LordStenhammar avatar
visitor avatar
Vastannut: kirill potemkin, 16.04.2026
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Mitä tekisit jos saisit isomman lottovoiton

17.01.2016
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Pitipä kaivaa tämä vanha ketju esille kun tuli vastaan kuva joka on 90%:sti sellainen millainen aloitusviestissä kuvailemani haaveitteni linna on. Tästä linnasta löytyy melkein kaikki, likimain sopivaa kokoluokkaa (minulle vähän pienempi), kaunis valkea väri, yksi torni, kattoterassi (minulla tämä tosin veisi aivan huipun sijaan osan reunasta vähän matalemmalla ja sillä olisi oma lasikattonsa). Eli 1900 valmistunut Norjan kuninkaan Bergenin palatsi.

17.01.2016
FreakyMike avatar
Mukavan klassinen tyyli kieltämättä. Rakennuksesta tuli mieleen hieman esimerkiksi Imatran valtionhotelli, jossa olen käynyt muutamissa häissä ja muissa sukujuhlissa vuosien varrella. https://www.google.fi/search?q=imatran+valtionhotelli&biw=1680&bih=949&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiP49uTsrHKAhXGEiwKHc4bAlAQ_AUIBigB

Jos pystyisin itse rakennuttamaan jugend-linnan, niin en kuitenkaan rappaisi sitä valkeaksi. Luonnollinen lohkokivipinta yhdistettynä punatiilestä tai veistetyistä punagraniittipaasista muurattuihin ikkuna/oviaukkoihin on jotenkin intiimimpi tyyli kuin brutalistista betonivalua muistuttava seinäpinta. Olen aina vierastanut isoja tasaisia seinäpintoja, joten niissä saisi kasvaa myös villiviiniä ja muita erilaisia köynnöskasveja. Monessa ikkunassa olisi myös yksityiskohtaisia lasimaalauksia.

Myös semmoisia hippien eko-taloista tuttuja lasipulloseiniä olisi mukava sijoittaa sopiviin kohtiin ja peittäisin yhden ison kattoikkunan myös pallasiittimeteoriittien siivuilla, vaikka se tulisikin ihan törkeän kalliiksi. :grin: https://www.google.fi/search?q=pallasite&hl=en-FI&biw=1680&bih=949&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjUiraTt7HKAhXBWRQKHR6QC4wQ_AUIBigB

Talon sisustustyyli olisi boheemi yhdistelmä antiikkihuonekaluja, 1900-luvun retroesineitä ja sekalaista fanikeräilytavaraa. Sisällä olisi paljon myös kaktuksia ja muita kasveja. Pinterestistä saa aika hyvän kuvan sisustustyyleistä joita ihailen. https://fi.pinterest.com/mikkoanttonen/appealing-home-decor/ Olen aika tarkka myös pihan tyylistä. Se saisi olla täynnä esimerkiksi luonnonkivimuurien ja käytävien kaltaisia yksityiskohtia. https://fi.pinterest.com/mikkoanttonen/rustic-gardens-stone-art/
02.02.2016
Piru Naiseksi avatar
Se tietokone pitäisi nyt ostaa, vanha (kuulemma) tietoturvattomuuttaan viraton ja (mielestäni) jo niin elinkaarensa lopussa, ettei uutta käyttöjärjestelmää kannata siihen asentaa.
05.02.2016
Lexei avatar
En tekisi älyttömän suuria muutoksia elämääni. Tottakai maksaisin ensitöikseen asunnon pois, ostaisin uudemman auton, veisin puolisoni haaveilemalleen ulkomaan matkalle. Järjestäisin myös suuret sukujuhlat koko suvulleni jossain hienossa paikassa.

Osan rahoista sijoittaisin jonnekkin. Tosin sijoittamisesta en vielä tiedä yhtään mitään, joten siihen olisi ensin perehdyttävä.
12.08.2024
Ageha avatar
Okei jos oletetaan, että voitto olisi niin massiivinen, ettei tarvitsisi yhtään miettiä rajoja, niin...

Ostaisin ison tontin ja pari naapuritonttiakin mieluusti veden ääreltä ja luonnonläheiseltä alueelta, mutta kuitenkin max puolen tunnin automatkan päästä jonkun mukavankokoisen kaupungin keskustaa. Sinne rakennuttaisin ensinnäkin itselleni cottagecore-tyyppisen asumuksen, jossa olisi keittiö, pieni ja kotoisa olkkari, 3-4 huonetta makkari/työhuonekäyttöön ja kylppäri söpöllä ja tilavalla kylpyammeella varustettuna.

Talosta lähtisi käytävä suureellisempaan rakennelmaan, josta löytyisi valtava kirjasto sekä iso lasihuone, jossa olisi valtavia sisäkasvi-istutuksia, ja jossa joukko lemmikkilintuja saisi lennellä vapaana (ei kuitenkaan puhekykyisiä papukaijoja, sillä ne tuntuvat liian älykkäiltä että raaskisin pitää sellaisia lemmikkeinä – ennemmin undulaatteja, kaijasia ja sen sellaisia). Huoneen läpi virtaisi kehässä keinotekoinen puro, jossa eläisi kaloja. Puron päällä olisi lasi, etteivät linnut pääsisi kaloihin käsiksi.  Huoneessa olisi riippumattoja sekä pieniä pöytiä tuoleineen, joissa voisin nauttia tee- ja lukuhetkistä. Palkkaisin myös jonkun eläin- ja kasviasiantuntijan (tai useamman) ylläpitämään tätä huonetta, joten esimerkiksi virtaavan jättiakvaarion tai linnunjätteiden puhditus ei olisi minun ongelmani. Samoin palkkaisin siivoojan, joka kävisi kerran viikossa huolehtimassa kirjastosta sekä suorittamassa itse kotitalossani kaikki tyhmät isommat siivousjutut kuten luuttuamisen ja imuroinnin, sekä hoitaisi tiski- ja pyykkivuoret jos niitä joskus sattuisi kertymään. Pienemmät arkisiivoukset hoitaisin itse.

Lisäksi palkkaisin puutarhurin, jonka kokopäivähommaa olisi erityisesti pitää huolta massiivisesta keittiöpuutarhasta ja ei nyt teolliskokoisista mutta selvästi kotiharrastelijoiden rakennelmia isommista kasvihuoneista, sekä pienestä viehättävästä koristepuutarhasta. Keittiöpuutarhassa kasvaisi kaikki mitä Suomessa saa kasvamaan hedelmäpuista marjapensaisiin ja kurpitsoista juureksiin ja yrttipenkkiin. Ruokaa tarvitsisi kesäkaudella ostaa vain vilja- ja maitotuotteita sekä ehkä kalaa. Talven varalle tuotoksista osa säilöttäisiin, mutta ei sitä talvellakaan tietysti pelkkiä säilykkeitä ja kuivamuonaa halua syödä jos vaihtoehtoja on. Luonnollisesti työntekijät saisivat viedä kotiinsa vuoden ylijäämääsatoa.

Naapuritontit jättäisin kasvamaan metsää yksityidensuojaksi. Lisäisin ne myös ehkä johonkin suojeluohjelmaan, jos mahdollista. Jos onnistuisin nappaamaan rantatontin, sillä luonnollisesti olisi myös rantasauna.

Pari miljoonaa jättäisin poikimaan sijoituksina joihinkin suhteellisen vakaisiin rahastoihin. Lahjoituksista: ostaisin lähisukulaisille myös kivat asunnot (hyväkuntoisia omakotitaloja, rivareita tai kerrostaloasuntoja järkeviltä sijainneilta), sitten alkaisin lahjoittaa isommin. Laittaisin isot rahat endometrioosin ja muiden gynekologisten alitutkittujen sairauksien tutkimukseen. Yllä mainittu Itämeren suojelu ja puhditus olisi myös tosi hyvä kohde – valitsisin vähintään yhden ympäristöasian lahjoituskohteeksi. Lisäksi lahjoittaisin rahaa sellaisten vaarallisten tautien tutkimukseen, jotka länsimaissa ovat harvinaisia, mutta globaalissa etelässä yleisiä ja siksi alitutkittuja.

Dyn kysyi ylempänä, että miten sitten viettäisimme päivämme. Mä varmaan rehellisesti vaihtaisin alaa. Tiputtautuisin opinnoista, tutkisin avoimen yliopiston kurssien kautta mikä kiinnostaisi, tai sitten keskittyisin opintojen sijaan kasaamaan mun tänhetkiseltä alalta portfoliota ja kartuttamaan käytännön osaamista, koska käpistelyn parissa on paljon mielekkäitä töitä, ne on vaan nää tänhetken opinnot mitkä ei nappaa. Opiskelisin kyllä päälle varmasti ainakin sosiologiaa, informaatiotutkimusta ja yhteiskuntatieteitä, ja sitten voisin yrittää luoda jotain tutkijanuraa näiden tieteenalojen leikkauspisteessä. Vapaa-ajalla kävisin soittotunneilla, jatkaisin ainakin pianonsoittoa mutta mahdollisesti aloittaisin jonkun täysin uuden, kuten jonkun puhallin- tai jousisoittimen. Aloittaisin myös varmaan useamman tanssilajin harrastamisen.