Tämä jalka ei ole minun: Kauhuja omasta kehosta
Toimittaneet Artemis Kelosaari ja Shimo Suntila. Nidottu.
Sisällys:
- Janos Honkonen: Eläimet huutaa, ihmiset ei huuda
- Shimo Suntila: Siemenpussit
- Anu Korpinen: Yön labyrintti
- Markus Koskimies: Lihan himo
”Tappakaa mut”, Tony aneli. ”Tappakaa mut. Tappakaa mut.”
– Shimo Suntila: Siemenpussit
Kehokauhu, body horror, on kauhun alagenreistä groteskeimpia. Se perustuu mielikuvalle, että oma tuttu ruumis ei olisikaan enää oma tai tuttu; että se muuttuisi vieraaksi, vastenmieliseksi, joksikin mitä ei enää itse hallitse. Kehokauhutarinat ovat tarinoita muodonmuutoksista, mutaatioista, oudoista loisista tai taudeista, silpomisesta ja hajoamisesta.
Nyt H. P. Lovecraftin, Clive Barkerin, David Cronenbergin ja muiden kehokauhun legendojen jalanjäljissä on lähtenyt tarpomaan joukko suomalaisia spekulatiivisen fiktion mestareita ja nousevia kykyjä. Kolmetoista novellia tarjoavat kattavan valikoiman iholle ja sen alle tunkevia, ihastuksensekaisia inhonväristyksiä.
Shimo Suntila
Turkulainen Shimo Suntila (s. 1973) on toiminut muun muassa Turun science fiction -seurassa ja Suomen tieteiskirjoittajissa. Kirjallisina esikuvinaan Suntila pitää Douglas Adamsia, Carl Barksia, Boris Hurttaa, Raph Kosteria, H. P. Lovecraftia, Don Martinia, Gene Roddenberrya, Steven Moffatia ja Edward Tayloria. Shimo Suntilan tavoitteena on kumota Einsteinin suhteellisuusteoria hankkimalla enemmän kirjoja kuin asuntoon pitäisi mahtua.
Kuva: Johanna Ahonen.