Artemis Fowl (Artemis Fowl, #1)
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (508)
Kirjahyllytilastot

Artemis Fowl

Eoin Colfer
Julkaistu: 2001 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Artemis Fowl
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: elokuva, keijut
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Päällyksen kuva: Tony Fleetwood. Sidottu, kansipaperi.

”Pysy loitolla, ihminen. Et tiedä minkä kanssa olet tekemisissä.”

Vain 12-vuotias Artemis Fowl on tunnetun rikollissuvun nuorin vesa. Kun Artemis kaappaa rohkean menninkäiskomisario Holly Shortin panttivangikseen, maan alla asustavien keijujen, maahisten ja peikkojen yhteisrintama uhittelee päihittävänsä kevyesti nokkelan pojankoltiaisen.

Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonta HAL huomaa kuitenkin pian kohdanneensa hämmästyttävän älykkään vastustajan. Artemis uskoo päässeensä käsiksi maanalaisiin rikkauksiin, mutta juuri silloin HAL muuttaakin pelin sääntöjä...

Artemis Fowl on kirja, joka käynnisti hurjan hullunmyllyn hyvissä ajoin ennen ilmestymistään. Kaikkien aikojen vauhdikkaimman ja hauskimman fantasiaseikkailun menestys yllätti täydellisesti niin kirjailija Eoin Colferin kuin kustantajat ja elokuvatuottajat. Lukijat eri puolilla maailmaa ovat ihastuneet Artemis Fowlin seikkailuihin, joista kuulemme lähivuosina vielä paljon enemmän.

”Raikas, hulvaton ja pakko lukea yhdeltä istumalta.”

”Suorastaan täydellinen tarina.”

”Mielikuvitusta tulvillaan ja kutkuttavan hauskaa luettavaa.”

”Näin terävää fantasiaa en ole lukenut pitkiin aikoihin.”

”Niin uskomaton juttu, että tosikkoja varmasti heikottaa.”

”Täynnä toimintaa. Huippu!”

”Tämän jälkeen aloin nähdä merkkejä keijuista kaikkialla.”

”Olipa vaan erinomainen kirja.”

”Ilmoittakaa heti, kun Artemisin seikkailut jatkuvat!”

muokattu 09.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Merten gorillaFimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1)Salamavaras (Percy Jackson, #1)

Kirja-arvioita (19)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Artemis Fowl on hauska ja jotenkin naurettavan irvailevasti maailmaa katseleva kirja. Keijujen ja ihmislapsen taistelu tekee kirjasta mielenkiintoisen, myös siinä kuvattu kätketty Keijujen maailma joka sijaitsee "meidän" eli ihmisten arkimaailmassa. Toiminta ja jännitys vauhdittavat kirjaa ja hauskimpia hahmoja olivat majuri Root ja Foaley. Artemis vaikuttaa ilmetyltyä lapsinerolta joka älyllään käyttää opportunistisesti hyväkseen ihmisiä. Artemiksen pahiksen kuvaa lieventää ... (lisää)
Midori avatar
Kirjoittanut
4.0
Rikollisuuden huipulla paistatteleva lapsinero kohtaa tuhansia vuosia piileskelleen keijukansan. Tässä kirjassa pannaan päähenkilöiden nokkeluus ja lukijoiden nauruhermot koetukselle. Artemisin piinkova kuori, älykkyys ja kylmä iva ovat hykerryttäviä yksityiskohtia ja täyden vastuksen niille tarjoaa tuittupää keijukomisario äkkipikaisineen pomoineen ja vainoharhaisineen teknikkoineen. Ovatko keijut todella sitä mitä tarinamme kertovat? Nuoren rikollisneron matkassa viihtyy loppuun asti.
Gwer avatar
Kirjoittanut
5.0
Ensimmäisessä Artemis Fowl kirjassa Artemis on pahis ja itserakas pikkupoika tai sellaista julkisivua hän yrittää pitää pystyssä. Kirjan toisia henkilöitä kuvaillaan ja liitetään tarinaan sulavasti, kuitenkin pitäen Artemiksen etusijalla, Holly Shortin kanssa. Huumoria tästä kirjasta saa revittyä ja ehkä parhaimmasta päästä jos vertailee sarjan toisiin osiin. Jos haluaa piristystä tämä, kirja kannattaa lukea. Varsinkaan ironisen sävytteisestä huumorista ei ole puutetta. ... (lisää)
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Artemis Fowlin lukeminen toiseen kertaan virkisti muistoja myös ensimmäisestä lukukerrasta ja sitä edeltäneistä ajoista. Erityisen selvästi muistin ennakkoluulot, joita minulla tätä kirjaa kohtaan joskus oli. Tiedä sitten mistä olivat alunperin kummuneet, mutta turhia ne joka tapauksessa ovat olleet. Artemis Fowl on loistava kirja joka toimii toisellakin lukukerralla. Erityisesti minua viehättivät kirjassa seuraavat seikat: Colferin luoma maailma, Artemis Fowl itse, sekä ... (lisää)
Xariel avatar
Kirjoittanut
5.0
"Artyt on vaan niin ihania." Aivan, ja vielä kiinnostaviakin kaupan päälle! Tässä Artemis Fowlien ensimmäisessä osassa juoni on vain minusta niin nerokas. Varsinkin lopetusta voi kutsua yllättäväksi ainakin sillä tapaa, että (tietenkin päähenkilö pelastuu lopussa, mutta) se tapa, jolla kaikki ratkesi Artemiksen osalta, oli vähintäänkin yllättävä. Koko ajan ajattelin, että ei se mene niin pitkälle, ei ne mene niin radikaaleihin toimiin, mutta sitten kun kaikki ... (lisää)
Soturiorava avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kat avatar
Kirjoittanut
5.0
Aloin lukea Artemis Fowlia vasta vähän aika sitten, koska ennen luulin niiden olevan täysin perseestä. Olisi pitänyt silloin jo lukea enemmän kuin puoli sivua. Onneksi sain käsiini tämän kirjan eurolla kirpputorilta ja rakastuin :D
Ruusy avatar
Kirjoittanut
4.5
Välillä pääsi innostus lopahtamaan mutta silti jatkoin enkä katunut oli todella hyvä kirja kerronta oli sujuvaa. Sitä vaan ihmettelee mitäköhän seuraavaksi tapahtuu ja jännityksellä lukee seuraavan sivun.
Katjuska avatar
Kirjoittanut
4.0
Kävelin tämän kirjan ohi vaikka kuinka monta vuotta kirjastossa, enkä koskaan lainannut tätä... Sitten tämän vuoden ystävänpäivänä sain tämä kaverilta lahjaksi ja pakkohan se oli lukea. Ensinnäkin en sanoisi Artemis Fowlia fantasia kirjaksi, vaan scfiksi, joka on kuorrutettu ohuella fantasialla. Kahden ensimmäisen sivun jälkeen jäin tähän kirjaan koukkuun ja taisin kertoa melkein kaikille ystävilleni kuinka hyvä kirja tämä on. Artemis Fowl on hyvin kirjoitettu ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava! Ihana! Joskus nuorempana kun näitä luki niin silloinkin vei mennessään, mutta ovat edelleen mahtavia :D Eikä ollenkaan haittaa parikymppisenä että päähenkilö on lapsi. Butler on henkilöhahmona mahtava, ja lempparini niistä kaikista :)
Pimeyden peto avatar
Kirjoittanut
3.5
tämä oli porttini scifiin ja fantasiaan jo monta vuotta sitten, enkä kadu mitään
Virve avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin vasta Artemis Fowlin koska olen vierastanut kirjassa olevia keijuja. Mielikuvani keijuista oli että he ovat rauhaarakastavia hempeilijöitä. Lainasin kaverin ehdotuksesta ja koukkuunhan sitä jäi! Yksi lempikirjoistani tähän mennessä ja en usko että asia tulee muutumaan. Pidin eniten Artemiksen nokkelasta älykkyydestä ja nerokkaista hahmoista.
Sielunsyöjä avatar
Kirjoittanut
4.0
Vasta viime kirjastoreissulla tuli Artemis Fowlin seikkailuun tartuttua, kun olen aikaisemmin vierastanut vähän liikaakin tätä ideaa jostain kummasta syystä. Mietinpä vaan tän suosiota. Jos tällä on niin paljon faneja, niin kaippa tää jotenkin erityishyvä on. Tyytyväinen olen siihen, että kirjaan tartuin ja tokan osan etsin heti , kun kirjastoon ennätän. Nousi heti suosikkikirjasarjojeni listalle ja siellä pysyy varmastikkin pitkään. Ehkä yksi syy näin myöhään ... (lisää)
Pirita avatar
Kirjoittanut
4.0
Tää on jotain niin ihanaa. Artemis on pätevänä "pikkupoikana" jotenkin ihana, ja se eroaa tavallisita poikapäähenkilöistä. Butler, Holly ja muut hahmot ovat niin täydellisesti mietittyjä, että ihmettää. En vaan voi käsittää miten Eoinilla on riittänyt mielikuvitus tähän kaikkeen!
Nina98 avatar
Kirjoittanut
5.0
Artemis Fowlit vain kuuluvat ikuisiin suosikkeihini. Rakastan sarjan hahmoja, he ovat kaikki vahvaluonteisia, huumorintajuisia ja jotakin muuta yhtä hienoa. Artemis on ehkä parhaita kuvitteellisia henkilöitä johon olen törmännyt!
Totoro avatar
Kirjoittanut
5.0
Aluksi oli vaikea ymmärtää mistä puhuttiin ja mitä tapahtui, mutta kun oli lukenut hetken aikaa, ei voinut keskeyttää, vaan oli pakko jatkaa! Henkilöt olivat kiinnostavia, juoni mainio ja... Siinä oli vain jotain niin siistiä!
Thrain avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja on ihan hauska nuortenkirja, jossa on keskimääräistä paremmat henkilöt. Artemis, (erityisesti) Butler, Root ja muut ovat erittäin toimivia hahmoja, ja teksti on erittäin sujuvaa. Juoni on kohtuullisen tuore, eikä vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. "Normaaleille" mytologiahahmoille annetaan hieman uutta puhtia. Kirja oli kaikenkaikkiaan hyvä, joskin jää erinomaisesta. Nuortenkirjaksi todella hyvä, hahmot olisivat kuitenkin kaivanneet lisää särmää. Ehkä sarjan ... (lisää)
ellue avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä on yksi lempikirjojani. Tätä vain jaksaa lukea aina uudelleen. Artemis Fowl on kiinnostava ja salaperäinen henkilö, ja erittäin fiksu. Kirjan juoni on kiva ja jännittävä. Fantasian ystävä kun olen, keijutkin kiinnostavat. Ja he vielä asustavat maan alla. Kirjasta ei voi sanoa muuta kuin vau.
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Artemis Fowl on hyvin kirjoitettu nuortenkirja. Kekseliäs juoni ja ovelat henkilöt pitävät lukijan lujasti otteessaan. Juoni on arvaamaton ja etenee sujuvasti kohti kirjan loppua. Henkilöt ovat humoristisia ja heidän seikkailuaan jaksaa seurata läpi kirjan. Suosittelen lämpimästi kaikille fantasian ystäville!
Paikalla 2 jäsentä ja 65 vierailijaa
Darkki, LordStenhammar
Uusin jäsen: oskar
Jäseniä yhteensä: 9872