Kategoria: Leikkinurkka | 134 viestiä | 24,8 t lukukertaa
Kategoria: Velhojen ilmoitustaulu | 3 viestiä | 68 lukukertaa
Vastannut: Ageha, klo 13:34

Osallistu Risingin joulukalenteriin 2025

08.11.2025
On jälleen aika osallistua Risingin joulukalenteriin!

Viimevuotiseen tapaan luukuista paljastuu risingläisten nimeämiä kuluneen vuoden 2025 parhaita lukuelämyksiä eli vaikutuksen tehneitä scifi-, fantasia- tai kauhukirjoja.

Koska joulukuu häämöttää jo aivan lähitulevaisuudessa, kaivataan ripeää toimintaa. Eli lähettäkää kirjavalintanne mahdollisimman pian, kiitos. :)

Ohjeet ovat samat kuin viime vuonna. Eli näin osallistut kalenterin tekoon:

1. Valitse kirja, joka täyttää kaikki seuraavat kriteerit:
  • olet lukenut sen vuoden 2025 aikana (kirjan julkaisuvuodella ei ole väliä!)
  • kirja löytyy täältä suomenkielisen Risingin kirjatietokannasta (ei haittaa, jos itse luit sen muulla kielellä kuin suomeksi)
  • kirja oli mielestäsi tavalla tai toisella erityisen vaikuttava lukukokemus (esim. mukava, mieleenpainuva, hauska, yllättävä, jännittävä, karmiva, ajatuksia herättävä, koskettava...)

2. Lähetä alueelle Taikaneuvoston kirjeet (LINKKI) viesti, jossa kerrot kirjavalintasi - alueelle lähetetyt viestit näkyvät vain ylläpidolle. Perustele lyhyesti (parilla sanalla tai enintään virkkeen pituisesti), miksi valitsit juuri kyseisen kirjan. Jos haluat, voit lisätä mukaan myös lyhyen jouluisen tervehdyksen/toivotuksen sivuston käyttäjille.

3. Saat yksityisviestillä vahvistusviestin, että kirjavalintasi on mukana kalenterissa. Ylläpito julkaisee kalenterin/luukut, eli sinun ei tarvitse tehdä enää joulukuussa mitään muuta kuin jännätä, minä päivänä oma luukkusi mahtaa ilmestyä.

Voit halutessasi kertoa myös useamman kirjavalinnan (max. 3) siltä varalta, että joku toinen on jo ehtinyt valita saman kirjan kuin mikä ensisijainen valintasi olisi ollut. Jos emme saa mukaan 24 osallistujaa, samalta henkilöltä saatetaan julkaista useampi luukku, joten senkin takia varavaihtoehdot ovat tervetulleita! Myös samaan luukkuun voidaan laittaa useampi kuin yksi kirja.

Joulukuussa kirjavalinnat julkaistaan täällä foorumilla niin, että valitun kirjan lisäksi mainitaan, kenen valinta on kyseessä sekä hänen esittämänsä perustelut ja mahdolliset terveiset/toivotukset.

Toiveena siis on, että mahdollisimman moni osallistuu, jotta saadaan kalenteriin näytille laaja valikoima lukijoihinsa vaikutuksen tehneitä teoksia. Jos vaikka olisit lukenut vuoden aikana yhden ainokaisen Risingin tietokannasta löytyvän kirjan, mutta se syystä tai toisesta teki sinuun vaikutuksen, voit ilmoittaa sen mukaan kalenteriin. :)

Tässä ketjussa voi kysyä, jos on kysyttävää kalenterista tai siihen osallistumisesta, tai muutoin vain kommentoida. Älkää kuitenkaan paljastako täällä kirjavalintojanne, jotta kalenterin sisältö säilyy yllätyksenä. ;)
Tykkäykset (3): Darkki, Ageha, Georgi
15.11.2025
Kiitos kaikille tähän mennessä osallistuneille!

Nykyisistä luukuista ei vielä kalenteria synny, joten tehkäähän muutkin ihmiset niin hyvin ja osallistukaa. :)
klo 13:34
Ageha avatar
Tämähän olikin yllättävän vaikea rasti – lähinnä, kun sallittu perustelupituus on noin lyhyt. :grin: Ja tietysti heti, kun on saanut omat kirjavalintansa lähetetyksi, tulee mieleen tietysti vielä kamala määrä muita hyviä lukukokemuksia tältä vuodelta jotka olisi voinut valita...