Vaihtokaupat
Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Sidottu.
Kun Olivia Abbott muuttaa uudelle paikkakunnalle, hän haluaa ensi töikseen liittyä koulun cheerleading-joukkueeseen ja löytää paljon uusia ystäviä. Sitten hän tapaa Ivy Vegan. Ensi näkemältä kalpea ja mustiin pukeutuva Ivy ja vaaleanpunaista rakastava Olivia ovat keskenään kuin yö ja päivä. Kun tytöt katsovat tarkemmin, mustiksi maalattujen silmien ja huulikimalteen alta paljastuukin, että he ovat identtisiä kaksosia!
Olivia ja Ivy päättävät huijata ihmisiä ja kokeilla toistensa rooleja vaihtamalla paikkoja ja vaatteita. Pian Olivia kuitenkin saa selville salaisuuden. Kaksossiskot eivät sittenkään ole aivan samanlaisia. Ivy on vampyyri. Eikä hän ole ainoa kaupungissa.
Sienna Mercer
Sienna Mercer (oikea nimi Josh Greenhut) on kanadalainen kirjailija. Hän asuu Torontossa.
Siskoni, vampyyri
"Siskoni, VAMPYYRI on viihdyttävää luettavaa n. 9–12-vuotiaille tytöille."
Sarjan suomentaminen jäi kesken.
Ensimmäinen kirja jonka olen oikeasti lukenut innolla. Ikan ok, mutta toisaalta olen kasvanut jo tämän yli
Tämä oli se kirja joka tempaisi minut mukaan kirjojen maailmaan. Suosittelen
Aivan ihana kirja vampyyreja yliluonnollista teinielämää kaikki ainekset mahtavaan kirjaan suosittelen ehdottomasti!
tosi hyvä. paras näistä kirjoista.
'Vaihtokaupat' on kelpoa tyttöjen viihdettä, kun aikaa ja vaivaa ei ole paksuihin kirjoihin. Kirjassa hellitään stereotypioita ja nokkimisjärjestystä, ja lyhyytensä vuoksi kirja jää hieman vaisuksi ja pintapuoliseksi. Se on kuitenkin hurmaava viihdyttävyydessään ja asioiden yksinkertaisuudessa. Aivoja ei ainakaan tarvitse vaivata tätä lukiessa. Teksti oli kuitenkin sujuvaa ja johdonmukaista, mutta tosin yllätyksiäkään ei ole odotettavissa lukijalle. Kirja muistutti niin paljon aloitusosaa kaikessa helppoudessaan ja mustavalkoisuudessaan, että jännittävä jatko olisi odotettavaa (ja kaivattavaa).