Moonlord avatar

Novellikokoelmat lehtipisteisiin

21.07.2014
qekko avatar
7 kirjaa, 1 viesti
Mitä mieltä olette ajatuksesta, jos erilaiset novellikokoelmat ja -antologiat julkastaisiin sellaisessa muodossa, että ne sopisivat kauppojen hyllyille? Osuuskumma on julkaissut jo 9 erilaista lyhyitä tarinoita sisältäviä teoksia, ja luulen, että niiden myyminen helpottuisi, jos niitä tehtäisiin, kuin mangat ainakin. Itse luen mangoja, ja niiden hankkiminen on mielestäni helppoa ja halpaa.
Muokannut Thialfi (21.07.2014)
22.07.2014
Thialfi avatar
Kaupat ostavat lehtipisteiden pokkarit ja lehdet tukkukaupan kautta. Myös välitysportaan tulisi saada voittoa, jotta kuljetus pitkin maata olisi kannattavaa. Suomalaisten sf-pienkustantajien julkaisuja myydään suunnilleen nollatuloksena, pahimmillaan tappiollisesti.

Kun pokkarialalle tuli viimeksi uusi toimija, se oli varmasti myyviä nimiä eli Sofi Oksasta ja Juha Vuorista välittävä Silberfeldt. Lehtimuotoiset lukemistot ovat taas lehtipisteistä pitkälti kadonneet.
22.07.2014
Echramath avatar
Olen tästä aiheesta sarjakuvapuolella vähän tainnut lukea. Kätevähkö tapa saada lukemisto todella monen satunnaisen lukijan saataville, mutta painaa saa aika paljon ja ilmeisesti suurin osa menee lehtipisteen käytäntöjen vuoksi makkeliksi eli silputtavaksi kun niitä järkevään hintaan saa takaisinkaan.

Ajatus kuulostaa siis melkoiselta riskiltä (siis vielä antologian julkaisun päälle ylipäätään).

Kuluttajan kannalta nichetavara, jota saa pelkästään Lehtipisteestä onkin sitten jo ihan täyttä kiusantekoa.