Kategoria: Konepaja | 442 viestiä | 216,8 t lukukertaa
Rannenudisti ja pari muuta
21.09.2014
punnort
Hiukan kritiikkiä:
Rannenudisti vaikuttaa enemmän mielipidekirjoitukselta kuin kaunokirjallisuudelta, enkä osaa lukea rivien välistä muuta kuin julistuksen, että ranteet kannattaa pitää vapaina. Olen itse leikitellyt kuvitteellisilla mielipidekirjoituksilla kaunokirjallisuutena, ja ainakin oma tapani on esittää mielipide sellaisessa muodossa, että lukija automaattisesti kyseenalaistaa esitetyn mielipiteen. 'Tarinan' sanoma saattaa tällöin olla jopa päinvastainen kuin esitetty mielipude. (Katso esimerkiksi raapaleeni 'Vetoomus' tällä foorumilla olevasta raapaleketjustani.) Tällainen monitasoisuus jäi Rannenudistista puuttumaan, ja pidän sitä tarinan heikkoutena.
Hiukan kritiikkiä:

21.09.2014
punnortHiukan kritiikkiä:Kiitos kommenteista. Tuo päiväkirja tulee jatkumaan joka päivä.
[quote="punnort" post=20867]Hiukan kritiikkiä:

Viimeisen scifipätkän ongelma taas on se, että tarinan pointti vaikuttaisi olevan elämänsä virheen estäminen, mutta tätä teemaa käsitellään vain viisi riviä. Valtaosa tarinasta käsittelee sitä, miksi menneisyyteen viestiminen on mahdollista, mutta tämä on tarinan pointin kannalta täysin epäolennaista. Keskityt siis kuvailussasi väärään asiaan.[/quote]

Kiitos kommenteista. Tuo päiväkirja tulee jatkumaan joka päivä.
23.09.2014
Rakas päiväkirja, 23.9.2045.
Kiitän sinua sydämestä, nuori minä. Olet tehnyt minulle palveluksen jota en voi korvata. Parasta mitä voin tehdä, on opastaa sinua ja kertoa maailmastamme, ehkä voit tehdä jotain sen hyväksi. Tarinasi on vasta alussa.
Sinulle tulee elämässäsi vielä monta tienhaaraa eteen, joissa sinun täytyy pohtia mikä on oikein, ja mikä väärin. Itseni tietäen, teet oikeat ratkaisut. Voisin kertoa sinulle tulevan yleisurheilun MM-kisojen tulokset, tai kuka voitti NBA finaaleissa 2016, mutta tämä tie on väärä tie. Tulet pärjäämään hyvin elämässä, ilmankin moisia neuvoja. Neuvoista kannattaa kyllä ottaa vaarin. Samaa sanoin tänä aamuna itselleni. Pesin hampaita ja katsahdin ulos kylpyhuoneen ikkunasta ja kappas kummaa, aamuaurinko nousi tavalla jota en ole ennen huomannutkaan, ainakaan pitkään aikaan. Värit olivat mahtavat, oli punaista ja keltaista. Sinisellä taivaalla oli muutama valkoinen pilvi. Kiitos tästä kuuluu sinulle, nuori minä. Silmäni näkevät kauneutta asioissa, jotka ohitin aikaisemmin vain hymäyksellä. Ajatuksenikin tuntuvat kirkkaammilta. Jännittää nähdä minkälaisen vaimon valitset.
Asiaan. Meillä on monta asiaa keskusteltavana. Tehdäänpäs nyt kumminkin niin, että sinä nyt otat ihan rennosti, ja vietät oikein hauskan ja mukavan päivän. Olet sen ansainnut. Meillä on aikaa myöhemminkin. Kiitos vielä kerran.
PS, jos joku mode lukee tätä, niin mitenkäs näitä kannattaa jatkossa postailla, kun ovat samaa tarinaa? Tietysti haluan että se näkyy tuolla uusissa viesteissä, että saan lukijoita, mutta ei siinä taida olla kyllä pidemmälle ajateltuna mitään järkeä, koska viestejä kertyy muuten niin paljon.
Rakas päiväkirja, 23.9.2045.

Muokannut poistettu (23.09.2014)
23.09.2014
Saki42Tosi kiva toi zombiteksi.Kiitos kommentista! :)Minusta ei liikaa väkivaltaa ja zombeillehan pitääkin siis näyttää kuka käskee.
[quote="Saki42" post=21042]Tosi kiva toi zombiteksi. :wink: Minusta ei liikaa väkivaltaa ja zombeillehan pitääkin siis näyttää kuka käskee.[/quote]

Kiitos kommentista! :)
06.12.2014
LordStenhammar
Tuli mieleen tämän olevan ainakin osittain omakohtainen teksti. Ainakin tuntuu paikoin kovin henkilökohtaiselta. Joku kaukainen lapsuusmuisto kenties? Mikäli ei ole, niin hyvin olet tavoittanut tekstissäsi henkilökohtaisen sävyn. Kaikki tuntuu jotenkin luonnolliselta. Tämä siis näitä poron päillä mässäilyjä lukuunottamatta, jotka muutoin olivat kyllä mukavia.
Kieltä saattaisi ehkä pienellä muokkauksella saada vielä sujuvammaksi. Kannattaa käydä se vielä kertaalleen läpi harkinnan kanssa, vaikka lyhyt onkin. Näin on minuakin monet kerrat neuvottu. Muuten ei mitään jurnutettavaa. Dankke.

06.12.2014
MannhaiKotkaHeitetäänpä piruuttaan vastapallo, kun kommentoit tuossa taannoin minun tekstiäni. Ilmeisesti ei ole parempaa tekemistä tänäpänä kuin katsoa sporttia TV:stä ja toimittaa tyhjää netissä... Kommentoin tässä tuota viimeisintä tekstiäsi, Kairijoen tuvassa.Kiitoksia kommentista. Tämä itseasiassa julkaistiin juuri pari viikkoa sitten. Juuri viime viikolla luin sen lehdestä. Oli mukava kokemus. :)
Voitko antaa esimerkkejä missä kohtaa muokkaisit kieltä?
[quote="MannhaiKotka" post=25285]Heitetäänpä piruuttaan vastapallo, kun kommentoit tuossa taannoin minun tekstiäni. Ilmeisesti ei ole parempaa tekemistä tänäpänä kuin katsoa sporttia TV:stä ja toimittaa tyhjää netissä... Kommentoin tässä tuota viimeisintä tekstiäsi, Kairijoen tuvassa.

Jos erätarinasävytteiset hengentuotokset noin muuten kiinnostaa, niin kannattaa tsekata A.E. Järvinen. On hyvää kamaa.[/quote]

Voitko antaa esimerkkejä missä kohtaa muokkaisit kieltä?
Muokannut poistettu (19.03.2015)