Tähtiviima
Kansi ja kansitaitto: Arren Zherbin. Nidottu.
Sisältö:
- Avaruustrippi
- Steelen ruukki
- Tähtivaeltajat
- Sharan henkäys
Palkitun turkulaiskirjailijan novellikokoelma venyttää lukijan todellisuuksia äärimmäisten etäisyyksien yli.
Avaruudessa yksikin virhe on kohtalokas. Äärimmäiset etäisyydet ja tähtien neuloma tyhjyys ovat ihmismielelle liikaa. Vain houkat, uhkarohkeat ja konemielet suuntaavat sinne oman henkensä uhalla.
Tähtiviima on kokoelma tieteisnovelleja, joissa ihminen on pieni ja avaruus valtava. Silti kaikki ei ole lohdutonta – joskus joku rohkea jää eloon ja saattaa muuttaa maailmaa piirun verran paremmaksi paikaksi.
Shimo Suntila
Turkulainen Shimo Suntila (s. 1973) on toiminut muun muassa Turun science fiction -seurassa ja Suomen tieteiskirjoittajissa. Kirjallisina esikuvinaan Suntila pitää Douglas Adamsia, Carl Barksia, Boris Hurttaa, Raph Kosteria, H. P. Lovecraftia, Don Martinia, Gene Roddenberrya, Steven Moffatia ja Edward Tayloria. Shimo Suntilan tavoitteena on kumota Einsteinin suhteellisuusteoria hankkimalla enemmän kirjoja kuin asuntoon pitäisi mahtua.
Kuva: Johanna Ahonen.
Jossain vaiheessa kyllästyin avaruusjuttuihin, niin olin vähän epäilevä tämän suhteen vaikka pidänkin kotimaisista scifinovelleista muuten. Tämä oli huomattavasti parempi kuin mitä odotin, vaikkei laatu ollutkaan ihan tasainen. Novellimuoto oli toimiva: osa oli vähän pidempiä, mutta ainakaan itse en olisi mistään näistä innostunut enää romaanimittaisena.