Soturi Matiaksen miekka (Redwallin taru, #1)
Keskiarvo 3.57
3.57 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (159)
Kirjahyllytilastot

Soturi Matiaksen miekka

Brian Jacques
Julkaistu: 1998 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Redwall
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Mika Kivimäki. Kuvitus: Gary Chalk. Kannen piirrokset: Pete Lyon. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Vapiskaa Redwallin asukkaat! Ruoska-Cluny on tulossa!

Redwallin hiiriluostari nauttii keskikesän rauhasta, kun verenhimoinen ja säälimätön sotapäällikkö rotta-Cluny saapuu Sammalkukkametsän seudulle. Cluny armeijoineen on päättänyt vallata luostarin keinoja kaihtamatta. Vain legendaarinen soturi Martinin miekka voi pelastaa hiiret ja metsän asukit, ja hiirinoviisi Matias päättää uhmata voittamatonta Clunya ...

Soturi Matiaksen miekka aloittaa 12-osaisen Redwall-romaanisarjan.

muokattu 19.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivaan tuli (Etsijät, #5)Yllättävä vihollinen (Selviytyjät, #2)Kuun merkki (Soturikissat: Tähtien enne, #4)Unohdettu soturi (Soturikissat: Tähtien enne, #5)Väärätähden lupaus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #4)

Kirja-arvioita (6)

Intiaanikesä avatar
Kirjoittanut
4.0
Kun luin Soturi Matiaksen miekan ensi kertaa 11-vuotiaana, se jätti minut sanattomaksi hämmästyksestä. Ja vielä kuuden vuoden ja lukemattomien lukukertojen jälkeen se jaksaa viihdyttää jopa siinä määrin, että hankin sen englanninkielisenä omaan kirjahyllyyni. Pidän erittäin paljon Brian Jacquesin Redwallin taru-sarjasta ja Soturi Matiaksen miekka on suosikkini sarjasta, vaikka sarjassa viliseekin noita kliseitä (No, mitäs niistä, pikkuvikoja). Kirja kestää useammankin ... (lisää)
2Face avatar
Kirjoittanut
5.0
Päätin alkaa lukea sarjaa, kun joskus jokin lehti oli sitä suositellut. Kirja oli erikoinen, koska kaikki kirjan henkilöt olivat eläimiä. Oikeastaan yllätyin, että se oli lopulta niin hyvä! Kirja oli mukaansatempaava ja jännittävä, ja olen lukenut sen nyt jo kehdesti. Suosittelen etenkin sellaisille, jotka haluavat lukea välillä vähän erilaista fantasiaa.
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli todellinen seikkailuelämys. Ruoska-Cluny on kauhistuttavimpia pahiksia, joita on koskaan tullut vastaan. KIrjassa oli paljon tapahtumia ja näkökulmat vaihtuivat, mutta silti juonesta pysyi hyvin kärryillä.
lolde avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli juoneltaan todella hyvä. Kirjaa kohtaan minulla ei ollut oikeastaan mitään ennakkokäsityksiä, olin vaan lukenut useita arvosteluja tästä kirjasta, joista suurin osa oli positiivisia ja päätin nyt itsekin sen lukaista. Olen todellakin positiivisesti yllättynyt kirjan juonen jännittävyydestä ja neroudesta. Kirja sisälsi todella paljon yllättävän raakojakin kuolemia ja kohtauksia, joita en myöskään osannut millään saralla odottaa. Kirja ei siis sovi ihan nuorimmille lukijoilleen, kuolemat ovat kuitenkin osittain kuvailtu tarkastikin.
Lilli Pii avatar
Kirjoittanut
2.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Midori avatar
Kirjoittanut
5.0
Tartuin tähän kirjaan alunperin kaverin sitä suositeltua, enkä joutunut pettymään. Kirjan päähenkilöt ovat kuitenkin tällä kertaa ihmisten eläimet, mikä toimii hyvin. Tarina on kiehtova ja jännittävä, vaikkakin tuttu perusluonteeltaan. Se kirjassa paljoa tahtia haittaa. Suosittelen ehdottomasti kaikille hyvien fantasiatarinoiden faneille ja miksei eläin ystävillekkin.
Paikalla 3 jäsentä ja 43 vierailijaa
Oona Maaninka, Mustelmann, Skie
Uusin jäsen: Oona Maaninka
Jäseniä yhteensä: 9322