Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita
Kansikuva: Tuomo Veijanen. Nidottu.
Avaruus, jota myös viimeiseksi käymättömäksi korpimaaksi kutsutaan, on viime vuosina jäänyt kotimaisessa tieteiskirjallisuudessa vähäiselle huomiolle. Lajityypin ystävien kaipuu takaisin tähtiin on ollut suuri, ja nyt Uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio (URS) korjaa tämän ongelman!
Sisällys:
- Samuli Antila: Kyytiläiset
- Jaakko Ensio: Mikko Jarmo ja Phoboksen siirtokunnan tapaus
- Tero Niemi & Anne Salminen: Kirjallinen liite kannevakuuskorvausanomukseen
- Markus Harju: Tiamatin värit
Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita tarjoaa kymmenen avaruuteen sijoittuvaa tarinaa. Luvassa on siirtokuntaplaneettoja ja vieraiden olentojen kohtaamista, kuuraketteja ja Mars-seikkailuja, avaruusloisia ja militaariscifiä, ja oleellisena elementtinä itse avaruus, jossa valtavat etäisyydet, ankarat olosuhteet ja ihmiselle kovin vihamielisiksi kääntyvät fysiikan lait muodostavat avaruusnatseja ja mulkosilmähirviöitä suuremman vaaran.
Mukana on Nimbus-tarinoistaan tunnettu kirjoittajapari Tero Niemi ja Anne Salminen, useamman oman novellikokoelman julkaissut Petri Laine ja yksityisetsivä Mikko Jarmon seikkailujen takaa löytyvä nimimerkki Jaakko Ensio, sekä lisäksi monia kotimaisen kirjallisuuden nousevia nimiä.
Tuomas Saloranta
Helsinkiläinen Tuomas Saloranta (s. 1977) on julkaissut kertomuksia vuodesta 2007 eri lehdissä ja antologioissa. Saloranta on kirjallisen liikkeen nimeltä uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio perustaja ja hän on toiminut pienkustantajana.