Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 16.04.2026
Mitä löysit Kirjamessuilta?
25.10.2013
Niinkin paljon kun tulee luettua en ole koskaan aiemmin päässyt käymään Helsingin Kirjamessuilla - tai muidenkaan kaupunkien - joten tänä vuonna kun onni potkaisi työvuorojen suhteen otin suunnan Messukeskukseen heti avajaispäivänä, torstaina.
Lähteminen osoittautui kannattavaksi, koska jo heti alkumetreillä sain hyppysiini antikvariaattien osastolta kirjan, jota olen havitellut kokoelmiini yli 10 vuotta. Stephen Kingin Tarpeellista Tavaraa löysi itselleen uuden kodin meikäläisen kirjahyllystä. :cheesy:
Päivän kruunasi vielä viime hetken ostoksena tehdyt kaupat parista Dragon Agen sarjakuvakirjasta ennen kuin kiirehdin takaisin Pasilan asemalle ja suuntasin kotiin lompakon alkaessa huomautella hupenevista varoista.
Kotimatka meni rattoisasti "uutta" Kingiä lukiessa. Mitenkä lienee muiden messuilijoiden laita, löytyikö mitään?

Onni potkaisi uudestaan, kun satuin tapaamaan Hannu Rajaniemen juuri ennen hänen haastattelunsa alkua ja sain signeeraukset molempiin kirjoihin, Quantum Thief ja Fractal Prince, jotka olin toiveikkaana ottanut kotoa mukaan. :tongue:

26.10.2013
VMN
Antti Tuomaisen uusimman kävin ostamassa, kun herra itse tuli siihen juuri signeeraamaan. Muuten ei löytynyt mitään niistä mitä etsin antikvariaateista. Hieman olen kyllä pettynyt. Takaisin huutonettiin.
26.10.2013
Me kävimme tänään lauantaina, joten perheen yhteiset hankinnat:
Runon vuodenajat, toim. Hannu Mäkelä. 10e antikvariaatista, Iivarin löytö ja ihastus.
Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto -sarjakuvakirja
Jaakko Hämeen-Anttila: Usko, hienon miehen pamfletti
Koraani, edellisen hienon miehen hieno käännös
Kai Laitinen: Suomen kirjallisuus 1917-1967, Iivarin tenttikirja
Musta Torni -sarjakuvan osat 1 ja 2, 5e/kpl, lähtivät mukaan halpuuttaan
Finn Lecturan alesta kolme kirjaa, jotka eivät sitten mitenkään liity mihinkään:
Ville Vuorela: Häirikkötehdas - nörttinä koulussa ja töissä, 2e
Johnson & Murray: Hullun rakas - näin selvitä kumppanisi persoonallisuushäiriöstä, 2e
Ala-Korpela et al.: Kyborgin käsikirja, 5e
Museoviraston ständiltä tuli tehtyä myös löytöjä polkuhintaan:
Lehtinen & Sihvo: Rahwaan puku, tietoa museoviraston kansallispukukokoelmista, 5e
Purhonen & Miettinen: Elämää kivikauden Suomessa, supersöpö lastenkirja, 1e
Dölle et al.: Katse kameraan, muotokuvauksen historiasta, samoin 1e
Lisäksi Helsingin kaupunginmuseot jakoivat ilmaiseksi tarroja ja tikkareita, jee! Satunnaisia muita näytteilleasettajia muistamme lämmöllä suklaakonvehdeista ja parista muustakin karkista. Hesari ei tahtonut antaa Hesaria, mutta Iivari sai sieltä Hesari-kassin. HBL unohtui.
Kirjojen lisäksi kartutin palapelikokoelmaani Ravensburgerin hyllyllä. 1000-palainen hieno laivapalapeli lähti mukaan kympillä.
Ruokamessujen ostokset jäivät tänä vuonna osaltamme vaisuiksi, hankimme vain päivän piristykseksi paikan päällä tehtyjä sipsejä. Kuten kirjamessutopikissa mainitsin, kuolasin toki myös lettuja ja strudeleita... mutta parempi, ettei nyt ihan kaikkea. Kolmen tunnin tiiviin messuilun päätteeksi palkitsimme itsemme halvalla pitsalla Pasilan aseman tuntumassa.
Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto -sarjakuvakirja
Ala-Korpela et al.: Kyborgin käsikirja, 5e
Purhonen & Miettinen: Elämää kivikauden Suomessa, supersöpö lastenkirja, 1e
Dölle et al.: Katse kameraan, muotokuvauksen historiasta, samoin 1e
Me kävimme tänään lauantaina, joten perheen yhteiset hankinnat:

[i]Runon vuodenajat[/i], toim. [b]Hannu Mäkelä[/b]. 10e antikvariaatista, Iivarin löytö ja ihastus.

[b]Jarkko Vehniäinen[/b]: [i]Kamala luonto[/i] -sarjakuvakirja
[b]Vonda N. McIntyre[/b]: [i]Unikäärme[/i], klassikkoscifiä
[b]Irmelin Sandman Lilius[/b]: [i]Tullen matka etelään[/i]
[b]A. W. Yrjänä[/b]: [i]Somnia[/i]
[b]Helinä Hirvikorpi[/b]: [i]Valta jakkupuvussa[/i], feminismiä johtajanaisille
[b]Jaakko Hämeen-Anttila[/b]: [i]Usko[/i], hienon miehen pamfletti
[i]Koraani[/i], edellisen hienon miehen hieno käännös
[b]Kai Laitinen[/b]: [i]Suomen kirjallisuus 1917-1967[/i], Iivarin tenttikirja

[i]Musta Torni[/i] -sarjakuvan osat 1 ja 2, 5e/kpl, lähtivät mukaan halpuuttaan

[b]Ville Vuorela[/b]: [i]Häirikkötehdas - nörttinä koulussa ja töissä[/i], 2e
[b]Johnson & Murray[/b]: [i]Hullun rakas - näin selvitä kumppanisi persoonallisuushäiriöstä[/i], 2e
[b]Ala-Korpela[/b] et al.: [i]Kyborgin käsikirja[/i], 5e

Museoviraston ständiltä tuli tehtyä myös löytöjä polkuhintaan:
[b]Lehtinen & Sihvo[/b]: [i]Rahwaan puku[/i], tietoa museoviraston kansallispukukokoelmista, 5e
[b]Purhonen & Miettinen[/b]: [i]Elämää kivikauden Suomessa[/i], supersöpö lastenkirja, 1e
[b]Dölle[/b] et al.: [i]Katse kameraan[/i], muotokuvauksen historiasta, samoin 1e

alchemized
Minäkin kävin kirjamessuilla lauantaina, lähinnä Louhi-lavan ohjelmaa kuuntelemassa.
Dragonlance-trilogiat Kronikat ja Legendat päätyivät jostain antikvariaatista minun matkaani, kun kerran niin hyväkuntoisia olivat, ja suomeksi.
Niin, ja tietenkin nimikirjoitukset herroilta Colfer & Auer... (Colferin tapauksessa signeerauksena omaan kopiooni kirjasta Siipimies :cheesy: )

Dragonlance-trilogiat [i]Kronikat[/i] ja [i]Legendat[/i] päätyivät jostain antikvariaatista minun matkaani, kun kerran niin hyväkuntoisia olivat, ja suomeksi.
  Niin, ja tietenkin nimikirjoitukset herroilta Colfer & Auer... (Colferin tapauksessa signeerauksena omaan kopiooni kirjasta [i]Siipimies[/i] :cheesy: )
icecube
Eikä tullut edes yhtään haastatelua katsottua. Jo on kumma.
Käväisin paikan päällä sekä perjantaina että tänään lauantaina. Neljä kirjaa tuli kaapattua mukaan. Nokkosvallankumous oli ensimmäinen ja sitten aktikvariaattipuolelta 2e kappaleelta löytyi Jäiset jumalat, Sisar ja Uhkapelurit. Kirjailijoiden nimiä en tietystikään muista :roll:. Ihan tyytyväinen olen tämän vuoden saaliiseen, kun ottaa huomioon, että viime vuonna tuli hankittua vain yksi kirja.

Hiistu
Kävin [strike]tänään[/strike] lauantaina messuilla.. Ja täytyy vain olla onnellinen, etten jaksa kantaa enempää. Ostokset olivat kuitenkin sellaisia, jotka on pidemmän aikaa ollut suunnitelmissa tehdä. Paitsi kahden euron kirjat.
Antikvariaatit kiersin läpi, mutta ei löytynyt etsimääni kirjaa. Kyseessä ei mikään ihmeempi harvinaisuus, eikä edes montaa vuotta vanha, mutta ei sattunut nyt vain olemaan. Kaikkea mahdollista muuta kiinnostavaa kyllä näkyi, mutta täytyy lainailla niitä kirjastosta luettaviksi.
Teoksen osastolta ostin Kangasvuon Sudenveren, jota teki mieli jo viime vuonna, mutta viimeistään nyt Kuvastaja-palkinnon kunniaksi päätin ostaa. Vasta nyt kotona kuittia katsoessa tajusin, että Sudenverestä olikin kassalla veloitettu 28,40 euroa eikä 19,90 kuten hintalapussa luki. Ja minä jopa maksoin käteiselle tuota tajuamatta... Ynnälaskutaito leikannut totaalisesti kiinni, kun ostin samalla Raevaaran En tunne sinua vierelläni -novellikokoelman viidellä eurolla. Ei hyvä homma.
Onneksi kirja edes on hyvä.
Muumit - sarjakuvaklassikoita albumit IV ja V. Rosebudilla maksoivat 19 euroa kappaleelta, mikä on noista ihan siedettävä hinta. Ennestään oli eka ja toka osa ja kaikki tahdon. Ihan parhaita.
SKS:n osastolta Suomalainen samanismi hintaan 10 euroa. Olen käynyt hiplaamassa tuota kirjaa heidän osastollaan varmaan paljoa valehtelematta joka ikinen vuosi messuilla käydessäni, mutta ikinä ei mukamas ole ollut siinä vaiheessa enää rahaa ostaa... Nyt vain päätin ostaa.
Kahden euron pöydistä ostoksia, joista en olisi enempää maksanutkaan: Apollinairen Mätänevä velho (on joskus ollut tarkoitus lukea), Swanwickin Rautalohikäärmeen tytär (minulla ennestään kirjaston poistokirjana, enkä ole lukenut.. mutta jos vaikka tykkäänkin, niin tahdon siistinä kappaleena) sekä Sedgwickin Miekkani laulaa (joka minulla on englanniksi).
Iderin pöydän ihastelu on perinteisesti kirjamessujeni kohokohtia, tykkään valtavasti. Ostin sieltä pienen akvarellitaulun, jossa on maailman suloisin pieni lohikäärme ("tiet avarat").
Ruokamessuilla en käynyt, koko päivä kului kirjapuolella.
Esiintyjistä näin Colferin ja jonkin aikaa kuuntelin Hynysen esiintymisen loppua sekä alkua kirjahaastattelusta liittyen sodissa mieleltään järkkyneisiin suomalaissotilaisiin (kunnes totesin, että kirja pitää kuitenkin lukea itse).
"Jewel"Joe Abercombie, Ennen hirttämistä. Menkää ostamaan ennen kuin loppuvat.Kieltämättä olin vähän huolissani, josko olisivat vaikka kadonneet jonnekin, ennen kuin minä ennätän messuille... Sen verran mystiseksi tämän kirjan elämä on jo ennättänyt muodostua. Mutta siellä niitä onneksi oli ja sain ostettua omani.
Ruokamessuilla en käynyt, koko päivä kului kirjapuolella.

[quote="Jewel"]Joe Abercombie, Ennen hirttämistä. Menkää ostamaan ennen kuin loppuvat. [/quote]

Teoksen osastolta ostin Kangasvuon [i]Sudenveren[/i], jota teki mieli jo viime vuonna, mutta viimeistään nyt Kuvastaja-palkinnon kunniaksi päätin ostaa. Vasta nyt kotona kuittia katsoessa tajusin, että Sudenverestä olikin kassalla veloitettu 28,40 euroa eikä 19,90 kuten hintalapussa luki. Ja minä jopa maksoin käteiselle tuota tajuamatta... Ynnälaskutaito leikannut totaalisesti kiinni, kun ostin samalla Raevaaran [i]En tunne sinua vierelläni[/i] -novellikokoelman viidellä eurolla. Ei hyvä homma. :sad: Onneksi kirja edes on hyvä.

[i]Muumit - sarjakuvaklassikoita[/i] albumit IV ja V. Rosebudilla maksoivat 19 euroa kappaleelta, mikä on noista ihan siedettävä hinta. Ennestään oli eka ja toka osa ja kaikki tahdon. Ihan parhaita.

SKS:n osastolta [i]Suomalainen samanismi[/i] hintaan 10 euroa. Olen käynyt hiplaamassa tuota kirjaa heidän osastollaan varmaan paljoa valehtelematta joka ikinen vuosi messuilla käydessäni, mutta ikinä ei mukamas ole ollut siinä vaiheessa enää rahaa ostaa... Nyt vain päätin ostaa.

Kahden euron pöydistä ostoksia, joista en olisi enempää maksanutkaan: Apollinairen [i]Mätänevä velho[/i] (on joskus ollut tarkoitus lukea), Swanwickin [i]Rautalohikäärmeen tytär[/i] (minulla ennestään kirjaston poistokirjana, enkä ole lukenut.. mutta jos vaikka tykkäänkin, niin tahdon siistinä kappaleena) sekä Sedgwickin [i]Miekkani laulaa[/i] (joka minulla on englanniksi).

[url=http://www.ideri.fi/]Iderin[/url] pöydän ihastelu on perinteisesti kirjamessujeni kohokohtia, tykkään valtavasti. Ostin sieltä pienen akvarellitaulun, jossa on maailman suloisin pieni lohikäärme ("tiet avarat"). :heart: Minulla on ennestään seinällä Heli Pukilta yksi kettutaulu ("iltaan kevään"), joskin se on "vain" painokuva pinkopohjalla. Äiti oli luvannut sponssata messukäyntiäni niin, että voin hankkia sieltä itselleni jonkin mieluisan nimipäivä/joululahjan.. joten en tarvinnut enempää yllytystä.

HervotonHeny
Useiden vuosien etsintäni päättyi lauantaina Kirjamessuilla viimein hankkiessani Narrin matkan täydentäen Robin Hobb -kokoelmani
Lisäksi lähti mukaan Eoin Colferin Salamurhaajan oppipoika, tietenkin nimmarilla ja omistuskirjoituksella varustettuna kun oli siihen mahdollisuus. Tästä olin myös erityisen onnellinen, Irlannin satusetä kun sattuu kuulumaan ehdottomiin suosikkeihini.
Useiden vuosien etsintäni päättyi lauantaina Kirjamessuilla viimein hankkiessani [i]Narrin matkan[/i] täydentäen Robin Hobb -kokoelmani :heart: Pulitin kyllä sen verran etten varmaan syö seuraavaan kuukauteen mutta oli sen arvoista. Ennen tätä päivää pitelin kyseistä teosta kädessäni viitisen vuotta sitten, enkä raaskinut silloista hintaa maksaa. No, nyt sain maksaa puolet enemmän. Siksi ohjeeni kaikille kanssakeräilijöille: jos edes harkitset sitä, ota se. Voi olla ettet muuten enää tapaa kyseistä opusta sen jälkeen.

Lisäksi lähti mukaan Eoin Colferin [i]Salamurhaajan oppipoika[/i], tietenkin nimmarilla ja omistuskirjoituksella varustettuna kun oli siihen mahdollisuus. Tästä olin myös erityisen onnellinen, Irlannin satusetä kun sattuu kuulumaan ehdottomiin suosikkeihini.

Laulut ja miekat -sarjani sai myös loppusilauksen viimeisten puuttuvien osien myötä. Kaiken kaikkiaan parhaat Kirjamessut ikinä (ja niitä on aika useat jo takana :smile: )
Emelie
Minulla oli vähän huono tuuri kirjojen suhteen, oikein mikään ei kutkuttanut mieltä niin paljoa että sen olisi halunnut ostaa. Ja suosin aika paljon englannin kielistä kirjallisuutta, jota en ainakaan itse sieltä kauheasti bongannut.
Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu
Minulla roikkuu to-read -kasassa naisen No Loco kirja, josta olen kuullut paljon hyvää. Samoin tästäkin juuri ostamastani kirjasta. Halpa hinta sai lopulta minut ostamaan tämän kirjan.
Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu

[b]Naomi Klein[/b]: [i]Tuhokapitalismin nousu[/i]
Minulla roikkuu to-read -kasassa naisen [i]No Loco[/i] kirja, josta olen kuullut paljon hyvää. Samoin tästäkin juuri ostamastani kirjasta. Halpa hinta sai lopulta minut ostamaan tämän kirjan.
Hiistu
DynJoudun tänään kyllä kulkemaan taas Helsingin kautta, että periaatteessa ehtisi vielä messuillekin tunniksi.. Mutta mahdollisesti saamani hyvitys olisi sama kuin pääsylipun opiskelijahinta, päälle ratikkalippu + en ehkä malttaisi olla tekemättä vielä jotain pientä ostosta.. joten reissusta jäisi miinuksen puolelle. Eilen en joutunut maksamaan pääsylipusta, joten se oli sitten siinä suhteessa +/- 0. Täytyy katsoa tuota asiakaspalvelua. Vaikkei mitään hyvitystä saisikaan, mutta ihan periaatteesta harmistutti.HiistuVasta nyt kotona kuittia katsoessa tajusin, että Sudenverestä olikin kassalla veloitettu 28,40 euroa eikä 19,90 kuten hintalapussa luki. Ja minä jopa maksoin käteiselle tuota tajuamatta...Kokeilepa skannata kuitti (tai ottaa siitä valokuva) ja mailata Teoksen asiakaspalveluun, jos vaikka myöntäisivät virheensä ja suostuisivat sen hyvittämään. Todennäköisesti saisit erotuksen takaisin käymällä huomenna messuilla, mutta se ei taida välimatkojen takia ihan onnistua.
Tässä vielä valokuva pikkutaulusta:
[Spoileri - klikkaa]

(Klikkaamalla isommaksi.)
[quote="Dyn" post=3697][quote=Hiistu]Vasta nyt kotona kuittia katsoessa tajusin, että Sudenverestä olikin kassalla veloitettu 28,40 euroa eikä 19,90 kuten hintalapussa luki. Ja minä jopa maksoin käteiselle tuota tajuamatta...[/quote]

Kokeilepa skannata kuitti (tai ottaa siitä valokuva) ja mailata Teoksen asiakaspalveluun, jos vaikka myöntäisivät virheensä ja suostuisivat sen hyvittämään. Todennäköisesti saisit erotuksen takaisin käymällä huomenna messuilla, mutta se ei taida välimatkojen takia ihan onnistua.[/quote]

Tässä vielä valokuva pikkutaulusta:
[spoiler][img]http://i1138.photobucket.com/albums/n534/dopsu/Snapbucket/70479b31-1b05-48e6-945f-eebac954aad4_zps8c3af95a.jpg[/img]
(Klikkaamalla isommaksi.)

Korentosiivet, tupsukorvat ja söpö kieli ovat ihanat. Ja tavaramerkkinä oleva tekstikin osui. Iderin pöytään jäi eilen vielä ainakin yksi isompi lohikäärmetaulu, jos joku innostuu taideostoksille. :wink: [/spoiler]
Blackbird
Ihmisiä oli kyllä tungokseksi asti ja kun en viitsinyt kyynerpäätaktiikkaa käyttää, niin jäi muutamat alepöydät käymättä läpi. Kirjamessuilta ei tarttunut mukaan yhtään romaanikirjaa, mikä oli minulle yllättävää. Mitä kuitenkin löysin oli:
Nuottikirja Fingerpicking Pop hits. Minulla on jo melkein perinne, että käyn aina musiikkipuolelta nappaamassa uusia nuotteja, joilla voin treenailla kitarataitojani. Tässä oli muutamia John Lennonin klassikoita, jotka haluaisin harjoitella.
Sarjakuvakirja The Walking Dead vol 1. TV-sarjan fanina minulla on ollut pitkään tarkoituksena tutustua myös sarjakuvaan ja nyt viimein tuli tämä sarjakuvakirja hankittua. Aika erilainen se on telkkusarjaan verrattuna, ainakin sen perusteella mitä olen sitä ehtinyt jo lukemaan.
Ei pöllömmät messut, täytyy lähteä ensi vuonna uudestaan. :cheesy:
Edit: Ja niin Adlibriksen pöydästä sain mukaani ihanan pienen kangaskassin, jossa lukee "Book Bag". Ihan ilmaiseksi, mahtavaa!
Ei pöllömmät messut, täytyy lähteä ensi vuonna uudestaan. :cheesy:
Tulihan sitä itsekin kierrettyä messuja muutaman tunnin ajan lauantaina. Tuttuja en bongannut, mutta kyllä se aika lensi yksinkin kirjoja metsästäessä. Kirjailijahaastatteluja kuuntelin ohimennen useammankin, mutta varsinaisesti kuuntelemaan jäin vain Madventures-kaksikkoa ja herra Colferia. Eoin Colferin haastattelu oli kyllä huippuviihdyttävä, ja vähän harmittaa että heti haastattelun jälkeen minun piti juosta jo junalle ja minulta jäi kaikki signeeraukset välistä. Täytyypä osallistua tuohon Colfer-kisaan ja toivoa parasta. :roll:

Nuottikirja [i]Fingerpicking Pop hits[/i]. Minulla on jo melkein perinne, että käyn aina musiikkipuolelta nappaamassa uusia nuotteja, joilla voin treenailla kitarataitojani. Tässä oli muutamia John Lennonin klassikoita, jotka haluaisin harjoitella.

Sarjakuvakirja [i]The Walking Dead vol 1[/i]. TV-sarjan fanina minulla on ollut pitkään tarkoituksena tutustua myös sarjakuvaan ja nyt viimein tuli tämä sarjakuvakirja hankittua. Aika erilainen se on telkkusarjaan verrattuna, ainakin sen perusteella mitä olen sitä ehtinyt jo lukemaan.

28.10.2013
Jouni
Kyllähän tuolta melkoinen määrä kannettavaa tarttui mukaan. Kirjamessujen puolelta Joe Abercrombien Ennen hirttämistä oli se mikä ennalta oli eniten mielessä, samoin H. P. Lovecraftin Yliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa oli mukava löytää. Bonuksena löysin vitosen alelaarista J. Pekka Mäkelän Alshainin, joten nyt pääsee hänenkin tuotantoonsa tutustumaan. Olin ennalta saanut alennuskupongin S.S. Libriconin osastolle, joten sieltä haalin itselleni kolme sarjakuvakirjaa. Batman: Pöllöjen Kaupunki, Valerian-kokoelma Surullinen Planeetta, sekä J.P. Ahosen Perkeros. Ja omaan Siilo-kappaleeseeni löysin kirjailijan nimmarin.

Ruokamessujen puolellakin tuli vietettyä aikaa melkoisesti, ja sieltäkin lähti kotiin viemisiksi pari kassillista herkkuja. Suosittelen kaikkia tutustumaan jatkossa myös tuohon puoleen, kirjamessujen väsyttämiin jalkoihin saa kummasti lisää virtaa kun käy vähän herkuttelemassa ruokamessujen tarjoomuksilla. Viinitarjonnasta puhumattakaan :smile:
28.10.2013
Mukavasti näkyy monille muillekin tavarata löytyneen.
Mukavasti näkyy monille muillekin tavarata löytyneen.

Itselle messut oli hyvää harjoitusta, jotta seuraavalla kerralla osaa varautua vielä paremmin siihen millaista menoa ja meininkiä on odotettavissa, sillä nyt tiedän haluavani sinne uudestaan - ja mahdollisesti/toivottavasti vielä suuremmalla budjetilla! :wink:
29.10.2013
Elthadora
Meille kävi vähän hassusti tämänkertaisten messujen kanssa. Mukaan tarttui vain yksi (1) kirja eli Auerin Ikitalvi. Nyt puuttumaan jäi vain sarjan ensimmäinen osa, jota ei ainakaan enää sunnuntaina antikvariaateista löytynyt.
Sen sijaan, kun päädyttiin Ruoka&Viini-puolelle, mukaan tarttui kolme leipää, juustoa, vadelmacurdia (jotain marmeladin tapaista), matcha-vipsilä ja teetä... Tarkoitus oli lähinnä käydä vilkaisemassa, mitä siellä on.
Musiikkimessut oli vähän pettymys, kun en löytänyt etsimiäni nuotteja eikä siinä metelissä oikein voinut syntikoitakaan testata varsinkaan ilman kuulokkeita, jotka oli kaikki varattuja.