Mifongin aika (Mifonki-sarja, #2)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (64)
Kirjahyllytilastot

Mifongin aika

J. S. Meresmaa
Julkaistu: maaliskuu 20, 2013 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu, kansipaperi.

Kotimaisen fantasiasarjan odotettu toinen osa

Kohtalo on heittänyt kuningatar Ardisin lapset eri tahoille: Ciaran kasvaa faroni Elingmarin hoivissa Merontesissa ja Fewrynn elää arkista elämää äitinsä kanssa pienessä Länsimantereen kylässä. Kun tuulen mifonki Haldor Sininen yllättäen havahtuu hereille, Ardis ja Fewrynn joutuvat etsimään turvaa Itämantereen viidakoista täysin vieraiden ihmisten keskuudesta. Mutta suuri kaipuu ajaa Ardisin etsimään Ciarania isänsä hovista, ja tällä matkalla hän törmää entisen elämänsä haamuihin kohtalokkain seurauksin.

Monipolvisessa tarinassa oma, värikäs roolinsa on myös Danten hurmuriveli Roanilla, merirosvosisko Linnillä, tämän rakastetulla Harbenilla ja tulipalossa rujoutuneella Bran Capimontilla – sekä ryysyläispoika Moharilla, joka tarrautuu tarinaan peräänantamattomalla sitkeydellä.

Mifongin aika on omaa luokkaansa suomalaisessa nuorten aikuisten kirjallisuudessa: se on kiehtova ja yltäkylläinen sekoitus historiallista romaania ja fantasiaa – myyttejä, seikkailuja ja rakkautta. Se solmii Mifongin perinnön virittämiä lankoja yhteen mutta luo samalla uusia kudelmia, jotka herättävät uteliaisuutta ja uusia kysymyksiä jatkon varalle.

”Runsaana versova tarina pysyy tiiviisti koossa ja koukuttaa lukijan.” – Keskisuomalainen Mifongin perinnöstä

muokattu 15.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu, #5)Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3)Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1)Tulisydän

Kirja-arvioita (7)

Lilli avatar
Kirjoittanut
2.5
Päällimmäisenä ajatuksena tästä kirjasta jäi mieleeni, että tästä ei jäänyt mitään käteen. Tarina ei ollut järin mukaansa tempaava, hahmot jäivät pinnallisiksi, rakkaustarinat eivät millään tavalla sykähdytä, ei jännitystä, ei kunnon actionia, ei mitään.. Kaikki jää pinnalliseksi tapahtumien luetteloksi. Ainoa missä ollaan mielestäni onnistuttu, on miljöön kuvailu! Tuoksujen kuvaaminen on varsin havainnollistavaa ja voi hyvin kuvitella itsensä paikanpäälle! ... (lisää)
Scartti avatar
Kirjoittanut
3.5
Nopealukuinen ja mukaansa tempaava tarina. Mitkä asiat tökkii: Ardisin ja Danten muka romanttinen rakkaustarina. Get over it. Hahmot eivät tunnu aikuistuvan, vaikka ikääkin pitäisi olla jo kiitettävästi. Linn vaikutti aluksi upealta hahmolta, mutta lopulta vain keskenkasvuiselta kakaralta. Connailin hämmentävät tunteet erään lähettyvillä.. voiko köpömpää juonikäännettä olla, jos ymmärsin viittaukset oikein.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli ihan hyvä, mutta itse pidin enemmän ensimmäisestä osasta.
KauhuKaksonen avatar
Kirjoittanut
2.5
Pidin ekasta kirjasta, tykkäsin myös toisesta, toivon vaan ettei sarja loppunut tuohon (pahalta näyttää että loppui), koska mää petyin tän kirjan loppuun.
Orduuka avatar
Kirjoittanut
3.0
Mifongin aika jatkaa Mifongin perinnön tarinaa. Ardis ja kumppanit seikkailevat taas ympäri maailmaa kovalla tohinalla. Kuten edellistä osaa arvostellessakin totesin, kartta ei ole niin tarkka kuin toivoisin ja tohinassa on välillä hyvin hankala pysyä kyydissä. Kirja on taas mukavasti jaettu osiin, mikä keventää lukemista. Toisaalta teksti on todella soljuvaa ja kevyttä muutenkin. Tätä on ilo lukea. Mitään kamalan järisyttäviä juonenkäänteitä ei tapahdu, mutta ... (lisää)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.5
Mifongin aika jatkaa Mifongin perinnössä alkanutta tarinaa ansiokkaasti ollen jopa parempi kuin ensimmäinen osa. Kirjaa ei voinut laskea käsistään ja ilta kymmeneltä havahduttunani huomasin lukeneeni yhtäjaksoiesesti n. 2,5 tuntia. Henkilöt olivat hurmaavia ja etenkin Ardisiin oli helpompi samaistua kuin Mifongin perinnössä. Kirja selvitti osan Mifongin perinnön arvoituksista, mutta loi samalla uusia ja paljon kiehtovampia kysymyksiä. Nyt edessä on Mifongin perinnön uudelleen luku ja tuskainen odotus seuraavaan osaan. Tätä haluaa lisää!
Paikalla 1 jäsen ja 53 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858