Steampunk! Messinkiä ja morsiamia: Valikoituja novelleja
Kansi: J. S. Meresmaa. Nidottu.
Osuuskumma on suomalaisten steampunk-novellien julkaisun pioneeri. Kokoelma on koottu Osuuskumman kymmenvuotisjuhlan kunniaksi ja esittelee, miten suomalaiset kirjailijat ovat tulkinneet steampunkin eri alagenrejä.
Steampunk! Messinkiä ja morsiamia on kokoelma valikoituja höyrypunknovelleja, jotka on julkaistu aiemmin antologioissa tai lehdissä.
Sisältö:
Markus Harju: Hopeamorsian
Magdalena Hai: Vaskimorsian
Anne Leinonen: Falachustin talossa
Anni Nupponen
Anni Nupponen (s. 1981) voitti vuonna 2008 toisen jaetun palkinnon Portin novellikilpailussa 2008. Hän julkaisi esikoisromaaninsa Nainen ja kuningas vuonna 2008. Teos sai Suomen Tolkien-seuran vuoden parhaalle suomalaiselle fantasiakirjalle myönnettävän Kuvastaja-palkinnon 2009. Atorox-palkinnon vuoden parhaasta tieteisnovellista hän sai vuonna 2013.
Nupposen suosikkeihin kuuluvat Tove Janssonin Muumilaakson marraskuu, Ernest Hemingwayn Vanhus ja meri, Hayao Miyazakin Tuulen laakson Nausikaa, Peter Høegin Lumen taju ja David Lynchin Lost Highway. Nupponen asuu Tampereella. Hän harrastaa museoissa ja taidenäyttelyissä vierailuja, neulomista, roolipelejä ja lenkkeilyä.
Kokoelma steampunk-henkisiä novelleja. Joidenkin kirjoitustyyli vetosi minuun enemmän, joidenkin sitten vähemmän. Oikein mukava kokoelma näitä aiemmin julkaistuja novelleja kokonaisuutena kuitenkin. Pidin siitä, että novellit on jaettu kahteen teemaan, eli juurikin messinkiin ja morsiamiin. Se jäsensi kivasti ja tahtomattakin keskityin näihin teemoihin lukiessa. En esim. odottanut suhdekuvioita messinkipuolella ja jotenkin oikoluin ne lukiessa sivuseikkoina, jos sellaisia ilmeni.