Perhosten aika

@ Emma Luoma
Perhosten aika - Emma Luoma 8.00   9

Sidottu, kansipaperi.

Kiehtova nuorille aikuisille suunnattu romaani elämän muuttavasta luonnonvitsauksesta, nuorten miesten ystävyydestä ja rakkaudesta kotikaupunkiin. Sen piti olla paras kesä ikinä, mutta sitten saapuivat toukat.

Karvaiset, vaaleanharmaat toukat valtaavat Kuopion talo kerrallaan, ja asukkaat häädetään pois tuholaiskäsittelyjen alta. Myös tatuointistudiossa työskentelevä Viima joutuu evakkomatkalle majapaikasta toiseen parhaan ystävänsä Oulan ja tyttökaverinsa Tuikun kanssa. Pian yösijaa on vaikea löytää edes sukulaisten luota menneisyyden salaisuuksien sulkiessa ovia.

Syksyn edetessä toukat kehittyvät perhosiksi, karanteenialue laajenee ja kaupungin asukkaille alkaa ilmaantua outoja oireita, jotka tuntuvat liittyvän vitsaukseen. Tutkijaryhmät käyvät kilpajuoksua aikaa vastaan löytääkseen parannuksen perhostautiin, ja sosiaalinen media yrittää pitää ihmiset jatkuvasti muuttuvan tilanteen tasalla. Lopulta Viiman ja Oulan on pakko ryhtyä epätoivoiseen taisteluun perhosia vastaan – kotikaupunkinsa ja läheistensä puolesta.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 14, 2021 (Myllylahti)
Tietoja muokattu marraskuu 27, 2021

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 410
Kirja-arviot 339
Viestit 0
toukokuu 15, 2021
9 / 10

Äärimmäisen ahdistava kirja yhtäkkisestä muutoksesta, joka heittää ihmisten elämän raiteiltaan. Kirjassa luodaan taitavasti kauhun ja pelon tunteita toukkien ja perhosten avulla. Päähenkilöt ovat jo valmiiksi kokeneet kaikenlaista ja huono onni jatkuu vain. Kyllähän tässä on selkeää yhtäläisyyttä koronapandemiaan. Ehkä juuri siksi tämä oli niin ahdistava lukukokemus, kun elin kevään 2020 tunteeni ja ajatukseni uudelleen läpi samalla kun luin epätoivoisesta taistelusta tuntematonta tautia ja uhkaa vastaan. Mielestäni tämä on erinomainen - vaikkakin kauhea, ahdistava ja ajatuksia herättävä - kirja. 

NoctilucA
Arvosanat 128
Kirja-arviot 9
Viestit 162
marraskuu 27, 2021
8 / 10

Perhosapokalypsi (mikä ihana sana!) alkaa Kuopiosta. Sujuvasti kirjoitettu tarina veti mukaansa, ja kirja tuli luettua nopeasti. Surullinen ja aika ahdistavakin kertomus sisälsi toivoakin, koska ystävyys kestää pahimmatkin koetukset. Nokkelaa ja nasevaa dialogia oli mukava lukea. Keventävää huumoria pilkahteli myös chatti-foorumilla, jota lukija pääsee seuraamaan. Henkilöt tuntuivat välistä ikäänsä nuoremmilta, mutta laitoin asian sen piikkiin, että perhosepidemia on kaikille niin uusi tilanne. En muista lukeneeni kirjaa, jossa perhoset toimivat kauhuelementtinä ihmiskunnan tuhoa siivittämässä, joten tämä oli virkistävä idea.

Nea
Nea
Arvosanat 90
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 17, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Dynierax
Dynierax
Arvosanat 527
Kirja-arviot 2
Viestit 17
helmikuu 20, 2022
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Fade
Fade
Arvosanat 229
Kirja-arviot 32
Viestit 0
heinäkuu 26, 2021
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Salka
Salka
Arvosanat 692
Kirja-arviot 0
Viestit 1
kesäkuu 29, 2021
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
karivaan
karivaan
Arvosanat 171
Kirja-arviot 17
Viestit 5
kesäkuu 4, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle