Moonlord avatar
Vastannut: Aulis, 12.08.2026

Lukuhaaste: Helmet 2016

10.05.2016
Emelie avatar
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Listen to me (Kristen Proby)

Hämmentävän vähän on tullut luettua tänä vuonna julkaistuja kirjoja, tämä taitaa olla vasta toinen... Tämä teos oli ihan viihdyttävä perusromantiikkakirja ajan kuluttamiseen.

33/50 luettu (17/50 spefiä, 8/50 omasta hyllystä) [66% - 34% - 16%]

10.05.2016
maahinen avatar
Kirjastosta kertova kirja: Umberto Eco Ruusun nimi. Luostarin kiehtova kielletty kirjasto on keskeisessä roolissa.

Nobel-voittajan kirjoittama: John Steinbeck Routakuun aika
Muokannut maahinen (10.05.2016)
11.05.2016
HourglassEyes avatar
34. Keskustelua herättänyt kirja Siri Pettersen: Mätä (Korpinkehät#2)

Jos tämä sarja nyt ei varsinaista suurkohua olekaan herättänytkään, niin paljon puhetta kuitenkin. Puhumisen - ja ehdottomasti lukemisen - arvoinen!

16/50
20.05.2016
Emelie avatar
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja: Paperiprinssi (Kaari Utrio)
Miespäähenkilönä kirjassa on merikapteeni Sebastian Ross, joka haavoituttuaan haaksirikossa palaa takaisin Suomeen ja alkaa pyörittää perimäänsä paperiruukkia. Viihdyttävä kirja mielenkiintoisesta aiheesta.

34/50 luettu (17/50 spefiä, 8/50 omasta hyllystä) [68% - 34% - 16%]

22.05.2016
maahinen avatar
Kirjassa lähetetään kirjeitä: Stephen Fry Virtahepo. Enin osa kirjaa on kirjeitä kartanosta, jossa tapahtuu ihmeitä
24.05.2016
Dyn avatar
Hitaasti etenee. Olen lukenut junassa Trudi Canavanin Age of the Five -sarjaa, sen osat olen saanut sijoitettua listalle kirjanaamaksi, yli 500-sivuiseksi kirjaksi ja kirjaksi jossa rakastutaan. Myös muulla kuin äidinkielellä kirjoitettu kirja tietysti menisi myös, mutta säästän sitä ehkä myöhemmäksi, sen verran tulee kuitenkin luettua englanniksi.
28.05.2016
Toukokuun päivitys
30.05.2016
5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman J.R. Ward: The Bourbon Kings

- Vähän kuin olisi lukenut Kauniita ja rohkeita... Ökyrikas perintöpoju rakastuu huomattavasti maanläheisempään "puutarhuriin". Onneksi juonessa oli mukana myös sopivasti kieroilua ja yllätyksiä, ettei mennä ihan sokerilinjalla...

17/50
04.06.2016
HourglassEyes avatar
43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.) Lucinda Riley: Keskiyön ruusu

- Eräs kirjan henkilöhahmoista on mieltynyt Picasson maalauksiin

+tein yhden vaihdoksen haastekohdissa ja siirsin Kuka murhasikaan rouva Holmin? järkevämpään kohtaan 13 (Kirjan nimi on kysymys) , koska harvemmin tulee näitä nimiä vastaan.

18/50
06.06.2016
Emelie avatar
15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma: Kuvat kertovat : Palmu, murharyhmä (Teemu Rinne)

Tosiaan. ei mitenkään erityisen houkutteleva kansi tässä kirjassa. Kuvituksena oli useita musta-valkoisia valokuvia, jotka tuntuivat hyvin vahvasti 80-lukuisilta. Ei sillä, että sen ajan valokuvissa jotain vikaa olisi, mutta jotenkin yhdistettynä ajatukseen siitä, että tarina yritti olla palmumainen dekkari, se ei toiminut lainkaan. Eipä sillä, ei tarinakaan ollut mitenkään erityisen onnistunut.

35/50 luettu (17/50 spefiä, 8/50 omasta hyllystä) [70% - 34% - 16%]

07.06.2016
HourglassEyes avatar
44. Kirjassa joku kuolee Charlaine Harris: From Dead to Worse, (Sookie Stackhouse#8)

- Kuolemat Sookie Stackhousen maailmassa eivät ole mitenkään harvinaisia tapauksia...

19/50
Dyn avatar
Onko kellään hyviä ideoita eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjaksi? Mielellään jotain spefiä varmaan, tai kevyemmän pään historiallista fiktiota, mikään kauhean realistinen ja/tai synkkä ei nyt uppoa.
Pisania avatar
Muutama idea löytyisi:

Carlos Fuentes: Aura
João Paulo Cuenca: Ainoa onnellinen loppu rakkaustarinalle on onnettomuus
Nämä olen lukenut ja vaikken niistä voikaan väittää pitäneeni suuremmin, niin ovat eteläamerikkalaisia ja spefiä (ja ohuita!).

Laura Esquivel: Pöytään ja vuoteeseen voi jo suositellakin. Kirjassa on maagista realismia jonkin verran.

Näistä en tiedä, täyttääkö ne eteläamerikkalaisuuden kriteerit, mutta enivei:
Maria Cecilia Barbetta: Muodistamo Los Milagros
Kirjailija on saksalaistunut argentiinalainen ja teos on alunperin kirjoitettu saksaksi.
Junot Díaz: Oscar Waon lyhyt ja merkillinen elämä
Tämä kirja oli tosi hyvä, mutta lasketaanko Dominikaaninen tasavalta Etelä-Amerikkaan kuuluvaksi?

Ja sitten on tietysti Jorge Luis Borges.
Eija avatar
Julio Cortázarin novellikokoelma Bestiario kolahti mulle silloin kun sen luin. Tarinat on vinksahtaneita ja kirja on ohut. Toisaalta en pitänyt yhtään kirjailijan toisesta kokoelmasta Tarinoita kronoopeista ja faameista. Uusinta suomennosta en ole vielä lukenut enkä myöskään Ruutuhyppelyä (voisin melkein itse harkita ottavani Ruutuhyppelyn tähän haasteeseen)

Sitten on tietysti Gabriel García Márquez ja Sadan vuoden yksinäisyys. Mulle se oli kylläkin hidaslukuinen.

Minä taas pidin Pisanian mainitsemasta Fuentesin Aurasta, joten sitäkin suosittelen.
Dyn avatar
Sadan vuoden yksinäisyys tuli mullekin tietysti mieleen, mutta se ei kyllä nyt varmaankaan ole jaksamislistalla. Jotain kevyempää pitäisi olla. :) Kiitos vinkeistä! Vilkuilen näitä läpi jos joku tarttuisi käteen.
10.06.2016
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

- Tätä haastekohtaa pysähdyin miettimään monesti, että mistä ihmeestä minä tämän repäisen...? Vastaus löytyi kuitenkin yllättävän helposti ja vielä omasta kirjahyllystä, kun muistin voittaneeni kaikki Mielensäpahoittajat eräästä kisasta. Kirjan lyhyet mielenpahoituspätkät ovat suomalaisen jääräpään tilitystä monista arkipäivän asioista ja jatkuvana teemana onkin melkein koko ajan se, että ennen kaikki oli paremmin. Hilpeää luettavaa, vaikka rivien välistä on kyllä löydettävissä syvällisempikin tarkoitus elämän menosta.

...harmi ettei isäni ole enää keskuudessamme. Hän olisi pitänyt näistä jutuista. Paljon.

20/50
13.06.2016
maahinen avatar
Ruma kansi: John Updike The Centaur. Epämiellyttävän näköinen miehen kuva, teksti konekirjoitusjälkeä valkoisella pohjalla, ja kansi vielä leikattu niin, että kirjailijan nimestä ja Penguin-tunnuksesta on yläosa poissa
16.06.2016
Emelie avatar
14. Historiaa käsittelevä tietokirja: Ajan lyhyt historia (Stephen Hawking)

Tämä kirja on lojunut kirjahyllyssäni jo vaikka kuinka kauan, mutta nyt sai sen lopulta luettua. Ihan kiinnostava teos, joka herättelee ajatuksia, mutta ihan loppuun asti se ei pitänyt minun mielenkiintoani yllä.

36/50 luettu (17/50 spefiä, 9/50 omasta hyllystä) [72% - 34% - 18%]

16.06.2016
maahinen avatar
Kokoelma esseitä tai kolumneja: V.I. Lenin Valitut teokset 1. osa. Kirjoituksia vv. 1894-1901.
18.06.2016
Emelie avatar
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja: Palkkionmetsästäjä (Philip K. Dick)

Nyt pistän mutkia suoriksi. Mutta jos katsoo oikeasta kulmasta ja vähän siristää silmiään, voi tarinan androidit nähdä maahanmuuttajina (ei ehkä ihan siinä mielessä, mikä tässä on nyanssina).

37/50 luettu (18/50 spefiä, 9/50 omasta hyllystä) [74% - 36% - 18%]

22.06.2016
Emelie avatar
33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja: Pikku prinssi (Antoine de Saint-Exupéry)

Kirjailijalta on vielä Pikku prinssin jälkeen julkaistu kirjana hänen kirjoittamansa kirje, mutta Pikku prinssi taitaa olla aidosti kirjan muotoon tarkoitettu, joten menen tällä.

38/50 luettu (19/50 spefiä, 9/50 omasta hyllystä) [76% - 38% - 18%]

28.06.2016
Emelie avatar
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja: Kaislikossa suhisee (Kenneth Grahame)

Tämä oli jokin aika sitten eräässä kirjastossa "Suosittelemme" (tjs) pöydällä.

39/50 luettu (20/50 spefiä, 10/50 omasta hyllystä) [78% - 40% - 20%]

30.06.2016
Eija avatar
Kesäkuu on paketissa ja niin on käsikin. Ehkä heinakuu on parempi kuukausi lukemisen suhteen, kun ei voi paljon muutakaan tehdä.
05.07.2016
HourglassEyes avatar
9. Sinulle vieraalla kielellä (eli ei omalla äidinkielelläsi) tai murteella kirjoitettu kirja J.K. Rowling: Harry Potter and the Philospher's Stone

- Englanti, kun ei satu olemaan äidinkieleni.

21/50
07.07.2016
maahinen avatar
Kirjassa mukana Pablo Picasso: James Naremore Orson Wellesin maaginen maailma. Picassoon liittyvä pieni tarina on mukana elokuvassa V niinkuin väärennös, ja kerrotaan tässä kirjassakin