Avaruusajan unelmia
Kansi: Anu Korpinen. Nidottu.
“Eivät tähdet merkitse meille mitään, vaan ihmiset. He, jotka tulevat meidän jälkeemme ja jotka vievät viestiä eteenpäin.”
Himmentynyt rocktähti katsoo merenlahtea suurista maisemaikkunoista. Yksinäinen valas ui merenlahden pohjaan ja aikakaudesta toiseen. Avaruuden valtavat etäisyydet ovat ihmisen ylittämättömissä – vai ovatko?
Kokoelmassa Avaruusajan unelmia scifinovellien psykologinen kerronta ei rakennu yksin yllätyksen vaan tunnelman sekä sisäisten merkitysten varaan. Siemenkota kulkeutuu tuulessa yllättäviin paikkoihin ja musiikki on heijastuma kaukaisesta paikasta.
Sisältö:
- Meritähdet
- Tarha
- Jälkisanat
Saara Henriksson
Saara Henriksson (s. 1981 Helsingissä) on tamperelainen toimittaja. Henrikssonin esikoisromaani Moby Doll ilmestyi 2011. Henriksson on valmistunut medianomiksi ja Turun yliopistosta yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi pääaineena poliittinen historia. Hän on käynyt Viita-akatemian kolmivuotisen kirjoittajakoulun. Henriksson harrastaa muun muassa kansalaistoimintaa, tanssia, pianonsoittoa ja science fiction -kulttuuria.
Kokoelma on epätasainen, sisältää sekä helmiä että hiukan epävarmasti kokeilevia, mutta silti kiinnostavia hahmotelmia.