Vastannut: kirill potemkin, 29.04.2026
Hugo-voittajat 2014
30.08.2014
Kun ei kukaan muu ole jaksanut tehdä tästä topiccia, niin minä sitten uhraudun. Vai eikö kukaan ole vielä ehtinyt lukemaan ehdokkaita tai edes voittajia? Suomennoksia ei tosin ole taidettu mistään ehdokkaasta vielä julistaa, ellei Portissa ole ollut jotain novellia, en itse enää lue sitä niin en tiedä. Mutta mitä olette mieltä voitoista?
Hugo-kirjapalkintojen voittajat:
Romaaniehdokkaista ehdin lukea vain voittajan Ancillary Justicea, joka oli suuri pettymys itselleni. Vähän pelkäsinkin että se voittaa. Ja Wheel of Time on luettuna myös, sille olisin suonut jonkun erikoispalkinnon. Olihan se kaikessa epätasaisuudessaan tietynlainen Tolkien-fantsun äärimmäinen loppuunvienti. Mutta sen runnominen romaanisarjaan muka yhtenä pitkänä teoksena oli vähän vitsi. Grimnoir Chroniclesia olen aloitellut, ja se vaikuttaa viihdyttävältä sarjalta, muttei nyt ehkä Hugon tasoiselta. Strossin kirjan voisi lukea, mutta kun takakannessa on sana "metahuman", niin sen jo melkein arvaa mitä on tulossa. En ole tuollaisen nysväysscifin ystävä. Ehkä loppujen lopuksi se Ancillary Justice oli sitten ihan ansiokas voittaja, jos nämä nyt haluaa nähdä spefivuoden huippuina mitä ehdolla oli. Kyllä sen jatko-osankin taidan lukaista.
Novelloita en ehtinyt lukea yhtäkään, voittajan voisi lukeakin ja ehkä Six-Gun Snow Whiten. Novelleista luin If You Were Dinosaur My Loven ja voittajan Water that Falls..(jne.), molemmat oli kuraa. Voittaja ehkä vähän vähemmän. Mutta jos tuo on taso, niin enpä taida muita ehdokkaita tänä vuonna lukeakaan.
Novelettejen voittaja oli ihan hyvä, mutta mielestäni Ted Chiang olisi jälleen kerran ansainnut voiton mestarillisella The Truth of Fact, the Truth of Feelingilla, jossa pohdittiin Chiangille tyypillisellä mahtavan asiallisella (ja silti koskettavalla) otteella muistamista ja "muistiteknologian" (jonka esimuodoksi voisi nykyajasta nähdä esim. nykyisen Facebook-timelinen tai lifebloggausliikkeen) hyviä ja huonoja puolia.
BEST NOVELLähde: http://www.thehugoawards.org/
Ancillary Justice, by Ann Leckie (Orbit US / Orbit UK)
BEST NOVELLA
“Equoid” by Charles Stross (Tor.com, 09-2013)
BEST NOVELETTE
“The Lady Astronaut of Mars” by Mary Robinette Kowal (maryrobinettekowal.com /
Tor.com, 09-2013)
BEST SHORT STORY
“The Water That Falls on You from Nowhere” by John Chu (Tor.com, 02-2013)
BEST RELATED WORK
“We Have Always Fought: Challenging the Women, Cattle and Slaves Narrative” by Kameron Hurley (A Dribble of Ink)
BEST GRAPHIC STORY
“Time” by Randall Munroe (xkcd)

[quote]BEST NOVEL

Ancillary Justice, by Ann Leckie (Orbit US / Orbit UK)

BEST NOVELLA

“Equoid” by Charles Stross (Tor.com, 09-2013)

BEST NOVELETTE

“The Lady Astronaut of Mars” by Mary Robinette Kowal (maryrobinettekowal.com /
Tor.com, 09-2013)

BEST SHORT STORY

“The Water That Falls on You from Nowhere” by John Chu (Tor.com, 02-2013)

BEST RELATED WORK

BEST GRAPHIC STORY

“Time” by Randall Munroe (xkcd)
[/quote]
Lähde: http://www.thehugoawards.org/