieman enemmän kuvailua, varsinkin ns. raa'assa kohtauksessa. Edelleenkään niistä ei saa yhtään mitään irti.

15.05.2008
Millis avatar
Millis
Kirjoja 6, Arviot 5
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Kirja oli tosi hyvä. olen lukenut kaikki suomenkieliset osat1-6, kun ope koulussa käski lukea friikkisirkuksen.luin sen ja kiinnostuin valtavasti. menin kirjakauppaan ja ostin viidennen osan. olisin halunnut muutakin mutta 1,2,3,4, ei enää paineta . Toivon että Tammi suomentaisi loputkin 6 osaa. minä ainkain luen ne kaikki. OMa lemppari kirjani on sarjasta juuri tämä kolmonen siinä oli erityisen paljon vampyyreistä ja vampaneeseistä ja lempihenkilöstäni Larten Crepsleystä-.

04.01.2014
Lonely Reader avatar
Lonely Reader
Kirjoja 56, Arviot 42, Viestit 9
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Juuri vähän aikaa sitten tajusn että kannen kuva esittää viemärin suuaukkoa. Heh. Juoni oli kiva oli mahtavaa että Evrakin sai isomman osan kirjassa kuin yleensä. Debbiekin oli rohkea ja uskalias tyttö ja ystävä. Oli aika keljua jättää hänet mitään sanomatta vaikka ymmärrän että miten Darren muka olisi voinut sanoa hyvästit sille ainoalle tytölle jota on kaiketi pussannut. :) Vaikka Murloughin tappaminen aloittikin Arpien sodan (nimi myöhemmistä kirjoista) niin oli se pakko tehdä ja eihän kukaan sitä vielä silloin tiennyt vaan sota alkoi kai jostain muusta. Emt. Sillä Debbielläkin on vielä suuri osuus tässä sarjassa ja vampyyrien ja vampneesien välisessä sodassa.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja