Kirjailija: George R. R. Martin
LordStenhammar | Leirinuotio | 238 viestiä | 04.12.2014
Viimeisin LordStenhammar | 29.09.2024
Loppuvuoden herkuttelut
23.12.2013
Onko teillä tapana herkutella tähän aikaan vuodesta ja millä? Onko herkuttelu painottunut nimenomaan jouluun vai onko painotus vuodenvaihteessa tai talvipäivänseisauksessa? (Tai jossain ihan muussa)
Kun koko kansa on ravannut niin ahkerasti kaupassa ostamassa herkkuja niin tämä vuodenaika vaikuttaa olevan se paras herkutteluun. Kai tätä pimeyttä pitää jotenkin piristää.
Itse aloin ostella jo ennen marraskuuta kaikenlaisia herkkuja joita sain luvan syödä vasta joululoman alkaessa. Nyt on iso jemma karkkia, jääkaapissa kivaa ja pakkasessakin kaikenlaista. Tänä vuonna oma karkkiläjä mahtaa olla pienempi kuin viime vuonna mutta myös monipuolisempi. Toisaalta nyt tuntuu, että ei minulla ei ehkä sittekään tee herkkuja enää niin mieli. Joko saa siirtyä takaisin arkiruokavalioon?

23.12.2013
Juu kyllä kuuluu herkuttelu jouluun, kuinkas muutenkaan. Suklaalaatikko narahti tosin auki jo ennätysaikaisin joulukuusta kiitos kaamosmasennuksen työstressin yleisen ahdistuksen jonkun vaan.
Kuten taisin toisaalla sanoa, jouluruoista vastaavat yhä sukulaiseni runsain määrin, joten herkuttelen niitä sitten vieraisilla. Mutsilta on yleensä riittänyt rääppiäisiksi asti, joten kalat, laatikot ja joulusalaatit tulee koettua sitä kautta ihan riittämiin. Joulutorttuja olemme paistaneet (valmistaikinasta, köh) mutta laitan niihin omenahilloa (ja tänä vuonna osaan myös mansikkahilloa!) luumujen sijaan.
Joulupyhiksi varaan kotiin naposteltavaa kuten erilaisia juustoja, leikkeleitä ja pikkusuolaista, joka ei kuitenkaan liikaa muistuta perinteisteistä jouluruokaa. Kalliimpiin juustoihin ei yleensä tule satsattuakaan, ja jouluna niitä on 'lupa' kokeilla useampaa. Tosin olemme nyt viime päivinä tuhlanneet rahaa myös rehellisesti syömällä ulkona, koska ruoanlaitto ei ole houkuttanut ihmeemmin ja toisaalta tili on joulukuusta huolimatta yhä plussalla. Makaronisalaattiaineet ostimme tänään vielä pikavisiitillä Prismassa, sen varmaan teen vielä pyhien aikana.
Samalta reissulta ostin myös muutaman sushipalan, vaikka Prisman sushia yleensä parjataankin niin mulle kyllä maistuu ihan hyvin. ^^
Juu kyllä kuuluu herkuttelu jouluun, kuinkas muutenkaan. Suklaalaatikko narahti tosin auki jo ennätysaikaisin joulukuusta kiitos [s]kaamosmasennuksen[/s] [s]työstressin[/s] [s]yleisen ahdistuksen[/s] jonkun vaan.

24.12.2013
Laine
Loppuvuodesta tulee syötyä normaalia vähemmän kaikkea, suklaatahan en syö ollenkaan ja muita herkkuja saatan käydä vähän viemässä muilta :smile: mutta muuten kaikilla lomilla - joululomalla myös - unohdan useasti syödä, koska istun kuin liimattuna koneen ääressä jostain syystä joten johtuneekohan tästä huonomuistisuuteni.
25.12.2013
Jouni
Itselläni on ollut tapana vetää jouluna lievät suklaaöverit niin ei sitten alkuvuodesta pahemmin esiinny makeanhimoa. Nytkin löytyy Neuhausia, Lindtiä ja lahjaksi saatua Fazeria ja jotain belgialaista vielä. Laadukas portviini sopii muuten loistavasti suklaan seuraksi, samoin tumma olut (muttei mielellään samaan aikaan) :smile:
30.12.2013
Emelie
Suklaata tulee usein syötyä joulun aikaan enemmän kuin tarpeeksi, tosin tämä vuosi taisi olla poikkeus (ihan hyvä niin). Muiden jouluherkkujan syöminen jää aina melko vähäiseksi, sillä en kauheasti välitä kakuista, pullista tai muista makeista asioista. Ehkäpä sen takia joulutortut ovat suosikkejani, joita sitten tulee syötyä niin, että malttaa odottaa taas vuoden. Omille kämpilleni en osta koskaan mitään jouluherkkuja, vaan syön ne aina muualla.
Uudenvuoden herkuttelut ovat sitten taas enemmän kallellaan suolaisempaan suuntaan. Uudenvuodenaaton perinteisen leffan katselun ohessa olen usein natustellut erilaisia juustoja ja voileipäkeksejä. Tänä vuonna sekin jää välistä, joka on ehkä vähän sääli, sillä asun lähellä kauppahallia, josta olisin voinut hakea kivan ja pienekön setin juustoja.

- Keskustelut
- Satama