Perhosten aika

Emma Luoma
Julkaistaan: huhtikuu 30, 2021 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Kiehtova nuorille aikuisille suunnattu romaani elämän muuttavasta luonnonvitsauksesta, nuorten miesten ystävyydestä ja rakkaudesta kotikaupunkiin. Sen piti olla paras kesä ikinä, mutta sitten saapuivat toukat.

Karvaiset, vaaleanharmaat toukat valtaavat Kuopion talo kerrallaan, ja asukkaat häädetään pois tuholaiskäsittelyjen alta. Myös tatuointistudiossa työskentelevä Viima joutuu evakkomatkalle majapaikasta toiseen parhaan ystävänsä Oulan ja tyttökaverinsa Tuikun kanssa. Pian yösijaa on vaikea löytää edes sukulaisten luota menneisyyden salaisuuksien sulkiessa ovia.

Syksyn edetessä toukat kehittyvät perhosiksi, karanteenialue laajenee ja kaupungin asukkaille alkaa ilmaantua outoja oireita, jotka tuntuvat liittyvän vitsaukseen. Tutkijaryhmät käyvät kilpajuoksua aikaa vastaan löytääkseen parannuksen perhostautiin, ja sosiaalinen media yrittää pitää ihmiset jatkuvasti muuttuvan tilanteen tasalla. Lopulta Viiman ja Oulan on pakko ryhtyä epätoivoiseen taisteluun perhosia vastaan – kotikaupunkinsa ja läheistensä puolesta.

muokattu 22.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

NokkosvallankumousVastavirta (Veden alla, #2)Taivaan avain (Endgame–trilogia, #2)ArmonvuosiTuhat kerrosta: Korkeuksiin (Tuhat kerrosta, #3)
Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868