Kuvernöörin nousu (The Walking Dead: Kuvernööri-sarja, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Kuvernöörin nousu

Robert Kirkman, Jay Bonansinga
Julkaistu: tammikuu 24, 2014 (Like)
Alkuperäinen nimi: Rise of the Governor
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: tv-sarja, zombit
Osallistu keskusteluun (viestejä 8 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Marika Saastamoinen. Like-kauhu. Sidottu.

The Walking Deadin maailmassa Woodsburyn Kuvernööri on pahuuden ruumiillistuma. Tämä on hänen syntytarinansa.

Kun kuolleet kulkijat astuvat maan päälle, maailma loppuu sellaisena kuin ihmiset ovat sen tunteneet. Philip Blake seurueineen lähtee pakomatkalle kohti Atlantaa, jonne on uutisten mukaan perustettu pakolaiskeskuksia. Radio- ja TV-kanavat mykistyvät yksi kerrallaan, ja seurueen verinen kujanjuoksu kohti turvapaikkaa johtaa vain umpikujiin. Philip Blakella on pienen tyttärensä henki vastuullaan, ja harvalukuisten selviytyjien taistelu alati kasvavaa zombiarmeijaa vastaan saa hänet epäröimään, onko ihmiskunta tullut tiensä päähän. Kuinka Philip Blakesta tulee Woodburyn sadistinen hirmuhallitsija, Kuvernööri?

Kuvernöörin nousu sijoittuu aikaan ennen The Walking Dead -TV-sarjan tapahtumia.

The Walking Dead -menestystarina sai alkunsa Robert Kirkmanin sarjakuvasta, jonka pohjalta tehtiin maailmanlaajuiseen suosioon kohonnut tv-sarja. Palkitun tv-sarjan tapahtumia pohjustavan romaani-trilogian ensimmäinen osa Kuvernöörin nousu nousi heti ilmestyttyään New York Timesin bestseller-listalle.

Arvostelut:

”The Walking Dead -saagan maailma syvenee romaanissa merkittävästi, eikä kukaan sarjan fani voi jättää Kuvernöörin nousua lukematta.” – Examiner.com

”Kuvernöörin nousu on sujuva ja jännittävä tarina, joka yllättää jatkuvasti.” – The Joplin Globe

"Kuvernöörin nousu on ehdottoman suositeltavaa viihdekirjallisuutta The Walking Deadin ystäville." Petja Savoila, Karjalainen

(muokattu 13.04.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Näin se päättyy (Deadworld, #1)Laskeutuminen (The Walking Dead: Kuvernööri-sarja, #5)The Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)The Walking Dead: Kuudes kirja (The Walking Dead, #6)The Walking Dead: Seitsemäs kirja (The Walking Dead, #7)

Kirja-arvioita (2)

Hiistu avatar
Kirjoittanut ()
4.5
"Kuvernöörin nousu" olisi saattanut olla vain puolivillainen ”The Walking Dead” -oheistuote. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on verevästi kulkeva zombiromaani, joka kykenee saalistamaan lukijoita myös aivan omilla ansioillaan. Kuvernöörin nousun tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen sarjakuvan alkua taustoittaen, kuinka Woodburyn pahamaineisesta "Kuvernööristä" tuli se mies, jona hänet olemme oppineet tuntemaan. Kirjaa voi suositella myös sellaisille zombeista ... (lisää)
lolde avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Itse olen totaalisesti hurahtanut Walking dead -sarjaan, joten päätin perehdyttää itseni lukemalla myös siihen liittyvän kirjan. Kirja on mielenkiintoinen ja jopa yllättävä. Kirjan lukemalla ymmärrän paremmin kuinka Blakesta tuli totaalisen ilkeä ja lähes tunteeton sadisti, ja kuka hän todellisuudessa onkaan. Juoni kulki sujuvasti eteenpäin ja piti hyvin otteessaan alusta loppuun asti.
Paikalla 3 jäsentä ja 65 vierailijaa
Eija, Pisania, Kuupposen päivä
Uusin jäsen: Metsän Otus
Jäseniä yhteensä: 8704