LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Satuta ja paranna -ketjut

Rinja avatar
Vaikka itse tunnistankin kaikki hahmot (ei ole kauan siitä, kun yritin Ajan pyörän uusintalukua), niin pahoin pelkään, että suurin osa pelaajista ei. Monella sarja on jäänyt kesken ja/tai sen lukemisesta on vuosia aikaa. Siksi en siis kannata sitä, että mukaan otettaisiin hahmoja, jotka eivät ole aivan keskeisimpiä tai jotka tulevat mukaan vasta myöhäisessä vaiheessa. Megapelit eivät ole yhtään kivoja, jos ensimmäinen viikko menee pelkästään siihen, että saadaan tuntemattomimmat hahmot ulos.

Minun puolestani listan voisi siis katkaista Birgitten jälkeen. Korkeintaan Lews Therin mukaan vielä siitä alapuolelta; jos Hyljättyjä välttämättä kaivataan lisää, niin sitten vaikka Asmodean ja Moghedien. Mazrim Taimia ja Logainiakaan en niin välttämättä tarvitse listalle, sillä vaikka ne merkityksellisiä hahmoja ovatkin niin jäävät tässä seurassa vähän statisteiksi. Listasta tulee joka tapauksessa piiiiitkä.
Athilora avatar
Muistinkin juuri vielä yhden nimen: Shai'tan. Mielestäni perimmäisen antagonistin tulisi listalta löytyä.
20.08.2014
^ Jää melko persoonattomaksi, seuraajat ovat mielestäni kiinnostavampia.

Miten olisi tällainen jako:

Tam al'Thor
Uno
Shai'tan
Mab avatar
Mukaan-lista näyttää aikas hyvältä (erityisesti Lews Therin oli hyvä idea). Sellaisen muutoksen ehkä tekisin, että korvaisin Asmodeanin/Demandredin Moghedienillä - mä en Demandredista muista paljon mitään ja Asmodeanistakin on aika hatarat muistikuvat, mutta Moggy sentään roikkui jossain vaiheessa aika näyttävästi esillä.

En tosin pahastuisi, vaikka Ishamael ja Lanfear edustaisivat ainoina Hyljättyjä.
HourglassEyes avatar
Lista alkaa vaikuttaa lupaavalta! Tulee olemaan vaikeita valintoja edessä! :wink:
Satuta/paranna: Ajan Pyörä

Pisimmät nimet lyhensin, samoin Ishamaelin myöhemmät nimitykset näkymättömiin.

Ja sitten ei muuta kuin äänestämään. Tai googlaamaan, jollei oikein muistu mieleen, keitä nämä kaikki tyypit oikein olivat. Tai kuvagooglaamaan, jollei ole ikinä kuullutkaan. :wink:
Athilora avatar
Täytyy olla tyytymätön Shai'tanin ja Gareth Brynen leikkauksesta, mutta listassa on silti paljon hyvää.
^ Sinun olisi pitänyt selvästikin olla puolustamassa Bryneä. :smile:
Hiistu^ Sinun olisi pitänyt selvästikin olla puolustamassa Bryneä. :smile:
Ropesessio ja tukevat yöunet vähän haittasivat sen suhteen.
07.09.2014
Ajan Pyörä päättyi, mitä seuraavaksi tahdotaan? Tässä taas nuo aiemmat ideat:

Hiistu

- Veijarit
- Sarjakuvahahmot ja - 2. lista
- DC-hahmot ja/tai Marvel-hahmot
- Animaatiohahmot

Kiinnostaisiko kehitellä jotain noista ideoista? Tai onko jotain uutta ideaa?

Silmarillion:

Tuor
Melian
Maeglin
Iki-Bëor

Alustava lista, jonka kyhäsin paremman puoliskoni puolesta, siltä varalta, että SIlmarillion saavuttaa suosiota.
Mab avatar
Mä kannatan peliä Silmarillionista :)

Nolottaa myöntää, mutta huolimatta viimekeväisestä Silman lukemisestani, mun täytyi turhan monen nimen kohdalla tarkistaa, että keitäs he nyt tarkkaan ottaen olivatkaan. Mun karsimis- ja lisäysehdotukseni ovat siis aika mielivaltaisia - jostain syystä jotkut ovat jääneet paremmin mieleen tai tuntuvat muuten tärkeämmiltä kuin toiset.

Eli kannattaisin näitä:

Melkor
Beren
Lúthien (mahdollisesti Berenin kanssa parivaljakkona)
Elu Thingol
Melian (mahdollisesti Thingolin kanssa parivaljakkona)
Iki-Bëor

Jättäisin siis raa'asti pois kaikki Fëanorin pojat, vaikka eittämättä heistä erilaisia persoonia löytyykin. Ancalagonin myös, sillä mielestäni Glaurung edustaa riittävästi lohikäärmeitä. Muut poisjättämäni eivät vain ole tehneet tarpeeksi suurta vaikutusta :huh:

Listalle voisi mahdollisesti lisätä nämä:
Gil-Galad
Eöl
Nienor tai Morwen (tai miksei molemmatkin :wink:)
Mîm
Ar-Pharazôn
Galadriel

Galadriel on toki jo kisannut Keski-Maa -pelissä, mutta koska hän on Silmassa aika merkittävä, ajattelin kuitenkin ehdottaa häntäkin. Ei ole pakko ottaa mukaan. Ja Yavanna ja Eöl ovat kyllä randomeja, mutta Yavannasta satun vain pitämään ja Eöl on aika outo tapaus haltiaksi. Túrinin tarina on sen verran ehyt kokonaisuus, että sieltä voisi ottaa mielestäni pari muutakin hahmoa mukaan.
Athilora avatar
MabMä kannatan peliä Silmarillionista :)

Eli kannattaisin näitä:

Melkor
Beren
Lúthien (mahdollisesti Berenin kanssa parivaljakkona)
Elu Thingol
Melian (mahdollisesti Thingolin kanssa parivaljakkona)

Listalle voisi mahdollisesti lisätä nämä:
Gil-Galad
Eöl
Nienor tai Morwen (tai miksei molemmatkin :wink:)
Mîm
Ar-Pharazôn
Galadriel

Galadrielin jätin TSH:n takia pois listalta. Morwen ja Nienor eivät mielestäni ole tarpeeksi merkittäviä, kuten ei myöskään ole Mimkään. Jos mennään toiselle ajalle, Ar-Pharazonin rinnalle nostaisin Elrosin. Maedhrosia ja Fingonia haluaisin puolustaa omina kestosuosikkeinani.

Melkor Bauglir
Lúthien
Thorondor
Saki avatar
Knox GargolPoimien mukaan pari Mabin ehdotuksista ja ehdotetuista karsinnoista matkaan. Lisäsin listalle vielä omana ehdotuksenani Thorondorin, jonka rooli on merkittävä Silmarillionin aikana. Jätin listalta pois Akallabethin hahmot, koska lista on parikymmentäniminen tehdyistä karsinnoista huolimatta. Onko tämä lista, jota voisi käyttää varsinaisessa pelissä vai onko karsintoja vielä tehtävä?

Melkor Bauglir
Lúthien
Thorondor

Minusta ihan hyvä lista varsinaiseen peliin :)
11.09.2014
Jos keksii jotain karsittavaa, voi vielä karsia.

En osaa arvailla äänestäjien määrää.. Ehkä samaa luokkaa kuin Ajan Pyörässä? Eli sen aikaa pelissä taas kestäisi.

Voin huomenna aamulla perustaa Silmarillion-listan, pääsee sitten äänestelemään.
Mab avatar
Melian on näemmä tipahtanut pois, muuten lista on mielestäni ihan ok :)
HourglassEyes avatar
Jättäydyn suosiolla pois tältä kierrokselta, en muista Silmarillionista yhtään mitn! :cheesy:
Athilora avatar
MabMelian on näemmä tipahtanut pois, muuten lista on mielestäni ihan ok :)
Tein paremman puoliskoni kanssa katsausta listasta ja totesimme, että listalta kannattaa pudottaa pois joko Luthien tai Melian. Päädyimme yksissä tuumin Melianiin. Jos et halua antaa Melianista periksi, voidaan joustaa, mutta mielestäni lista on hyvässä kuosissa jo valmiiksi.
Mab avatar
Ei Melian mulle välttämätön ole, mutta en pidä häntä Thingolia vähäpätöisempänä hahmona, joten kun toinen on, niin miksei toinenkin (sama juttu muuten Berenin ja Lúthienin kanssa - en mä osaa arvottaa toista merkittävämmäksi kuin toista, kun heidän vaiheensa ovat niin yhteenkietoutuneita). Melianilla on ehkä hieman pienempi rooli, mutta hahmona hän on Thingolia poikkeuksellisempi. Haltiaruhtinaitahan meillä piisaa vaikka muille jakaa, mutta kovinkaan moni maia ei päättänyt elää elämäänsä Keski-Maassa.

Jos ei haluta venyttää listaa pidemmäksi, niin voivathan M & T varmaankin kisata samalta paikalta, eiväthän he oikeastaan Silmassakaan toimineet "erikseen", vaan aika yhteisymmärryksessä ja harmonisesti :smile:
Athilora avatar
Koska valtaosa hahmoista toimii yksittäisinä tekijöinä, yhden tai kahden parivaljakon muodostaminen tuntuu vain niin epäreilulta. Beren ja Luthien erikseen saavat ihan erilaiset äänimäärät kuin yhdessä, mie veikkaan. Hiistu päättäköön tästä, mutta sanon ei pareille, jos koko lista ei pohjaudu pareihin.
12.09.2014
Minulla on hyvin vähälti aavistusta, keitä nämä tyypit oikein ovat, mutta laitoin nyt kaksi parivaljakkoa kerta jollain perusteella sellaisiksi sopivat. Enemmän hahmoja, lyhyempi lista, win-win.

Satuta/paranna: Silmarillion.
StarSol avatar
mokoma. En ehtinyt osallistumaan silmarillioniin.

Ehdottaisin yhdeksi listaksi Hyperion-kirjasarjan hahmoja.
Nylkky avatar
Mietin olisko pahikset hyvä lista vai onko sellanen ollut jo?
Ageha avatar
Tai HP-hahmoista sellainen johon ei otettaisi niitä jotka olivat tuossa ekassa vaan muita kohtuu keskeisiä hahmoja? Että tässä uudessa versiossa olisivat tyylillä Draco, Ginny, Lupin jne?

Edit: Kannatan myös kolmikkoja.
Muokannut Ageha (26.09.2014)