Kategoria: Leirinuotio | 260 viestiä | 112,0 t lukukertaa
Vastannut: LordStenhammar, 02.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 02.04.2026
Kindle Unlimited ja muut kirjojen "spotifyt"
19.12.2014
Kindle Unlimited on Amazonin palvelu, joka nimensä mukaisesti tarjoaa rajattomasta sähkökirjoja Kindleen kuukausimaksua vastaan. Mikä kirjafriikin taivas! Ikävä kyllä palvelu toimii toistaiseksi vain USA:ssa (9,99 dollaria kuussa) ja UK:ssa (7,99 puntaa per kk). Kotimaan markkinoille on nyt tullut ainakin Otavamedian Luekirja.fi, mutta sen valikoima on suppeahko eikä suolaisehko hinta 24,90e/kk tarjoa fantasiaharrastajalle ihan hirveästi.
Oletteko huomanneet muiden tällaisten palveluiden ilmestymistä nettiin? Itse olisin kiinnostunut Amazonin palvelusta, sillä luen paljon englanniksi ja haluaisin kokeilla nimenomaan harvinaisempia kirjailijoita tätä kautta. Toki jos jokin kotimainen taho toisi markkinoille hinta-laatusuhteeltaan pätevän palvelun, voisin harkita senkin tilaamista.
[url=https://www.amazon.co.uk/Kindle-eBooks/b?node=5209103031]Kindle Unlimited[/url] on Amazonin palvelu, joka nimensä mukaisesti tarjoaa rajattomasta sähkökirjoja Kindleen kuukausimaksua vastaan. Mikä kirjafriikin taivas! Ikävä kyllä palvelu toimii toistaiseksi vain USA:ssa (9,99 dollaria kuussa) ja UK:ssa (7,99 puntaa per kk). Kotimaan markkinoille on nyt tullut ainakin Otavamedian [url=http://www.luekirja.fi/kirjasto/]Luekirja.fi[/url], mutta sen valikoima on suppeahko eikä suolaisehko hinta 24,90e/kk tarjoa fantasiaharrastajalle ihan hirveästi.

20.12.2014
Sini
Hesarihan avasi myös oman kirjapalvelunsa, jossa on 100 kirjaa ja kympin maksaa kuussa. Ei kummoinen valikoima.
Kai olet Dyn kirjaston palvelut testannut? OverDrivessa on jo useampi tuhat englanninkielistä e-kirjaa.
Hesari vertailee omaa palveluaan, kirjaston palveluita ja Scribdiä.
Hesari vertailee omaa palveluaan, kirjaston palveluita ja Scribdiä.

[url=http://www.hs.fi/matka/a1414120978620]Hesari [/url]vertailee omaa palveluaan, kirjaston palveluita ja Scribdiä.
20.12.2014
Oo, kiitos vinkeistä, täytyy kokeilla ainakin kirjaston ilmaista palvelua/palveluita! Ilmeisesti kirjat ovat tosin "lainassa" samaan tapaan kuin fyysisetkin kirjastokirjat, ja palautuvat jossain vaiheessa kiertoon?
Onko joku foorumilla kokeillut tilata näitä maksullisia palveluita, kotimaisia tai ulkomaisia? Kuinka hyvin löytyy pienempiä nimikkeitä erityisesti scifistä ja fantasiasta?

22.12.2014
Tero
Ylivoimaisesti suurin osa Kindle Unlimitedin tarjonnasta oli ainakin muutama kuukausi sitten omakustanteita. Jotka oli vielä siirretty palveluun kirjailijoilta erikseen kysymättä -- ja ilman, että kirjailijat saavat päättää, minkä verran palvelu kirjoista maksaa. Amazon on myös ystävällisesti pistänyt ehtoihinsa, että päästäkseen mukaan ohjelmaan kirjailijan on annettava Amazonille yksinoikeus myydä e-kirjoja.
Amazon pitää sopimukset visusti omana tietonaan, mutta ainakin jotkut kirjailijat ovat valittaneet, että Kindle Unlimitedistä saatavat rojaltit eivät ole täysimääräisiä.
Vaikuttaa loogiselta jatkolta Amazonin aikaisemmille bisnespäätöksille vallata kirjamarkkinat ja lytätä kilpailijat kyykyttämällä kirjailijoita ja hyödyntämällä lyhytnäköisiä lukijoita, jotka haluavat kaikki halvalla mulle heti nyt.
Lisää esim. http://www.cnet.com/news/amazon-kindle-unlimited-good-for-customers-not-so-good-for-authors/