Kaupunki ilman koteja

@ Mirjami Sirén
Kaupunki ilman koteja - Mirjami Sirén 7.60   5

Sidottu, kansipaperi.

Kaupunki ilman koteja on mielikuvitusta kutkuttava nuortenromaani, joka kertoo teini-ikäisen Kipinän ja hänen perheensä riipivän jännittävistä hetkistä maasta pakenemisen kuohuissa.

Tänä yönä kaikki muuttuu. Tänä yönä he pakenevat.

Suljetussa kaupunkivaltio Airepoliksessa innovaatiot ovat ihmishenkiä tärkeämpiä. Jokainen asukas kouluikäisestä lähtien pakotetaan keksimään uusia ideoita, joiden avulla kaupunki voi kehittyä. Kaupungissa ei ole lainkaan koteja, sillä siellä uskotaan, että paikallaan pysyminen tukahduttaa luovuuden.

Neljätoistavuotias Kipinä, hänen siskonsa Vanamo ja isänsä Jalava ovat saaneet tarpeekseen valtion ahdistavasta ilmapiiristä ja valvonnasta. Kipinän pahin painajainen on Luovuuskuutio, tiiviisti suljettu älyhuone, josta ei pääse ulos, ennen kuin on keksinyt uuden innovaation.

Mutta kun pakoretki alkaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Airepolis ulottaa lonkeronsa pelottavan pitkälle.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 1, 2023 (Myllylahti)
Tietoja muokattu maaliskuu 8, 2023

Kirja-arviot & arvosanat

Emzulii
Arvosanat 33
Kirja-arviot 3
Viestit 0
kesäkuu 22, 2023
7 / 10

Nerokkaasti rakennettu yhteiskunta, lupaus jännityksestä pitää viimeiseen sivuun saakka! Kerronta oli toisinaan hieman nopeaa, luvut tuntuivat loppuvan lyhyeen, mutta päättyivät lähes aina jonkinlaiseen cliffhangeriin, mikä piti jännitettä yllä. Luovuuskuutio oli takakannen esittelyn sanoin ehdottomasti painajaismainen!

Nea
Nea
Arvosanat 86
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 16, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Kardemums
Kardemums
Arvosanat 1
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 6, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle