Tikittävä painajainen (Doctor Who #2) - Justin Richards6.60

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Lotta Toivanen. Sidottu.

Tohtori Who ja Rose ilmestyvät aikakoneellaan 1920-luvun Lontooseen. Siellä parivaljakko tutustuu ensi töikseen salaseuraan, jonka jäsenet ovat toinen toistaan merkillisempiä. Onko heistä kukaan sitä mitä esittää?

Eletään brittiläisen imperiumin loistokkaimpia vuosia, mutta sen pääkaupungissa liikkuu tuntematon hyökkääjä, jonka metallinen ote kylvää kauhua kaduilla. Kun tohtori ja Rose pääsevät kurkistamaan salaseuran naamioiden taakse, alkaa näyttää vahvasti siltä, että kaupungissa on muitakin muukalaisia…

Doctor Who – brittiläisen televisiohistorian yksi rakastetuimpia sarjoja – saapui viimein myös Suomeen syksyllä 2006. Kulttimaineen saaneeseen scifi-sarjaan perustuvat Doctor Who -kirjat ovat itsenäisiä seikkailuja, joita ei nähdä televisiossa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: lokakuu 23, 2006
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi, seikkailu
Avainsanat: aikamatkustus, tieteisfantasia, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: The Clockwise Man
Arvosanalla: 6.60/10
Arvosanoja: 20
Muokattu: kesäkuu 23, 2017

Doctor Who -kirjasarja

Brittiläisestä kulttisarjasta tuttu Doctor Who matkustaa aikakoneellaan merkillisten mysteerien äärelle. Kirjojen seikkailuja ei nähdä televisiossa.

Doctor Who -sarja alkoi Britanniassa 60-luvulla tarkoituksenaan opettaa lapsille historiaa aikamatkailijan opastuksella. Tästä sarja muuttui kotimaassaan erittäin suosituksi scifi-ilmiöksi. Sarjaa esitettiin vuodesta 1963 vuoteen 1989. Vuonna sarja alkoi uudestaan pitkän tauon jälkeen.

Alasarja Tohtori Kuka -kirjat

Maankauhistus
Luolamies Lontoossa (Doctor Who #1)6.26
Tikittävä painajainen (Doctor Who #2)6.60

Kirja-arvioita

7/10 |
joulukuu 06, 2014
Hyvähän tämä oli, mutta suomennos oli aika kyseenalainen joissain kohdissa. Tosi hyvä kirja kumminkin, tykkään lukea yhdeksännen Tohtorin kirjoja, koska Ysillähän oli vain yksi kausi ja sitä tarinaa on kiva... pidentää, jos vain pystyy.
8/10 |
tammikuu 29, 2014
Pidin tästä enemmän kuin sarjan aikaisemmasta osasta. Kirja oli hauska ja ajoittain hieman jännittäväkin. Ei ehkä aivan tv-sarjan jaksojen veroinen mutta pidin silti paljon. Whovianeille:)
7/10 |
elokuu 14, 2013
Ihan kelpo kirja, mutta lopusta löytyvät epäloogisuudet olivat sen verta suuria, että oli pakko tiputtaa tähtiä. Jos loppua ei oteta lukuun, juoni eteni oikein hyvin ja mielenkiinto ei ehtinyt kadota missään välissä. Lontoota ja aikakautta ...
8/10 |
elokuu 02, 2012
Ompi ihan hyvä...Mutta silti ihana..!!??