Alkuteos ilmestynyt 2020. Sisältää alkuteoksen ensimmäisen puolikkaan. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansi: Linda Martin / Faceout Studio. Kannen kuvat: Shutterstock.com ja Stocksy. Sidottu, kansipaperi.
Goodreads Choice Award (paras sf-kirja) 2020.
Uusi huikea seikkailu Eragonin kirjoittajalta – tie tähtiin on avoinna!
AVARUUS.
RAJATTOMIA MAHDOLLISUUKSIA. TUTKIMATTOMIA MAAILMOITA.
JA JOSSAIN SYVYYKSISSÄ TUHON SIEMEN.
Vuonna 2258, erään oranssin kaasujättiläisen kiertoradalla, tutkija Kira Navárez lähtee tarkistamaan vielä muutaman seikan. Adrasteian kiviselle kamaralle on rakenteilla siirtokunta, ja kaiken pitäisi olla valmista uusia asukkaita varten.
Yllättäen Kira löytää tuntemattoman muodostelman, joka voi olla vain merkki vieraista elämänmuodoista. Hän riemastuu. Tämä on aina ollut hänen suurin toiveensa: Ensimmäinen yhteys. Kontakti muukalaisiin.
Kiran riemu muuttuu kuitenkin nopeasti kauhuksi, kun muinainen pöly alkaa liikkua. Se kieppuu, kerääntyy – se tulee kohti.
Kun asiat riistäytyvät käsistä, Maa siirtokuntineen ajautuu tuhoisaan sotaan ja ihmiskunta kamppailee olemassaolostaan. Kira aloittaa epätoivoisen odysseiansa kohti avaruuden ääriä – ja kohti omaa sisintään. Vain hän voi pelastaa elämän, joka kauan sitten syntyi pienellä sinisellä planeetalla.
"Tähtien meri on toistaiseksi Paolinin paras kirja, sen häkellyttävä maailma on älykkäästi toteutettu ja taitavasti kirjoitettu. Tarina on luettava ja koukuttava ja saa odottamaan lisää." – Starburst Magazine
Arvosana kirjalle
Christopher Paolini
Christopher Paolini (s. 1983) on kotoisin Montanasta Yhdysvalloista. Paolini alkoi kirjoittaa esikoiskirjaansa Eragonia valmistuttuaan lukiosta 15-vuotiaana. Teos sai vaikutteita muun muassa J. R. R. Tolkienilta, Anne McCaffreyn lohikäärmekirjoista ja George Lucasin Tähtien sodasta.
Paolinin perhe julkaisi Eragonin itse perhekustantamonsa kautta, mutta vähitellen teoksen maine alkoi kasvaa. Kun suuri kustantamo osti kirjan oikeudet ja julkaisi sen uudelleen, romaani sai nopeasti yhä uusia lukijoita ja Paolinista tuli 19-vuotiaana menestyskirjailija. Paolinin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa kappaletta. Eragoniin perustuva elokuva ilmestyi 2006.
Kirja-arviot & arvosanat
Kirja-arviot 330
Viestit 1272
Kirjan alku lähti hyvin käyntiin, lukeminen oli sujuvaa ja kiinnostavaakin, mutta sitten alkoi toiminta vyörymään ja pitkälliset taistelukohtaukset eivät liiemmin jaksaneet innostaa. Muutenkin tarinassa on paljon muista scifi kirjoista tuttua juttua, joten kovin omaperäinen tarina ei ole. En kokenut myöskään minkäänlaista ihmeen tuntua lukiessani tarinaa. (30.7.2021)
Kirja-arviot 18
Viestit 68
Aivan kirjan alussa tuntui, että kyseessä on nuorille suunnattu romanttinen tarina, mutta onneksi meno parani nopeasti. Ja kun tarina oli päässyt vauhtiin, niin viihdyin sen parissa mainiosti lähes loppuun asti. Ihan loppupuolella juoni jotenkin lässähti ja menetti koukuttavuuden.
Kirjaa lukiessa mieleen tuli aika isoja yhtäläisyyksiä esim. Iain Banksin, Alastair Reynoldsin ja Jack Campbellin teosten kanssa.
Kirja-arviot 7
Viestit 0
Tämä jäi kesken. Kirja suunnattu nuorille (tytöille). Suomennos kamala. Kun ruvettiin puhumaan alieneista, homma jäi kesken. Aikaisemmin ärsytti drone-sanan käyttö. Se on suomeksi lennokki tai drooni, ainakin minun mielestäni. Painovirheitä. Ehkä tämä riittää. En halunnut antaa alempaa arvosanaa, kun kerran kesken jäi.