Infinitum – Tähtien meri: osa 1

Christopher Paolini
scifi > avaruusooppera
Infinitum – Tähtien meri: osa 1 - Christopher Paolini7.08

Alkuteos ilmestynyt 2020. Sisältää alkuteoksen ensimmäisen puolikkaan. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansi: Linda Martin / Faceout Studio. Kannen kuvat: Shutterstock.com ja Stocksy. Sidottu, kansipaperi.

Uusi huikea seikkailu Eragonin kirjoittajalta – tie tähtiin on avoinna!

AVARUUS.

RAJATTOMIA MAHDOLLISUUKSIA. TUTKIMATTOMIA MAAILMOITA.

JA JOSSAIN SYVYYKSISSÄ TUHON SIEMEN.

Vuonna 2258, erään oranssin kaasujättiläisen kiertoradalla, tutkija Kira Navárez lähtee tarkistamaan vielä muutaman seikan. Adrasteian kiviselle kamaralle on rakenteilla siirtokunta, ja kaiken pitäisi olla valmista uusia asukkaita varten.

Yllättäen Kira löytää tuntemattoman muodostelman, joka voi olla vain merkki vieraista elämänmuodoista. Hän riemastuu. Tämä on aina ollut hänen suurin toiveensa: Ensimmäinen yhteys. Kontakti muukalaisiin.

Kiran riemu muuttuu kuitenkin nopeasti kauhuksi, kun muinainen pöly alkaa liikkua. Se kieppuu, kerääntyy – se tulee kohti.

Kun asiat riistäytyvät käsistä, Maa siirtokuntineen ajautuu tuhoisaan sotaan ja ihmiskunta kamppailee olemassaolostaan. Kira aloittaa epätoivoisen odysseiansa kohti avaruuden ääriä – ja kohti omaa sisintään. Vain hän voi pelastaa elämän, joka kauan sitten syntyi pienellä sinisellä planeetalla.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: kesäkuu 29, 2021
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifiavaruusooppera
Alkuperäinen nimi: To Sleep in a Sea of Stars
Arvosanalla: 7.08/10
Arvosanoja: 14
Muokattu: heinäkuu 03, 2021