Ajan lapsi
Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Leevi Lehto.
1. painos: Otava, 1989. Otavan kirjasto. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Otava, 2002. Seven. Nidottu.
”Voidaksemme olla kokonaisia meidän on löydettävä kadonnut lapsi itsessämme.” Romaani lähitulevaisuudesta, fantastinen seikkailu ajassa, ihmismielen syvimmissä kerroksissa.
Stephen Lewis kadottaa kolmivuotiaan tyttärensä valintamyymälän jonossa – ja hänen elämänsä mullistuu perusteellisesti. Ilman kuvitelmaa lapsen jatkuvasta olemassaolosta hän olisi mennyttä.
Ian McEwan kertoo oivaltavasti ja lämpimästi, liikaa tunteilua karttaen, menetyksestä, rakkaudesta ja jälleensyntymän toivosta. Romaani on myös satiiri lähitulevaisuuden yhteiskunnasta, kirja täynnä mielikuvituksen voimaa.
”Kekseliäs, monitasoinen, vakuuttava... Ian McEwan on Britannian parhaita nykykirjailijoita.” – Time
Ian McEwan
Ian McEwan on syntynyt 1948 Englannissa. Hän opiskeli Sussexin yliopistossa ja myöhemmin East Anglian yliopistossa pääaineenaan englantilainen kirjallisuus. McEwan sai vuoden 1998 Booker-palkinnon romaanistaan Amsterdam ja James Tait Black -muistopalkinnon vuonna 2006 romaanista Lauantai. McEwania on sanottu sukupolvensa parhaaksi brittikirjailijaksi. McEwanin romaaneissa tavalliset ihmiset joutuvat kohtaamaan usein kriisin tai kohtalonoikun, joka muuttaa heidän elämänsä suuntaa. Keskeisinä teemoina ovat kielen ja kerronnan mahdollisuudet esimerkiksi aikaa kuvattaessa, väärinymmärrykset ja sattuma.
Otavan kirjasto
”Otavan kirjasto -sarjassa on julkaistu korkealaatuista maailmankirjallisuutta jo vuodesta 1982. Sarjan kirjailijat ovat arvostettuja ja palkittuja modernin maailmankirjallisuuden mestareita.”
Alasarja MaddAddam-trilogia