Mustelmann avatar
Kirjailija: Andrzej Sapkowski
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Sivut: 1, 2, 3, 4, 5
Vaarojen taival (Ajan Pyörä #1)
Sarja: Ajan Pyörä
Kategoria: Lukusali | 3 viestiä | 31 lukukertaa
Vastannut: Freyja, 30.06.2026

Seita Vuorela (o.s. Parkkola) 1971-2015

22.04.2015
Rinja avatar
Palkittu nuortenkirjailija Seita Vuorela (o.s. Parkkola) on kuollut, vain 44-vuotiaana. Hän kirjoitti kauhua, fantasiaa ja maagista realismia ja voitti mm. Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon, Tulenkantaja-palkinnon ja Pertsa ja Kilu -palkinnon. Lisäksi kaksi hänen kirjoistaan, Ruttolinna (kirjoitettu yhdessä Niina Revon kanssa) ja Viima, ovat olleet Finlandia Junior -palkintoehdokkaina.

Olen järkyttynyt tästä uutisesta :sad: Vaikka siitä on aikaa, kun olen Vuorelaa lukenut, niin nuorempana hänen kirjansa tekivät vaikutuksen. Ne avarsivat käsitysmaailmaani paljon (hän esimerkiksi kirjoitti nuorten homoseksuaalisesta suhteesta aikana, jolloin aihetta käsiteltiin nuortenkirjallisuudessa vielä vähemmän kuin nyt), ja erityisesti minua kiehtoivat hänen hahmojensa erikoiset nimet. Minun on myös ollut tarkoitus palata muutamien hänen kirjojensa pariin vanhempana, koska luultavasti en saanut etenkään Ruttolinnasta ja Jalostamosta 12-13-vuotiaana niin paljon irti kuin olisin voinut. Lisäksi olen ihan mielenkiinnolla katsellut hänen uudempia kirjojaan, mutta en ole tullut tarttuneeksi. Nyt varmaan olisi viimeistään aika.
22.04.2015
Dyn avatar