Mustelmann avatar
Kirjailija: Andrzej Sapkowski
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Sivut: 1, 2, 3, 4, 5
Vaarojen taival (Ajan Pyörä #1)
Sarja: Ajan Pyörä
Kategoria: Lukusali | 3 viestiä | 31 lukukertaa
Vastannut: Freyja, 30.06.2026

Onnekkuus ja epäonnisuus (äänestys)

13.06.2014
Uskotteko hyvään/huonoon onneen ja niitä aiheuttaviin tai ennustaviin ilmiöihin? Tai vaikkette varsinaisesti uskoisi, toimitteko kuitenkin joskus ikään kuin uskoisitte?

Esim. onko teillä jokin onnenamuletti tai hyvää onnea turvaava rituaali tai välttelettekö jonkin asian tekemistä, jottei siitä koituisi epäonnea? Onko teillä mielestänne parempi tai huonompi onni kuin muilla ihmisillä?

Äänestyksen kysymys koskee perjantaita 13. päivä, joka siis oli tänään. Vaihtoehdot ovat tahallisesti rajalliset: Valitkaa sopivin mahdollinen. Asiaan saa suhtautua leikkimielisesti. :wink:

Minä voisin väittää, että minulla oli tänään tavallista onnekkaampi päivä. Oli työpäivä ja lisäksi sovittiin kahdesta lisäviikosta, mikä siis on hyvä juttu, koska työtä ei ole ollut tarjolla joka päivälle tai edes joka viikkona. Tiesin kyllä jo etukäteen, että näinä päivinä on toisilla työntekijöillä lomaa eli työtä voisi olla tarjolla - mutta olisi voinut käydä niinkin, ettei lomalaisille olisi palkattu sijaista. Lisäksi yksi muu homma, jota etukäteen aika tavalla jännitin, meni lopulta ihan hyvin... tai ei ainakaan mennyt huonosti. Siinä määrin hyvin kuin oli tarpeellista.

Koen yleensäkin, että minulla on ns. hyvä tuuri, mikä johtunee siitä, että ilahdun ja tulen onnelliseksi usein kaikenlaisista pienistä asioista. Siis että ensin on oltava onnellinen, jotta voi "huomata" olevansa onnekas. :tongue: Toisaalta minulla on varsin hyvä mielikuvitus sen suhteen, mikä kaikki mahdollinen saattaisi mennä pieleen ja kuinka pahasti, joten tunnen itseni onnekkaaksi myös silloin, kun paha ei tapahdu. Yleensä ei tietenkään tapahdu.

En vakavissani usko mihinkään hyvää tai huonoa onnea tuottaviin asioihin, mutta erilaiset uskomukset ovat mielestäni mielenkiintoisia. Minusta on hauskaa joskus ajatella, että mikäli uskoisin erilaisiin ennusmerkkeihin, mitä jokin asia saattaisi merkitä. En juurikaan havainnoi huonon onnen "ennusmerkkejä", mutta hyvää onnea kyllä huvikseni. Tyyliin: Kappas, tuossa on tuommoinen - tämä tietäisi varmaan jotain hyvää. "Oi, jokin inha pieni kasvituholainen on syönyt tähän lehteen likimain sydämenmuotoisen reiän - varmaan elämäni suuri rakkaus karauttaa nyt valkealla ratsullaan jostain puskasta." Tai sitten ei. :lol:

Sellainen tavallaan "hyvänonnenrituaali" minulla on, että konseptipaperille vastattavissa tenteissä en katso tenttikysymyksiä ennen kuin olen täyttänyt vastauspaperiin vaadittavat henkilö- ym. tietoni ja vetänyt marginaaliviivat. En minä usko, että tentti sen huonommin menisi, vaikken tekisikään asioita tuossa järjestyksessä. Mutta toisaalta: ei se ainakaan sen huonommin mene, vaikka teenkin. Ainakin muistan laittaa tiedot ja samalla tulee rauhoituttua.
Strato avatar
Tänään oli ihan tavallinen päivä, en edes tajunnut päivämäärää ennen iltaa :smile: joten ihan tavallisen onnekas päivä oli kyseessä. En yleensäkään koe olevani erityisen epäonninen, mutten erityisen onnekaskaan (jotkut tutut pitävät onnekkaana, mutta yleensä olen vain valmistautunut hyvin). Yleisesti ottaen suunnittelen paljon asioita etukäteen ja pyrin huomioimaan kaikki mahdolliset lopputulemat. Tämä voi näyttää joistakuista sitten onnekkaalta.

Yksi hauska sattumus kyllä tapahtui tänään, kaupungilta soitettiin ja tarjottiin kesätöitä. Valitettavasti jouduin kieltäytymään, sillä olin jo ottanut varasuunnitelman käyttöön, jonka takia tänä kesänä en voi enää työskennellä. Tämän tarjoajan kannalta taisi siis olla hieman epäonninen päivä, sain hieman sen vaikutelman, että kiireellä oli löydettävä joku :lol:

En ole erityisen taikauskoinen, mutta huvitan itseäni lukemalla horoskoopin ja katsomalla päivän jälkeen kuinka hyvin se osui näihin ympäripyöreisiin ennustuksiin. Muita ennusmerkkejä tai epäonnea tuottavia asioita en oikeastaan edes huomioi.

Tenteissä teen itsekin valmiiksi henkilötiedot ja marginaalit (sitä voi kyllä pitää rituaalina), mutta katson sen ennemmin valmistavan itseäni sopivaan mielentilaan, jotta olisin parhaimmillani tentissä sitten.
Thialfi avatar
13.06.2014
ThialfiTiina Raevaara: Horoskooppeja ja vielä lisää horoskooppeja naisille :neutral:
Toisaalta joku voisi sääliä niitä miehiä, jotka on kulttuurissamme kasvatettu uskomaan, ettei heidän sovi osoittaa kiinnostusta mitään naismaisen epärationaalista puppua kohtaan, tai heitä vedetään huvipuiston hattarajonossa nenille. :smile: Voisi ajatella, että on miesten aliarvioimista, ettei heille tarjota horoskooppeja luettaviksi: pelätäänkö, etteivät he osaisi suhtautua niihin niin halutessaan samalla keveydellä kuin esim. sarjakuviin. (Sarjisstrippikin toki joillekin vakava asia.)
16.06.2014
Emelie avatar
Minä olen tavallisen onnekas, yleensä.

En nyt yleensä ottaen usko hyvään tai huonoon onneen sinänsä, tai mihinkään niitä ennustaviin ilmiöihin. Jokunen muutama harvinaisen tiukasti aivoihin istutettu ajatus on jäänyt, esim. että peilin rikkomisesta seuraa 7 vuoden epäonni (no ei seurannut) tai että koskaan ei saisi laittaa kukkakimppuun tai -asetelmaan murattia, koska se on epäonnenkukka (no ei ole).

Välillä, jos tiedän että edessä on tarpeeksi pelottava tilanne (kuten vaikea tentti tai ensimmäiset treffit :wink: ), saatan ripustaa kaulaani onnenamuletin virkaa tekevän Ankh-riipukseni. En usko sen tuovan yhtään enempää onnistumista tai onnea, mutta ainakin sen tuttu muoto sitä hypistellessä rauhoittaa.

Minun elämässäni aika monet asiat ovat setviintyneet auki itsestään, jota joku saattaa pitää onnekkaina sattumuksina. Itse en niitä sellaisina näe. Ainoa asia missä koen olevani epäonninen, on noppapelit. Minulla on yleensä ihan käsittämättömän huono noppatuuri.

Hiistu Toisaalta minulla on varsin hyvä mielikuvitus sen suhteen, mikä kaikki mahdollinen saattaisi mennä pieleen ja kuinka pahasti, joten tunnen itseni onnekkaaksi myös silloin, kun paha ei tapahdu.
Minulla on vähä sama vika, tosin minä kuittaan sen sillä, että "Pessimisti ei pety". :tongue: