Risingshadow

Kuoleman koetukset

Darren Shanin tarina #5 / 12 ✓
Kuoleman koetukset (Darren Shanin tarina #5) - Darren Shan
★ 7.92 / 143

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Kaijamari Sivill. Nidottu.

1. painos: Tammi, 2006. Nidottu.
2. painos: Tammi, 2007. Tam tam -sarja. Nidottu.

Darren Shanin on läpäistävä viisi kuolemanvaarallista koetta todistaakseen olevansa kelpo vampyyri. Hän ei voi kieltäytyä eikä epäonnistua – ainoa vaihtoehto on kuolema. Koettuaan vesilabyrintin, neulapolun ja lieskasalin kauhut Darren on kehnossa kunnossa. Ennen kuin viides koetus ennättää edes alkaa, tielle osuu äkkiarvaamatta ylimääräisiä hankaluuksia: petturi, joka väittää olevansa pelastaja, kuumeinen pakomatka Vampyyrivuoren uumenissa ja violetti-ihoisten vihollisten kohtaaminen...

Karmivan jännittävän sarjan viides osa.

LUE JA PELKÄÄ! Odotettu viides osa ilmestyy nyt tamtam-pokkarina!

Adlibris: tarkista saatavuus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Haiseva käsi (Uhriniituntakainen #1)
★ 8.16 / 13
Kymnaasi (Kymnaasi-sarja #1)
★ 7.82 / 11
Darlah: 172 tuntia Kuussa
★ 7.74 / 114
Friikkisirkus (Darren Shanin tarina #1)
★ 7.58 / 227
Monster High (Monster High #1)
★ 7.40 / 15

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Darren Shan

Darren Shan (Darren O’Shaughnessy, s. 1972), joka on lainannut nimensä kirjasarjansa sankarille), on lontoolaissyntyinen, Irlannissa asuva kirjailija. Kauhu- ja vampyyritarinat ovat kiehtoneet häntä jo 6-vuotiaasta lähtien. Shanin ensimmäisestä nuortenkirjasta Friikkisirkus (2000) tuli menestys. Hänen teoksiaan on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta.

Kuva: CC BY 2.0

Darren Shanin tarina

Darren Shanin nuorille suunnattu vampyyri/kauhusarja. Sarjan päähenkilöllä on sama nimi kuin kirjailijalla.

Darren Shanin tarina sisältää 12 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Alasarja Darren Shanin tarina (sarjakuva)

Friikkisirkus (Darren Shanin tarina #1)
★ 7.58 / 227
Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina #2)
★ 7.70 / 188
Kauhun tunneleissa (Darren Shanin tarina #3)
★ 7.62 / 166
Vampyyrivuori (Darren Shanin tarina #4)
★ 7.64 / 163
Kuoleman koetukset (Darren Shanin tarina #5)
★ 7.92 / 143
Vampyyriprinssi (Darren Shanin tarina #6)
★ 7.94 / 121
Pimeyden ennustukset (Darren Shanin tarina #7)
★ 7.78 / 94
Yön liittolaiset (Darren Shanin tarina #8)
★ 7.66 / 73
Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina #9)
★ 7.76 / 65
Sielujen järvi (Darren Shanin tarina #10)
★ 7.38 / 63
Varjojen vangit (Darren Shanin tarina #11)
★ 7.84 / 43
Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina #12)
★ 8.02 / 42

04.10.2014
manni avatar
manni
Kirjoja 41, Kirja-arviot 7, Viestit 1
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Kirja oli ihan OK, vaikkakin mielestäni tämä kirja otti vähän takapakkia edellisien kirjojen nousujohteisessa jatkumossa. Kirja ei antanut oikeastaan mitään juonellisesti. Kuoleman koetukset olivat itsessään mielenkiintoisia, mutta se miten Darren selvisi niistä oli typerästi kirjoitettu. Jokainen koetus päättyi siihen, että Darren on varma että hän kuolee, mutta hupsista keikkaa jollain ihmeen kaupalla hän selviää, vaikka kaikki odottivat että hän kuolee. Yhden kerran se toimi ja loput koetukset tuntuivat edellisiensä toistolta. Darren Shan on näiden kirjojen aikana joka kerta skarpannut ja saanut jokaisesta teoksestaa edeltäjäänsä paremman, mutta kirjojen loppujen osalta hän on hän on aivan hukassa. Ainakin minun mielestä. Tämänkin kirjan loppu oli sekava, liian nopea tahtinen, hahmojen tunteista ei saanut mitään selkoa ja kirja jäi ärsyttävään kohtaan. Kaiken kaikkiaan olen hieman pettynyt tähän kirjaan, koska edellinen kirja antoi syytä odottaa tältä kirjalta paljon enemmän. Tämä ei ollut kirjasarjan huonoin, mutta ei lähellekkän parhaimmistoa.

22.03.2014
Ruttola avatar
Ruttola
Kirjoja 32, Kirja-arviot 10
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Lempikirjani Darren Shaneista... Muut ovat pitkästyttäviä, mutta tässä on hyviä tapahtumia... ei aivan perusvampyyriä, tämä Darren Shan ja siksi kiinnostava. Pelottavin on tulikoetus... Olen lukenut darren shanit kahdesti ja suosittelen ehdottomasti yli 10 vuotiaille.. sillä paljon raakoja kohtauksia

14.03.2010
tintti89 avatar
tintti89
Kirjoja 119, Kirja-arviot 119
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Tämä kirja on suoraa jatkoa sarjan edelliselle osalle. Sarjan juonta eteenpäin vieviä tapahtumia ei paljoa ollut, mutta itse pidin tästä kirjasta silti. Koetukset oli hyvin kuvattu, vaikka aivan jokaisessa tapahtui toistoa: Darren selviää täpärästi kuolemalta. Tätä olisi voinut käyttää yhdessä, ehkä kahdessa koetuksessa, mutta ei missään nimessä kaikissa.. Tykkäsin tässä osassa lähes jokaisesta henkilöstä. Hieman häiritsi kirjailijan toistot ja esittelyt jokaisesta henkilöstä, jos haluaa lukea sarjaa niin sen voi lukea järjestyksessä tietääkseen henkilöt.. Crepsleyn ja Darrenin suhteesta löytyi mukavia, uusia puolia. Harkatkin paljastui lopulta ihan symppispersoonaksi. Kirjan loppu oli jotenkin melko ärsyttävä. Kirjailija ei taaskaan osannut paneutua henkilöiden tunteisiin, eikä täten lukijallekaan jää oikein mitään käteen. Muutenkin kirjailija jätti vähän turhan paljon asioita kesken, vaikka kaikkiin kysymyksiin saa varmasti vastauksen seuraavassa kirjassa.

20.07.2008
Pennywere avatar
Pennywere
Kirjoja 188, Kirja-arviot 43
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Kuoleman koetukset on helppo kirja, jonka voi lukea helposti vaikka päivän aikana. Mielestäni tämä on yksi sarjan parhaimmistoa, koska tässä kerrotaan perusteellisesti hahmojen tunteista koetuksia koskien, sekä itse koetukset oli kerrottu hetki hetkeltä. Monta täpärää tilannetta siellä oli, mutta Darren selviytyi niistä hienosti. Oli myös mukava lukea Elävien kuolleiden juhlista, miten vampyyrit käyttäytyvät ollessaan suurissa porukoissa. Lopussa oli myös järkyttävä tapaus, kun ystävä paljastuikin petturiksi ja toinen ystävä sai surmansa. Kyllä on hyvä kirja! Ehdottomasti kaikki vampyyrien ystävät, lukekaa tätä sarjaa! =)

04.01.2014
Lonely Reader avatar
Lonely Reader
Kirjoja 56, Kirja-arviot 42, Viestit 9
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Urhea Darren Shan. Kirja tempaisi mukaan niin hyvin että en malttanut irrottaa käsiäni siitä ja luin sen loppuun 4 tunnissa. :) Enpä itse tahtoisi suorittaa noita kuoleman koetuksia kun tuollaisen nimenkin ovat saaneet. Mutta Darrenhan niistä sitten selviytyi, ainakin osittain. Harkat oli urhea vaikkakin typerä. Hänelle olisi pitänyt kertoa vampyyrien tavat. En kyllä ole siitä vihainen koska oletettavasti Darren olisi.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja