Käyttäjän Joonas avatar

Joonas

Aktiivi· Taso 28

LUKIJAN OMA ÄÄNI

Kirja-arviot

Käyttäjän Joonas omat ajatukset lukemistaan kirjoista. Nämä ovat lukijan kirjoittamia kirja-arvioita, eivät Risingshadow’n toimituksellisia arvosteluja.

10 kirja-arviota
Järjestä kirja-arvioitaJärjestys: Kirjoituspäivä · Uusin ensin
Viinamaa

Viinamaa

Mo Yan

8/10Kirjoitettu 26.12.2017

Koin kirjan tyylin erittäin mielenkiintoiseksi. Se vaihtelee yksinkertaisesta ja koruttomasta rakenteesta mehevään ja rönsyilevään tekstiin. Realismi huutaa poissaolollaan, mutta tapahtumat, juonenkäänteet ja erinäiset tilanteet ovat sitäkin herkullisempia. Ei yhtä hyvä kuin Seitsemän elämääni, mutta hyvä yhtä kaikki.

Pimeyden pyörä

Pimeyden pyörä

Lincoln Child, Douglas Preston

7/10Kirjoitettu 12.9.2016

Pendergast on tätä nykyä yksi suosikkihahmoistani, joten odotukset ovat aina korkealla, kun sarjan uuteen kirjaan tartun. En pettynyt tälläkään kertaa, kuten en aiemmillakaan. Kirja oli hyvä, joskin on sanottava, ettei se koukuttanut yhtä armotta kuin edellinen osa. Silti se oli kiehtova, jännittävä, mukavasti sulava, mutta tietojensa puolesta kuitupitoinen ateria, mielikuvituksella taitavasti maustettuna.

Voin suositella lämpimästi, varsinkin, jos sarjan aiemmat osat miellyttivät. Tästä kirjasta sarjan lukemista ei kuitenkaan kannata aloittaa, ellei halua joutua juonipaljastuksien uhriksi.

Elämänpuu

Elämänpuu

Christian Jacq

2/10Kirjoitettu 24.5.2016

Tätä kirjaa voin suositella lukijalle, joka pitää nopeasta juonenkehittelystä ilman turhaa kuvausta - niin, itse asiassa ilman juuri minkäänlaista kuvausta. Parasta antia kirjassa olivat kaiketi tiedot muinaisen Egyptin arkielämästä ja tavoista, mutta minimalistinen kuvaus sekä töksähtelevä ja kuiva dialogi veivät kokonaisuuden pahasti miinukselle. Voisi sanoa, ettei kirjan idea sinänsä ollut hassumpi. Kirja oli vain melko huonosti kirjoitettu. Toisaalta, johonkuhun tällainen tyyli voi vedota - itseäni ei vain oikein sytyttänyt. Voin suositella kokeilemaan, mikäli muinainen Egypti kiinnostaa.

Uusi Atlantis

Uusi Atlantis

Lincoln Child

8/10Kirjoitettu 13.12.2013

Kirja ansaitsee kiitosta niin omaperäisen juonensa, taitavan kerrontansa kuin piinaavan jännityksensäkin osalta. Miljöö on parempi kuin voisi edes toivoa, ja kirja pitää otteessaan erittäin tiukasti. Juoni on yllätyksellinen, eikä lukijaa säästellä kauhuilta.

Pimeä puoli

Pimeä puoli

7/10Kirjoitettu 13.12.2013

Kirja oli hyvä, ja suosittelen sitä jännityksen ja toiminnan ystäville, jotka eivät pane pahakseen hiukkaa yliluonnollisuutta. Täytyy kuitenkin sanoa, että teos oli kammottavan väkivaltainen ja julma, joten herkkävatsaisten tai muuten helposti järkyttyvien kannattaa olla varpaillaan tämän kirjan kanssa. Ainakin minua eräät kohdat ravistelivat ikävästi, ja olen sentään lukenut yhtä ja toista.

Kosketus

Kosketus

6/10Kirjoitettu 12.12.2013

Kirja oli mielenkiintoinen, mutta hieman raskassoutuinen. Toimintaa ei ollut nimeksikään, mutta tarina oli niin hyvä, etten sitä juuri jäänyt kaipaamaankaan. Henkilöihin, heidän ongelmiinsa, iloihinsa, suruihinsa ja kohtaloihinsa oli helppo uppoutua. Kirja ei ollut paras Kingiltä lukemani, mutta hyvä se oli yhtä kaikki. Mieluisa lukuelämys, jonka loppu kruunasi kaiken. Täytyy sanoa, ettei loppu varmasti kaikkia lukijoita miellytä, mutta omasta mielestäni se oli erittäin sovelias.

Carrie

Carrie

2/10Kirjoitettu 12.12.2013

Minusta Carrie on epäilyksettä Kingin huonoin teos. Paitsi, ettei juoni ole kovin kaksinen eikä yllättävä, tarina katkeilee jatkuvasti lehtileikkeiden ja Luoja ties minkä kaiken turhanpäiväisen painotuotteen takia. Kirja ei viihdyttänyt minua lainkaan, ja pakottauduin lukemaan sen vain mielenkiinnosta, koska se on Kingin esikoisteos. Suosittelisin kuitenkin Kingin tuotantoon tutustumatonta aloittamaan millä hyvänsä muulla romaanilla.

Pedot

Pedot

Frank Schätzing

10/10Kirjoitettu 12.12.2013

Pedot on epäilyksettä yksi parhaista koskaan lukemistani kirjoista. Ahmin opuksen parissa päivässä, enkä varmasti olisi huomannut, vaikka maailma olisi tuhoutunut ympäriltäni. Juoni soljui mukavasti eteenpäin, ja teksti oli hyvin ravitsevaa. Vaikka tieteellä ja tutkimuksilla oli melko suuri osuus teoksessa, asiat pysyivät hyvin ymmärrettävinä, eikä maallikon tarvinnut pyöritellä päätään ymmärtämättömyydelleen. Juoni oli täyttä rautaa, henkilöhahmot erinomaisia, ja tunnelma äärimmäisen tiivis. Kirja oli mainio yhdistelmä tiedettä, mysteeriä, jännitystä ja toimintaa. Kiintoisaa luettavaa ensimmäiseltä viimeiselle sivulle.

Elminster helvetissä

Elminster helvetissä

Ed Greenwood

7/10Kirjoitettu 11.5.2010

Kirja on melko hyvä, joskaan ei aivan edeltäjiensä tasoa. Tämä johtuu luultavasti siitä, että juoni on hivenen sekava ja hajanainen. Ei ihme, koska suuri osa tapahtumista koostuu muistoista. Kuitenkin kirjassa on vahva vetovoima, joka on omiaan luomaan pitkiä ja intensiivisiä lukutuokioita. Jos edelliset Elminster-sarjan kirjat miellyttivät, ei ole mitään syytä, miksei tämä tekisi samoin. Kirjassa mässäillään ajoittain ehkä liikaa väkivallalla, mutta sitä on tainnut esiintyä jo vähän aiemmissakin sarjan osissa.

Doloreksen tunnustus

Doloreksen tunnustus

Ei arvosanaaKirjoitettu 7.1.2010

Pidin kovasti tästä kirjasta. Se on ennen kaikkea hyvin tunnelmallinen ja uskottava. Kertoja on omien sanojensa mukaan "vanha jenkkiämmä" ja sellaiselta
kuulostaakin. Vanhan ihmisen äkäisyys ja elämää nähnyt viisaus tulee esiin. Kirja on tunnelmansa osalta täyttä rautaa ja se, minkä tekijä haluaa kertoa,
iskostuu 100% varmasti lukijan mieleen. Kirja on paikoin hyvin pelottava, kuten Stephen Kingiltä voi odottaakin.
Suosittelen lämpimästi!