Vieras tulevaisuudesta
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Vieras tulevaisuudesta

Michael Crichton
Julkaistu: 1988 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Sphere
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Kaisa Kallio. Kansi: Jukka Murtosaari. Sidottu, kansipaperi.

Crichtonia parhaimmillaan – hänen jännittävin ja nerokkain teoksensa sitten esikoisen “Andromeda uhkaa”

Keskellä Tyyntämerta, satojen metrien syvyydessä meren pohjalla, havaitaan valtava avaruusalus. Amerikkalainen tiedemiesryhmä rientää tutkimaan sitä. Mutta se mitä he löytävät, ylittää heidän rohkeimmatkin kuvitelmansa ja herättää pelkkiä kysymyksiä, joille ei tunnu olevan vastausta.

Jättimäinen avaruusalus ei ole kärsinyt minkäänlaisia vaurioita syöksyessään taivaalta. Ja mikä ällistyttävintä – se näyttää olevan ainakin 300 vuotta vanha.

Mistä se on oikein peräisin – toiselta tähdeltä vai toisesta ajastako? Miksi meren pohjalla ei aluksi ole lainkaan eläimiä ja sitten siellä yhtäkkiä kuhisee mitä mahdottomimpia olioita? Kuka tai mikä – lähettää yhä vihamielisempiä viestejä tutkijoiden tietokoneen näyttöruutuun? Mikä on tuo suuri, säännöllinen metallipallo, jonka he löytävät aluksesta? Ja ennen kaikkea, mikä on tuo väkevä, kauhistuttava voima, joka uhkaa heidän syvänmerenasemaansa, heidän jokaisen henkeä?

muokattu 25.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)Pahan atolliVerhottu voimaKevätuhrit (Kevätuhrit, #1)The Ghost Network: Käynnistä (The Ghost Network, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0

Tapahtumat käydään 300 metrin syvyydessä Tyynenmeren pohjassa. Kirjan alkupuolisko ei ollut kummoinen, mutta parani huimasti n. puolesta välistä, kun homma alkoi käydä psykologiseksi. Tunnelma merenpohjassa sijaitsevassa tutkimusasemassa on klaustrofobinen jo lähtökohdiltaan. Sitten kun siihen lisätään tuntematon objekti, outoja ilmiöitä sekä luottamuspula miehistön jäseniin, kauhu kasvaa omiin sfääreihinsä. Jeff Vandermeerin Hävityksessä on samankaltaisuuksia tämän ... (lisää)

Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728