Päivänvalolla ei näe

@ Kerstin Gier
Päivänvalolla ei näe (Muista minut -trilogia #1) - Kerstin Gier 7.16   6

Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Heli Naski. Kansi: Eva Schöffmann. Sidottu.

Jännittävä nuorten fantasiaseikkailu täynnä hersyvää huumoria

Quinnin parhaan kaverin Lassen 18-vuotisbileisiin ilmestyy Kim, lävistetty ja vahvasti meikattu vanhempi tyttö, jota kukaan ei tunne. Kim lähestyy Quinnia juhlissa ja vetää hänet mukaansa pelottavaan seikkailuun: auttaessaan Kimiä pakenemaan karmivia olentoja Quinn loukkaantuu vakavasti.

Kenelle Quinn voi uskoutua, kun hän yhtäkkiä alkaa nähdä asioita, jotka eivät voi olla tästä maailmasta – kehnoja riimejä lausuvia patsaita ja tuttavallisesti virnuilevia pääkalloja? Naapurissa asuva fantasiaromaaneita rakastava Matilda ei ole ollenkaan Quinnin tyyppiä, mutta ainoastaan hän ymmärtää Quinnin kokemuksia. Yhdessä he päätyvät maagiseen seikkailuun, ja yllätyksekseen Quinn huomaa tunteidensa heräävän...
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 21, 2023 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi 'Was man bei Licht nicht sehen kann'
Tietoja muokattu heinäkuu 21, 2023

Muista minut -trilogia

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Päivänvalolla ei näe (Muista minut -trilogia #1) 7.16   6

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 410
Kirja-arviot 339
Viestit 0
syyskuu 28, 2023
6 / 10

Muista minut -trilogian avainosassa aukeaa uusi maailma, tunteet räiskyvät ja eteen tulee mitä erikoisempia olentoja. Quinn loukkaantuu vakavasti auttaessaan tuntematonta tyttöä, minkä jälkeen hän alkaa nähdä kaikenlaista outoa. Myös moni tuntematon vaikuttaa äkkiä hyvin kiinnostuneelta hänestä. Kirjan kirjoitustyyli on ominaista Gieriä: Mitään ei jätetä lukijan päättelyn varaan, vaan kaikki tarjotaan päähenkilöiden pään kautta valmiiksi pureskeltuna. Kirja on toki suunnattu nuorille (ehkä 12-15 v.?), mutta jotenkin tämä ei kyllä nyt lähde. Ehkä se on tämä henkilöhahmojen epälooginen ajattelu- ja puhemalli. Välillä teini-ikäinen päähenkilö huutaa aikuiselle tämän olevan ihan tyhmä hattupääukko tai katala lehmä, sitten hän käskee painumaan helvettiin sekä miettii alkoholia ja seksiä. Jotenkin vaikuttaisi luontevammalta, että henkilöhahmo ottaisi yhden linjan ja pysyisi siinä. Juoni itsessään on melko perinteistä nuorten fantasiaa, jossa pikkuhiljaa selviää yhä fantastisempia elementtejä. Kivoja uusia fantasiaolentoja esitellään ja niistä olisi mielellään kuullut lisääkin. Ja Quinnin heräävistä voimista myös. Ehkä seuraavassa osassa.

♡
Arvosanat 7
Kirja-arviot 5
Viestit 0
syyskuu 28, 2023
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Pusheen
Pusheen
Arvosanat 95
Kirja-arviot 13
Viestit 1
syyskuu 7, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Mio
Mio
Arvosanat 75
Kirja-arviot 15
Viestit 4
elokuu 18, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Kuurakukka
Kuurakukka
Arvosanat 39
Kirja-arviot 0
Viestit 13
heinäkuu 29, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle