Kadotettu manner (Kävelevät koneet, #2)
Keskiarvo 4.03
4.03 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Kadotettu manner

Philip Reeve
Julkaistu: lokakuu 14, 2005 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Predator's Gold
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Tero Kuittinen. Kannen kuva: David Frankland. Sidottu.

Palkintoja ja ylistyssanoja kahmineen Kävelevät koneet -scifiromaanin jatko-osa täyttää hurjimmatkin odotukset!

Matkattuaan kaksi vuotta vailla huolia taistelussa kuolleen Anna Fangin vanhalla, kolhiintuneella ilmalaivalla Tom ja Hester joutuvat laskeutumaan Anchorage-nimiselle, pohjoisen lumilakeuksilla taivaltavalle kulkukaupungille täydentämään polttoainevarastojaan. Ruton hävittämässä kaupungissa on jäljellä vain kourallinen ihmisiä, ja sitä hallitsee teini-ikäinen Freya.

Mustasukkaisuuden kalvama Hester päättää ilmiantaa Tuntematonta Mannerta – Amerikkaa – kohti suunnistavan kaupungin sijainnin nälkäiselle ja pahamaineiselle Arkangelin kulkukaupungille. Mutta Anna Fangin muistoa palvova Vihreä Myrsky -järjestö sieppaa Hesterin omiin tarkoituksiinsa: järjestön tukikohdassa on kehitteillä uskomaton hanke, jonka hiuksianostattavat seuraukset koituvat myös Tomin kohtaloksi. Sillä Anchorageen jääneen pojan kintereillä hiipii salaperäinen Kadotettujen poikien joukkio, jolla on niin ikään yhteyksiä Anna Fangiin.

Kadotettu manner on uskomaton mielikuvituksen tuote – hämmentävä ja hurja nuorten tulevaisuusseikkailu, joka jatkaa Kävelevien koneiden kiehtovaa tarinaa. Philip Reeve on luonut armottoman ja hyvin todentuntuisen maailman.

muokattu 27.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ristiretki farkuissaVenus-tähden muukalainenLoppupeli (Endgame–trilogia, #1)Avaruuden armoilla (Mikrosarja, #1)Danny – näkymätön poika

Kirja-arvioita (3)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Reeven sarjan toinen osa jatkaa samalla linjalla kuin ensimmäinenkin kirja. Tom ja Hester matkaavat seikkailusta seikkailuun, mutta nyt jotenkin määrätietoisemmin ja järkevämmän oloisesti. Tapahtumat eivät ole ihan niin randomeja ja onnenkantamoisia kuin Kävelevissä koneissa, mikä antaa kirjalle erilaisemmän sävyn, ihan vain hyvässä mielessä. Kirjan juonen keskiössä on Tomin ja Hesterin suhde, jonka ongelmat heijastuvat laajasti heidän ympärillään oleviin ... (lisää)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
4.5
Aiemmin tänä vuonna lukemani Philip Reeven "Kävelevät koneet" -scifiromaani teki hillittömän vaikutuksen, ja sen seurauksena oli lukulistalle lisättävä myös kaikki jatko-osat. Kaikesta huolimatta unsin oloni hieman hermostuneeksi tarttuessani "Kadotettuun mantereeseen" (Karisto, 2005). Sarjan avausosa olisi nimittäin toiminut myös erinomaisesti yksittäisenä teoksena kutkuttavan avoimeksi jäävine loppuineen. Tilannetta ei yhtään helpottanut se tosiseikka, että moni ... (lisää)
Nafisan avatar
Kirjoittanut
4.0
Hester ja Tom jatkavat seikkailujaan Philip Reeven laadukkaassa steampunk-sarjassa. Erinäisten mutkikkaiden juonikuvioiden jälkeen parivaljakko joutuu laskeutumaan lumi- ja jäätasankoja halkovan Anchorage-nimiseen kaupunkiin. Mitä esteitä jääjumalat mahtavatkaan sankareiden tielle asettaa matkalla myyttiseen Amerikkaan? Anchoragen ylimystön viimeinen hengissä olevan jäsen, Freya järjestää siniveriseen tapaansa kapuloita Hesterin ja Tomin rattaisiin, aiheuttaen lähes ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Heini N.
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572