Nälkäpeli 1–3
Keskiarvo 4.36
4.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (145)
Kirjahyllytilastot

Nälkäpeli 1–3

Suzanne Collins
Julkaistu: lokakuu 4, 2012 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, kokoelma, nuoret
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Suomentanut Helene Bützow. Sidottu. Sisältää teokset:

  • Nälkäpeli (The Hunger Games, 2008)
  • Vihan liekit (Catching Fire, 2009)
  • Matkijanärhi (Mockingjay, 2010)

TÄLTÄKÖ NÄYTTÄÄ TULEVAISUUDEN MAAILMA?

Luonnonkatastrofin kohdanneen Pohjois-Amerikan raunioista syntyy Panemin valtakunta. Sen kapinoivat kansalaiset häviävät taistelun Capitolin hallitusta vastaan. Rangaistukseksi kehitetään vuotuinen tapahtuma, nälkäpeli, jonka voittaa viimeinen hengissä selviytyjä.

16-vuotiaan Katniss Everdeenin kyvyt joutuvat koetukselle, kun hän ilmoittautuu vapaaehtoiseksi peliin yrittäessään pelastaa pikkusiskonsa. Myöhemmin Katnissilla ja hänen peliparillaan Peetalla on edessään yhä kovempia haasteita, kun tyttöä epäillään yllytyksestä kapinaan. Mikä on urhean Katnissin kohtalo, kun julmaa hallitusta uhmaava vallankumousliike nostaa päätään?

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia on ollut kansainvälinen supermenestys, jonka osia on myyty pelkästään USA:ssa yli 50 miljoonaa kappaletta ja joka on julkaistu 50 kielellä. Pelottavia tulevaisuudenkuvia väläyttelevä jännitysromaanisarja on paitsi hyytävä vertauskuva aikamme kilpailuyhteiskunnasta myös herkkä tarina nuoren rakkauden voimasta.

”Nälkäpeli on täynnä jännitystä, joka ei päästä hetkeksikään otteestaan.” – Kirjailija Stephen King

”Vihan liekit ei ainoastaan vastannut odotuksiani, se ylitti ne.” Kirjailija Stephenie Meyer

”Matkijanärhi on hieno huipennus Nälkäpelille.” – Heidi Ylitalo, Suosikki

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Julma maaPerillä (Tarkoitettu-trilogia, #3)Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistäToisaalla (Jäljellä/Toisaalla, #2)Ihon alaiset

Kirja-arvioita (10)

VMN avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Gissa avatar
Kirjoittanut
5.0
Hankin juuri tämän kyseisen opuksen kirjahyllyyni ja pidin erityisesti siitä etä sain kerralla luettua kaikki 3 kirjaa. Kirja on helppolukuinen ja samalla niin mielenkiintoinen että pystyin kuvittelemaan itseni pomppimassa metsässä ponnari heiluen tilanteesta toiseen. Suosittelen lämpimästi kaikille yläasteikäisistä lähtien.
Charmilla avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan mahtava trilogia! Jos et ole vieläkään lukenut, lue nyt! Musitan vieläkin, kuinka pari vuotta sitten hain kirjan kirjastosta ja mietin bussipysäkillä, onko tämä nyt niin hyvä kuin kuvittelen sen olevan. Kun aloin lukemaan kirjaa eteenpäin, en voinut päästää sitä käsistäni. Innolla luin myös muut osat alusta loppuun.
Chrysanthe avatar
Kirjoittanut
5.0
Eilen sain Matkijanärhen luettua ja se nostatti eniten tunteita pintaan. Nimenomaan raakuutensa takia. Edellisen arvostelijan arvostelusta sain sen fiiliksen, ettei oikeen tykännyt kirjasta, mutta se on mielipideasia ja niistä ei voi kiistellä. Itse pidin kirjoista. Tulen lukemaan joskus uudelleenkin. Leffat katson ehdottomasti.
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjoittanut
5.0
Wow...wow. En todellakaan tiennyt mitä odottaa, kun tämän kirjan viime vuonna luin. Sitä oli kehuttu ja vanhempieni suusta taas kuului paheksuntaa, minkä jätin tyytyväisenä huomiotta. Onneksi jätin. Siis tämähnä on oikea myyntimenestys. Tätä parempaa ei olekkaan. Peittoaa Twilightin mennen tullen. Ehkä jopa Potterit, mutta tyyli ja juoni ovat kuitenkin erinlaisia, joten parempi ehkä olla vertailematta. Suosittelen kaikille, jotka pitävät dystopia kirjoista.
MustaParonitar avatar
Kirjoittanut
5.0
Todellinen helmi kirjojen joukossa. Niinkuin normaalistikin elokuva ei tehnyt kunniaa kirjailijan nerokkaille ajatuksille ja henkilöille. Kaikkien täytyisi tämä kirja lukea, mieluiten mahdollisimman pian.
Sointulause avatar
Kirjoittanut
5.0
Paras kirjasarja mitä olen ikinä lukenut! Juoni oli todella mukaansa tempaava ja tarina toteutettu loistavasti. Jokainen osa seurasi saumattomasti seuraavaa.
Rasvapurkki avatar
Kirjoittanut
4.5

Sain kirjan joululahjaksi. Luin 2 ensimmäistä kirjaa alle viikkoon, mutta kolmannnen alku oli niin tylsä, että aloitin sen lukemisen vasta puolitoista vuotta kirjan saamisen jälkeen. Se oli kaikista tylsin ja rankin osa mielestäni koko trilogiassa. Ensimmäinen on edelleen lempparini. Nälkäpeli-trilogia on antanut minulle hyvän lukukokemuksen ja kuuluu lempikirjasarjoihini.

Cath3rin3 avatar
Kirjoittanut
4.5
Todella koukuttava luettava. Ensimmäinen ja toinen kirja olivat parhaimmat, mutta viimeisessä kirjassa jäi jokin vaivaamaan. Taoahtumat on kerrottu niin hyvin että voisi itse kuvitella olevansa paikalla ja siinä tapahtuukin niin paljon. Suosittelen sellaisille jotka ovat katsoneet elokuvat ja yläkoululaisista eteenpäin.
 avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724