Mätä (Korpinkehät, #2)
Keskiarvo 3.73
3.73 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (58)
Kirjahyllytilastot

Mätä

Siri Pettersen
Julkaistu: huhtikuu 29, 2016 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Råta
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: skandinaavinen mytologia
Osallistu keskusteluun (viestejä 20 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Sidottu.

Kuvittele joutuvasi pakenemaan aivan oudossa maailmassa.
Ilman identiteettiä. Ilman perhettä. Ilman rahaa.
Seuranasi vain synkkä, vahvistuva tieto siitä, kuka olet.

Hirka on joutunut kuolevaan maailmaan, kamppailuun saalistajiensa ja kuolleena syntyneiden kanssa. Maailmaan, jossa hän antaisi mitä vain nähdäkseen jälleen ystävänsä Rimen. Mutta eloonjäämisestä taisteleminen ei ole mitään sen rinnalla, mitä tapahtuu, kun Hirka ymmärtää kuka hän todellisuudessa on.

Tuhannen vuoden ajan mädän lähde on tahtonut päästä vapauteen. Sen vapauden vain Hirka pystyy tarjoamaan.

Mätä on jatkoa kriitikoiden myös Suomessa ylistämälle, suursuosioon nousseelle Korpinkehät­-trilogian ensimmäiselle kirjalle, Odininlapselle. Mädässä ahneus, kostonhimo ja kuolemanpelko kietovat lukijan otteeseensa aina veret seisauttavaan loppuun asti.

muokattu 15.08.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hyinen hauta (Lumen ja jään maa, #3)Sysilouhien sukua (Lumen ja jään maa, #1)Ikitalvi (Lumen ja jään maa, #4)Varjoissa vaeltaja (Lumen ja jään maa, #2)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)

Kirja-arvioita (3)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.5

Mätä yllätti kaikesta alun skeptisyydestäni huolimatta tai juuri sen takia todella positiivisesti: pidin tästä toisesta osasta melkein yhtä paljon kuin sarjan aloitusosastakin. Voinee olla, että olin laittanut odotukset matalalle, koska tiesin, että tarinassa siirrytään tuttuun maailmaan, meidän maailmaan, ja epäilin sen toimivuutta. Syyttä suotta, Pettersen on osannut loihtia otteessaan pitävän ja kiehtovan tarinan jälleen kerran. Tässä toisessa osassa ryykättiin ... (lisää)

Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
4.0
Jälleen kerran Hirka sai juonen heräämään eloon. Rakastuin sivuhenkilöihin ja välillä tuli huudettua Rimelle, kuinka hänen olisi pitänyt toimia eri tavalla. No, ehkä Rime kuuli huutoni, sillä päätökset johtivat hänet toiminnan keskelle. Hirka ei todellakaan jäännyt muiden varjoon, vaan selviytyi mitä ihmeellisempien vaarojen halki kohti tavoitettaan! Suosittelen luettavaksi.
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
4.0
Mätä onnistuu olemaan vähintään yhtä hyvä ja mielenkiintoinen kuin edeltäjänsä Odininlapsikin. Hieman lisää olisin kaivannut Yminmaan poliittisia kuvioita/juonitteluja, mutta eiköhän päätösosa kuittaa sen nälän ilmestyessään... :D
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858