Tuonen tahto
Tekijänimellä Hanna Morre. Kansi: Magdalena Hai. Nidottu.
"Oletkos jotakin vailla?"
Espoolaispariskunnan avioliitto järkkyy, kun heidän tyttärensä menehtyy rattijuopon uhrina. Tytti ja Timo yrittävät kumpikin selvitä menetyksessä omalla tavallaan – hinnasta välittämättä.
Tuonen tahto kertoo parisuhteesta, vanhemmuudesta ja syyllisyydestä. Teoksessa kauhuelementit yhdistyvät suomalaiseen mytologiaan.
"Itse tarina on jylhä ja ikiaikainen. Meidän arkinen 2010-luvun Suomemme lipuu taustalle ja ajaudutaan metsänpeittoon ja pitkään sudenhetkeen. Teksti kommentoi monta asiaa ajassamme: kuoleman piilottamista laitoksiin, etääntyneisyyttä luonnosta ja luonnollisuudesta – pakoa keinotekoisiin todellisuuksiin." – Jani Saxell
Hanna Matilainen
Hanna "Morre" Matilainen (s. 1981) on Salossa asuva kirjailija ja kustannustoimittaja. Hän on opiskellut Helsingin yliopistossa pääaineenaan kotimainen kirjallisuus. Kustannustoimitusta hän tekee omassa toiminimiyrityksessään Morren maailma, ja kuuluu myös Osuuskumma-kustantamon jäsenistöön. Kustannustoimittamisessa hän on erikoistunut spekulatiiviseen fiktioon. Kirjailijanimellä Hanna Morre häneltä on julkaistu muutamia novelleja ja esikoisromaani Tuonen tahto ilmestyi 2016.