Viinamaa
Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Riina Vuokko. Sidottu, kansipaperi.
Kiinalaisnobelistin rohkeassa ja ilottelevassa romaanissa virkamies lähetetään maaseudulle tutkimaan kannibalismiepäilyä
Viranomaiset kuulevat huhun Viinamaan maakunnassa harjoitettavasta kannibalismista ja lähettävät paikalle syyttäjänviraston erikoistarkastajan. Luoshanin kaivoksella Ding Gou’er tapaa pääepäiltynsä, alakoulun entisen opettajan, joka on kuuluisa paitsi legendaarisesta viinapäästään myös mieltymyksestä ihmislasten lihaan.
Rinnakkaistarinassa viinatieteen tohtori Li Yidou kirjoittaa kirjailija Mo Yanille kirjeitä, joiden pähkähullut tarinat alkavat oudosti muistuttaa Ding Gou’erin kokemuksia.
Mo Yan
Mo Yanin on oikealta nimeltään Guan Moye (s. 1955). Mo Yan on taiteilijanimi, joka tarkoittaa ”älä puhu”. Nimivalinta muistuttaa Kiinan valtion pyrkimyksistä rajoittaa taiteilijoiden ja yhteiskunnallisten toimijoiden ilmaisunvapautta.
Mo Yan joutui lopettamaan peruskoulun ja ryhtyi paimentamaan karjaa kulttuurivallankumouksen aikaan. Toisinaan hän joutui syömään kaarnaa ja rikkakasveja henkensä pitimiksi. Varhaiset kärsimykset innoittivat häntä kirjoittamaan elämästä maaseudulla, korruptiosta ja kiinalaisen yhteiskunnan rappiosta.
Otavan kirjasto
”Otavan kirjasto -sarjassa on julkaistu korkealaatuista maailmankirjallisuutta jo vuodesta 1982. Sarjan kirjailijat ovat arvostettuja ja palkittuja modernin maailmankirjallisuuden mestareita.”
Sarja sisältää 246 pääteosta ja yhteensä teoksia 22 kpl.
Alasarja MaddAddam-trilogia
Kirja-arvioita
Koin kirjan tyylin erittäin mielenkiintoiseksi. Se vaihtelee yksinkertaisesta ja koruttomasta rakenteesta mehevään ja rönsyilevään tekstiin. Realismi huutaa poissaolollaan, mutta tapahtumat, juonenkäänteet ja erinäiset tilanteet ovat sitäkin herkullisempia. Ei yhtä hyvä kuin Seitsemän elämääni, mutta hyvä yhtä kaikki.