Tyttö ja lasikenkä

Elizabeth Lim
Julkaistaan: elokuu 25, 2021 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: So This Is Love
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Susanna Hirvikorpi. Nidottu.

Mitä jos Tuhkimo ei koskaan olisikaan saanut sovittaa lasikenkää?

Tällaisena et ole koskaan tavannut Tuhkimoa! Vaihtoehtoinen, jännittävä "mitä jos" -tarina vie lumoavan klassikkosadun aivan uudelle tasollle.

Tuhkimon tanssiaisilta linnassa ei voisi olla ihanampi! Juhlahumussa hän tapaa komean prinssin, ja tunteet syttyvät välittömästi. Mutta kotiin kiiruhtaessaan Tuhkimo pudottaa toisen lasikenkänsä… Seuraavana päivänä hän kuulee, että prinssi etsii kengän kaunista omistajaa. Olisiko kaltoin kohdellulla tytöllä vihdoin tilaisuus päästä äitipuolensa hirmuvallasta? Tuhkimon ei kuitenkaan anneta edes sovittaa kenkää vaan hänet lukitaan ullakolle.

Neuvokas tyttö pakenee ja hakeutuu prinssin läheisyyteen pestautumalla ompelijattareksi linnaan. Uudessa toimessaan hän pitää silmät auki, ja saa kauhukseen selville, että prinssi aiotaan syöstä vallasta. Vaarassa ovat myös keijut, ja varsinkin Tuhkimon oma rakas kummitäti. Nyt on pakko ryhtyä toimeen ennen kuin on liian myöhäistä!

muokattu 16.11.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIEksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Weed
Paikalla 2 jäsentä ja 57 vierailijaa
Jossu89, NoctilucA
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868