Dyyni (Dyyni-sarja #1) - Frank Herbert8.76

Alkuteos ilmestynyt 1965. Julkaistu aiemmin suomeksi kolmeksi niteeksi jaettuna vuosina 1982–83: Dyyni, Muad'Dib ja Profeetta. Suomentanut Anja Toivonen. Nidottu.

Jaettu Hugo-palkinto 1966, Nebula-palkinto 1965. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000.

”Modernin scifin monumentti.” – Chicago Tribune

Hienovireinen science fiction -saaga, joka yhdistelee politiikkaa, filosofiaa, uskontoa ja ekologiaa kiehtovaan juoneen, saapuu elokuvateattereihin Denis Villeneuven filmatisointina vuonna 2021.

Dyyni eli Arrakis on imperiumin planeetoista karuin. Kuitenkin siitä on taisteltu verisesti vuosisatojen ajan, sillä siellä kasvaa hiekkamatojen vartioima kallisarvoinen rohto. Dyynissä Arrakisin uusi valtias, Leto Atreides, saapuu perheineen aavikkoplaneetalle. Heitä vastassa ovat suvun vanhan vihollisen, tyranni Harkonnenin julmat juonet. Nuori Paul Atreides saa yllättävän liittolaisen fremen-aavikkokansasta ja kasvaa hiljalleen rooliin, josta vuosituhansia vanhat ennustukset kertovat.

Edelleen relevantti tieteisjättiläinen 60-luvulta tutkiskelee aikansa ilmiöitä: ympäristötuhoa, ihmisen potentiaalia, tietoisuuden laajentamista ja kolonialismin murtumista. Dyynin suomennos on julkaistu aiemmin kolmena niteenä: Dyyni, Muad'Dib ja Profeetta, ja on nyt saatavilla ensi kertaa kokonaisuutena.

”Dyyni on myynyt miljoonia kappaleita, on mahdollisesti scifi-kaanonin suurin romaani ja Tähtien sotaa ei olisi olemassa ilman sitä. Frank Herbertin Dyyni kestää aikaa poliittisesti merkittävänä fantasiana hippiajalta.” – The Guardian

”Dyyni on mahdollisesti jopa ajankohtaisempi nyt kuin ilmestyessään.” – The New Yorker

"Ällistyttävä scifi-ilmiö." – The Washington Post

"Scifi-kirjallisuudesta on vaikea löytää toista kirjaa, jossa vieras yhteisö olisi niin punniten harkittu, syvästi ymmärretty ja tarkasti kuvattu." – Jukka Nyman, Aamulehti

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Black Friday: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kirjoista koodilla BLACK21 (voimassa 28.11.2021 saakka)

Julkaistu: syyskuu 9, 2021
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, nebula-palkinto, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Dune
Arvosanalla: 8.76/10
Arvosanoja: 79
Muokattu: lokakuu 02, 2021

Dyyni-sarja -kirjasarja

Herbertin Dune jaettiin suomennettaessa kolmeen osaan. Dyynin Messias on alkuperäisen sarjan toinen osa.

Kuuluu yläsarjaan Sci-fi -sarja
Alasarja Dyyni

Dyyni (Dyyni-sarja #1)8.76
Dyynin Messias (Dyyni-sarja #2)7.02