Vastannut: kirill potemkin, 29.04.2026
Kirjalahjojen vinkkausta
04.12.2017
Askarruttavatko lahjahankinnat? Voisiko kirja olla kiva lahja, kunhan vain keksisi, mikä se kirja olisi?
Varmin tapa löytää saajalleen mieluinen lahja on tietenkin kysyä häneltä itseltään, mitä hän toivoisi. Myös lahjakortit ovat yleensä hyvä ratkaisu. Muilta tahoilta saatavat lahjavinkit voivat kuitenkin olla tarpeen, jos haluaa yllättää lahjan saajan tai kenties löytää hänelle lahjan, jota hän ei olisi osannut itse toivoa. Tältä foorumilta löytyy rutkasti tietämystä etenkin spekulatiivisen fiktion genreihin (fantasia, scifi, kauhu...) kuuluvista kirjoista. Joten jos haluaa antaa lahjaksi kirjan ja arvelee, että kyseiset genret voisivat olla lahjakirjan lukijalle mieluisia, voi vinkkien kysyminen auttaa lahjan etsinnässä eteenpäin! Toki saa kysellä ja suositella muidenkin genrejen kirjoja, keskuudessamme liikkuu laajaa lukuharrastuneisuutta. Suosituksia antaessaan kannattaa huomioida kirjan saatavuus: onko kirja yhä saatavilla kirjakaupoista vai onko sitä etsittävä käytettynä.
Lahjavinkkejä voi kysellä kertomalla, millaiselle henkilölle on etsimässä lahjaa: suunnilleen minkä ikäinen hän on ja millaisia kirjoja hän on aikaisemmin lukenut, millaisista asioista kiinnostunut.
Yleisemmin kysyn: Mitkä spefi-kirjat voisivat olla tämän joulun (2017) ns. hittilahjoja? (Voi halutessaan miettiä erikseen lapsille, nuorille tai varttuneemmille.) Jokaisella lukijalla on tietenkin yksilöllinen lukumaku, eikä varmaan ole olemassa kirjaa, joka miellyttäisi kaikkia... Mutta jos täytyisi nimetä joitain tällä hetkellä ajankohtaisia uutuuksia tai kiinnostavia klassikoita, mitä suosittelisitte?
(Huom. Meillä on ennestään olemassa aktiivinen keskusteluketju Etsi kirjaa, löydä luettavaa, jossa voi etsiä itselleen lukemista. Eli pyynnöt lukuvinkeistä kannattaa jatkossakin lähettää sinne. Tässä ketjussa keskitytään lahjakirjoihin. Muille kuin itselleen annettaviin lahjakirjoihin.

Lahjavinkkejä voi kysellä kertomalla,[b] millaiselle henkilölle on etsimässä lahjaa[/b]: suunnilleen minkä ikäinen hän on ja millaisia kirjoja hän on aikaisemmin lukenut, millaisista asioista kiinnostunut.

Yleisemmin kysyn: [b]Mitkä spefi-kirjat voisivat olla tämän joulun (2017) ns. hittilahjoja?[/b] (Voi halutessaan miettiä erikseen lapsille, nuorille tai varttuneemmille.) Jokaisella lukijalla on tietenkin yksilöllinen lukumaku, eikä varmaan ole olemassa kirjaa, joka miellyttäisi kaikkia... Mutta jos täytyisi nimetä joitain tällä hetkellä ajankohtaisia uutuuksia tai kiinnostavia klassikoita, mitä suosittelisitte?

[size=3](Huom. Meillä on ennestään olemassa aktiivinen keskusteluketju [url=https://www.risingshadow.fi/forum/lukusali/872-etsi-kirjaa-loyda-luettavaa]Etsi kirjaa, löydä luettavaa[/url], jossa [i]voi etsiä itselleen lukemista[/i]. Eli pyynnöt lukuvinkeistä kannattaa jatkossakin lähettää sinne. Tässä ketjussa keskitytään lahjakirjoihin. Muille kuin itselleen annettaviin lahjakirjoihin. :wink: )[/size]
HourglassEyes
Voisin suositella Erika Vikin Kaksoisauringot -sarjan kahta ilmestynyttä osaa sekä Katri Alatalon Käärmeiden Kaupunkia ihan vain siltä pohjalta, että itsekin kotimaiseen fantasiaan erittäin skeptisesti suhtautuneena lukijana koin todella iloisen yllätyksen kirjojen parissa. Monelle kaltaiselleni skeptikolle kynnys ostaa itse kyseiset kirjat voi olla korkea, jos ja kun sen hyvyyttä epäilee. Lahjakirja tulee kuitenkin yleensä luettua ja näin taas skeptisyys karisee!
Voisin suositella[i] Erika Vikin Kaksoisauringot[/i] -sarjan kahta ilmestynyttä osaa sekä [i]Katri Alatalon Käärmeiden Kaupunkia[/i] ihan vain siltä pohjalta, että itsekin kotimaiseen fantasiaan erittäin skeptisesti suhtautuneena lukijana koin todella iloisen yllätyksen kirjojen parissa. Monelle kaltaiselleni skeptikolle kynnys ostaa itse kyseiset kirjat voi olla korkea, jos ja kun sen hyvyyttä epäilee. Lahjakirja tulee kuitenkin yleensä luettua ja näin taas skeptisyys karisee! :wink:
HVM
Missä on se ; dyslexia ketjuluin että "kirjolohen vinkkausta" ja mietin minkälainen ruokalaji se on?
Missä on se ; [url=https://www.risingshadow.fi/forum/leikkinurkka/2675-vaarin-luetut]dyslexia ketju[/url]luin että "kirjolohen vinkkausta" ja mietin minkälainen ruokalaji se on?