Vastannut: kirill potemkin, 29.04.2026
Lukuhaaste: Helmet 2016
26.10.2016
maahinen
Olympialaisista kertova: Liza Marklund Sprängaren. No, itse kisoihin ei päästä, mutta olympialaisten valmistelut ja rakennukset ovat isossa osassa. Kelpo dekkari, feminististä näkökulmaa. Murhaajan arvasin, mutta yllätyksiäkin oli loppuun asti.
30.10.2016
Sini
Huomaattehan, että haasteeseen osallistujien toivotaan vastaavan kyselyyn.
Taustoittava juttu asiasta.
Taustoittava juttu asiasta.
Huomaattehan, että haasteeseen osallistujien toivotaan vastaavan [url=https://my.surveypal.com/Helmet-lukuhaasteen-osallistujakysely-2016]kyselyyn[/url].

[url=http://www.helmet.fi/fi-FI/content/111685/10743]Taustoittava juttu[/url] asiasta.
04.11.2016
HourglassEyes
12. Näytelmä J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany: Harry Potter and the Cursed Child
- Lupasin itselleni lukea tämän ennen suomenkielistä julkaisua. Vähän tiukille meni, mutta ehdinpä sittenkin!
Uusin Potter on ollut mielipiteitten jakaja puolesta ja vastaan. Minä tykkäsin kovasti tästä tarinasta, joka tulikin hotkaistua yhdeltä istumalta n. 6:ssa tunnissa. Minua käsikirjoituskonsepti ei häirinnyt tippaakaan, mielikuvitus kyllä piti huolen siitä, että maisemat olivat koko ajan Potter maailmassa, Hieman tietysti häiritsi se, että tekstistä huomasi kyllä ettei se ollut Rowlingin tekemää, varsinkin jotkut henkilöhahmot tuntuivat vääristyneiltä. Ehdoton lempparini tarinassa oli kuitenkin Scorpius Malfoy, hänestä voisin lukea lisääkin!
[Spoileri - klikkaa]
HourglassEyesTämä ketju on omistettu Helmetin 2016 lukuhaasteelle. Haasteen kohdat ovat tällaiset:
3. Kirjassa rakastutaan Jan-Philipp Sendker: Sydämenlyönneissä ikuisuus
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja Romain Puértolas: Fakiiri joka juuttui IKEA -kaappiin
6. Kirjastosta kertova kirja
7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja Roope Lipasti: Viimeiset polttarit
8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin Jason M. Hough: Zero World
9. Sinulle vieraalla kielellä (eli ei omalla äidinkielelläsi) tai murteella kirjoitettu kirja J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja Hideyuki Kikuchi: Mercenary Road, Vampire Hunter D volume 19
16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta S.K. Tremayne: Jääkaksoset
17. Kirjassa juhlitaan Charlaine Harris: All Together Dead, (Sookie Stackhouse#7).
18. Lastenkirja
19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi J.R. Ward: The Angel's Share (Bourbon Kings#2)
20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan Cassandra Clare: Lady Midnight (The Dark Artifices#1)
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.)
23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja (Miina Sillanpään, Suomen ensimmäinen naisministerin, syntymästä 150 v.) Melinda Snodgrass: The High Ground (The Imperials Saga#1)
24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja
25. Kirjassa on yli 500 sivua J.R. Ward: The Beast (Black Dagger Brotherhood#14)
26. Elämäkerta tai muistelmateos Lemmy Kilmister, Janiss Garza: Lemmy omaelämäkerta
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja
29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja Holly Black & Cassandra Clare: The Copper Gauntlet, Magisterium#2
40. Eläkeläisen suosittelema kirja
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä Alison Goodman: The Dark Days Club, Lady Helen#1
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja
43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.) Lucinda Riley: Keskiyön ruusu
44. Kirjassa joku kuolee Charlaine Harris: From Dead to Worse, (Sookie Stackhouse#8)
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
12. Näytelmä [url=http://www.risingshadow.net/library/book/51213-harry-potter-and-the-cursed-child][b][color=purple]J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany: Harry Potter and the Cursed Child[/color][/b][/url]

[spoiler]
[quote="HourglassEyes" post=43314]Tämä ketju on omistettu [url=http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Helmetlukuhaaste_2016%2880206%29]Helmetin 2016 [/url] lukuhaasteelle. Haasteen kohdat ovat tällaiset:

1. Ruuasta kertova kirja [b][color=black]Nicolan Barreau: Rakkausromaanin resepti[/color][/b]
2. Matkakertomus
3. Kirjassa rakastutaan [b][color=black]Jan-Philipp Sendker: Sydämenlyönneissä ikuisuus[/color][/b]
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja [b][color=black]Romain Puértolas: Fakiiri joka juuttui IKEA -kaappiin[/color][/b]
5. Kirjan kannesta voi tehdä [url=https://www.instagram.com/explore/tags/bookfacefriday/]kirjanaaman[/url] [b][color=black]J.R. Ward: The Bourbon Kings[/color][/b]
6. Kirjastosta kertova kirja
7. [url=http://www.vihervuosi.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html]Vihervuosi 2016[/url] -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja [b][color=black]Roope Lipasti: Viimeiset polttarit[/color][/b]
8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin [b][color=black]Jason M. Hough: Zero World[/color][/b]
9. Sinulle vieraalla kielellä (eli ei omalla äidinkielelläsi) tai murteella kirjoitettu kirja [b][color=black]J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone[/color][/b]
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja [color=black][b]Hideyuki Kikuchi: Mercenary Road, Vampire Hunter D volume 19[/b][/color]
11. Sarjakuvakirja [color=black][b]Neil Gaiman, P Craig Russell: The Graveyard book, volume 1[/b][/color]
12. Näytelmä [b][color=black]J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany: Harry Potter and the Cursed Child[/color][/b]
13. Kirjan nimi on kysymys[b] [color=black]Terttu Autere: Kuka murhasikaan rouva Holmin?[/color][/b]
14. Historiaa käsittelevä tietokirja [b][color=black]Mike Pohjola: 1827[/color][/b]
15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma
16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta [b][color=black]S.K. Tremayne: Jääkaksoset[/color][/b]
17. Kirjassa juhlitaan [url=http://www.risingshadow.net/library/book/11741-all-together-dead][b][color=black]Charlaine Harris: All Together Dead, (Sookie Stackhouse#7[/color])[/b].[/url]
18. Lastenkirja
19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi [b][color=black]J.R. Ward: The Angel's Share (Bourbon Kings#2)[/color][/b]
20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan [b][color=black]Cassandra Clare: Lady Midnight (The Dark Artifices#1)[/color][/b]
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.)
23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja (Miina Sillanpään, Suomen ensimmäinen naisministerin, syntymästä 150 v.) [b][color=black]Melinda Snodgrass: The High Ground (The Imperials Saga#1)[/color][/b]
24. [url=http://www.kirjasampo.fi/fi/today]Kirjasammon päivän täkynä[/url] vuonna 2016 ollut kirja
25. Kirjassa on yli 500 sivua [b][color=black]J.R. Ward: The Beast (Black Dagger Brotherhood#14)[/color][/b]
26. Elämäkerta tai muistelmateos [b][color=black]Lemmy Kilmister, Janiss Garza: Lemmy omaelämäkerta[/color][/b]
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja
29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja [b][color=black] Holly Black & Cassandra Clare: The Copper Gauntlet, Magisterium#2[/color][/b]
31. Olympialaisista kertova kirja
32. Kirjassa on myrsky [b][color=black]Clive Cussler: Kadonneen saaren timantit (Dirk Pitt#13)[/color][/b]
33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja
34. Keskustelua herättänyt kirja [b][color=black]Siri Pettersen: Mätä (Korpinkehät#2)[/color][/b]
35. Kirjassa ollaan avaruudessa [b][color=black]Marissa Meyer: Cress, The Lunar Chronicles#3)[/color][/b]
36. Kokoelma esseitä tai kolumneja [b][color=black]Markus Kajo: Kettusen kootut[/color][/b]
37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan [b][color=black]K.K. Alongi: Kevätuhrit[/color] [/b]
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja [b][color=black]George Orwell: Vuonna 1984[/color][/b]
40. Eläkeläisen suosittelema kirja
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä [b][color=black]Alison Goodman: The Dark Days Club, Lady Helen#1[/color][/b]
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja
43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.) [b][color=black]Lucinda Riley: Keskiyön ruusu[/color][/b]
44. Kirjassa joku kuolee [b][color=black]Charlaine Harris: From Dead to Worse, (Sookie Stackhouse#8)[/color][/b]
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja [b][color=black]Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja[/color][/b]
46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja [b][color=black]Veronica Roth: Insurgent (Divergent#2)[/color][/b]
08.11.2016
Nämä viimeiset jäljelle jääneet kohdat ovat vaikeita... Menee taas mutkien suoristeluksi.
No kirjassa ei ollut mukana Picassoa, mutta Picasso mainittiin kirjassa, joten menköön tähän. Päähenkilönä oli myös taiteilija, joten ...
3. Kirjassa rakastutaan - Kohtalo kuljettaa (Nora Roberts)
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja: Palkkionmetsästäjä (Philip K. Dick)
6. Kirjastosta kertova kirja
7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja: Mean Streak (Sandra Brown)
8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin: Päät (Greg Bear)
9. Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja: I, Robot (Isaac Asimov)
14. Historiaa käsittelevä tietokirja: Ajan lyhyt historia (Stephen Hawking)
15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma: Kuvat kertovat : Palmu, murharyhmä (Teemu Rinne)
23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja: Susipalatsi (Hilary Mantel)
24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja: Darwinin palkinnot - evoluutio käytännössä (Wendy Northcutt)
25. Kirjassa on yli 500 sivua: Kafka rannalla (Haruki Murakami)
26. Elämäkerta tai muistelmateos: Joss Whedon: Geek King of the Universe (Amy Pascale)
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja: Warhammer Visions 24 (January 2016, Games Workshop)
29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja: Draculan tarina (Fred Saberhagen, James V. Hart)
32. Kirjassa on myrsky: The Martian (Andy Weir)
33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja: Pikku prinssi (Antoine de Saint-Exupéry)
40. Eläkeläisen suosittelema kirja: Katukatti Bob (James Bowen)
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä - Kirottujen kirjojen kauppias (Marcello Simoni)
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja: Oraakkelin kirja (Philip K. Dick)
[N]43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.): Artistic License (Elle Pierson)
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja: Paperiprinssi (Kaari Utrio)
46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (Hanna Kauppinen)
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Listen to me (Kristen Proby)
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja: Kaislikossa suhisee (Kenneth Grahame)
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Listen to me (Kristen Proby)

[b]43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.):[/b] Artistic License (Elle Pierson)

46/50 luettu (20/50 spefiä, 12/50 omasta hyllystä) [92% - 40% - 24%]

[spoiler] [b]1. Ruuasta kertova kirja:[/b] [color=green] Emma's Secret (A.P. Jensen)[/color]
[b]2. Matkakertomus:[/b] [color=purple]2001 avaruusseikkailu (Arthur C. Clarke)[/color]
[b]3. Kirjassa rakastutaan[/b] - [color=green]Kohtalo kuljettaa (Nora Roberts)[/color]
[b]4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja:[/b] [color=purple]Palkkionmetsästäjä (Philip K. Dick)[/color]
[b]5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman:[/b] [color=green]Fragrance Free (L.B. Dunbar)[/color]
6. Kirjastosta kertova kirja
[b]7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja:[/b] [color=green]Mean Streak (Sandra Brown)[/color]
[b] 8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin:[/b] [color=purple]Päät (Greg Bear)[/color]
[b]9. Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja:[/b][color=purple] I, Robot (Isaac Asimov)[/color]
[b]10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/b] [color=green]Norwegian Wood (Haruki Murakami)[/color]
[b]11. Sarjakuvakirja:[/b] [color=purple]Buffy the Vampire Slayer: Retreat [vol 6] (Joss Whedon)[/color]
[b]12. Näytelmä:[/b] [color=green]Richard II (William Shakepeare)[/color]
[b]13. Kirjan nimi on kysymys:[/b] [color=green]Kuka murhasikaan rouva Holmin? (Terttu Autere)[/color]
[b]14. Historiaa käsittelevä tietokirja:[/b] [color=green]Ajan lyhyt historia (Stephen Hawking)[/color]
[b]15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma:[/b] [color=green]Kuvat kertovat : Palmu, murharyhmä (Teemu Rinne)[/color]
[b]16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta:[/b] [color=green]Game On (Kyra Lennon)[/color]
[b]17. Kirjassa juhlitaan:[/b] [color=green]For Real (Chelsea M. Cameron)[/color]
[b]18. Lastenkirja:[/b] [color=purple]Winnie-the-Pooh (A. A. Milne)[/color]
[b]19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi:[/b] [color=green]Mr. Kiss and Tell (Rob Thomas)[/color]
[b]20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan:[/b] [color=green]Midnight Angel (Lisa Marie Rice)[/color]
[b]21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja:[/b] [color=green]Ohjeita palvelusväelle (Jonathan Swift)[/color]
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.)
[b]23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja:[/b] [color=green]Susipalatsi (Hilary Mantel)[/color]
[b]24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja:[/b][color=green] Darwinin palkinnot - evoluutio käytännössä (Wendy Northcutt)[/color]
[b]25. Kirjassa on yli 500 sivua:[/b] [color=purple]Kafka rannalla (Haruki Murakami)[/color]
[b]26. Elämäkerta tai muistelmateos:[/b][color=green] Joss Whedon: Geek King of the Universe (Amy Pascale)[/color]
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
[b]28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja:[/b] [color=purple]Warhammer Visions 24 (January 2016, Games Workshop)[/color]
[b]29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja:[/b] [color=purple]Draculan tarina (Fred Saberhagen, James V. Hart)[/color]
[b]30. Viihteellinen kirja:[/b] [color=green]Beneath the Scars (Melanie Moreland)[/color]
[b]31. Olympialaisista kertova kirja:[/b] [color=purple]Asterix olympialaisissa (René Goscinny)[/color]
[b]32. Kirjassa on myrsky:[/b] [color=purple]The Martian (Andy Weir)[/color]
[b]33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja:[/b] [color=purple]Pikku prinssi (Antoine de Saint-Exupéry)[/color]
[b] 34. Keskustelua herättänyt kirja:[/b] [color=purple]Orjattaresi (Margaret Atwood)[/color]
[b]35. Kirjassa ollaan avaruudessa:[/b] [color=purple]2010 avaruusodysseia (Arthur C. Clarke)[/color]
[b]36. Kokoelma esseitä tai kolumneja:[/b] Naked Pictures of Famous People (Jon Stewart)
[b] 37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan:[/b][color=green] Fall Hard (Zoe York)[/color]
[b]38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja:[/b] [color=purple]Alice in Wonderland (Lewis Carroll)[/color]
[b]39. Nobel-voittajan kirjoittama kirja:[/b] [color=green]Kohtalottomuus (Imre Kertészi)[/color]
[b]40. Eläkeläisen suosittelema kirja:[/b] [color=green]Katukatti Bob (James Bowen)[/color]
[b]41. Kirjassa lähetetään kirjeitä[/b] - [color=green]Kirottujen kirjojen kauppias (Marcello Simoni)[/color]
[b]42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja:[/b] [color=purple]Oraakkelin kirja (Philip K. Dick)[/color]
[color=red][N][/color][b]43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.):[/b] [color=green]Artistic License (Elle Pierson)[/color]
[b]44. Kirjassa joku kuolee:[/b] [color=purple]Deadpool, the Complete Collection vol2 (Daniel Way)[/color]
[b]45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja:[/b] [color=green]Paperiprinssi (Kaari Utrio)[/color]
[b]46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja:[/b] [color=purple]Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (Hanna Kauppinen)[/color]
47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
[b]48. Kirjassa on alle 150 sivua:[/b] [color=purple]Sleeping With the Wolf (Maddy Barone)[/color]
[b]49. Vuonna 2016 julkaistu kirja[/b]: [color=green]Listen to me (Kristen Proby)[/color]
[b]50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja:[/b] [color=purple]Kaislikossa suhisee (Kenneth Grahame)[/color]
10.11.2016
Eija
Nyt on toinenkin haaste tältä vuodelta saatu loppuun. Tämä meni GR haasteen sivussa näppärästi, koska sain valittua samoja kirjoja molempiin haasteisiin 41 kpl.
19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi - Greg Bear:Aikatunneli
Päähenkilö on matemaatikko/tiedemies/avaruustutkija.
25. Kirjassa on yli 500 sivua (Vaihdettu [strike]41. Kirjassa lähetetään kirjeitä[/strike] tilalle) - Patrick Rothfuss:Viisaan miehen pelko
955 sivua
2. Matkakertomus - Gene Wolfe: Autarkin linnoitus
29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja - George R. R. Martin, Luis Royo: Jäälohikäärme
Kuvittajan ja kirjailijan yhteistyönä syntynyt kirja.
3. Kirjassa rakastutaan - Robert Holdstock: Norsunluuportti
[hr]
23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja (vaihdettu [strike]26. Elämäkerta tai muistelmateos[/strike] tilalle) - Merete Mazzarella: Sielun pimeä puoli: Mary Shelley ja Frankenstein
5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman - Liz Williams: Kultainen lohikäärme
Ei ole naama, mutta kannessa on käsi, jota voi jatkaa omalla.
32. Kirjassa on myrsky - Jeff VanderMeer: Hyväksyntä
44. Kirjassa joku kuolee - Joe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas
Aika moni menettää henkensä
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja - Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia
Kirjailija on egyptiläinen
48. Kirjassa on alle 150 sivua - John Ruskin: Kultavirran kuningas
61 sivua
40. Eläkeläisen suosittelema kirja - Joseph Conrad: Pimeyden sydän
Kuuluu eläkkeelle julistautuneen kirjailijan Philip Rothin lempikirjoihin.
[hr]
14. Historiaa käsittelevä tietokirja - Tuomas Hovi:Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula
17. Kirjassa juhlitaan - Stephen King: Herääminen
mm. sukujuhlat + muita bändikemuja
30. Viihteellinen kirja - Hugh Howey: Kohtalo
Dystopiakin voi olla viihdettä, riippuu miten se on kirjoitettu
37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan - David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyä
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja - Glen Cook: Varjot pitenevät
suomennos julkaistu tänä vuonna (alkuteos jo 80-luvulla)
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä - Philip K. Dick: Rakennamme sinut
16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta - Shaun Tan: Etäisten esikaupunkien asioita
34. Keskustelua herättänyt kirja - Gillian Flynn: Kiltti tyttö
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja - Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani
8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin - Siri Pettersen: Odininlapsi
Kirjailijan esikoiskirja
18. Lastenkirja - J. R. R. Tolkien: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin
[hr]
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja - Ursula K. Le Guin: Kahdesti haarautuva puu
Päähenkilö on muuttanut Terrasta Aka planeetalle.
15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma - Daphne du Maurier: Rebekka
43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.) - Margaret Atwood: Uusi maa
7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja - Oma piha - oma tupa: Historiaa Kylmäojalla
Bonuksena lisään tähän kategoriaan Juri Nummelin (toim.): Hallusinatsioneja: Vanhoja suomalaisia kauhutarinoita
9. Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja - Ann Leckie: Ancillary Mercy
[hr]
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja - Franz Kafka: Muodonmuutos & Rangaistussiirtolassa
"Omasta" kirjastosta en löytänyt mitään "henkilökunta suosittelee" pöytää/hyllyä. Joskus on mielestäni sellainen ollut. Tämän kirjasuosittelun löysin netistä naapurikylän kirjaston sivuilta, mutta en nyt löydä sitäkään sivustoa enää... Luin tarinat GR haasteeseen menevästä Kootuista kertomuksista, jonka lukeminen on vielä kesken.
6. Kirjastosta kertova kirja - Mikkel Birkegaard: Libri di Lucan arvoitus
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja - Lauren Beukes: Zoo City – Eläinten valtakunta
35. Kirjassa ollaan avaruudessa - Aleksei Tolstoi:Aelita
Matka Marsiin ja takaisin Maahan
21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja - Matthew Gregory Lewis: Munkki
Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1796.
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja - Marko Hautala: Torajyvät
Kertoo kahdestakin suomalaisesta miehestä
46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja - Garth Nix: Abhorsen
mm. tässä amerikkalaiskoululaisten suosituslistalla
[hr]
47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja - Isabel Allende: Henkien talo
Chileläinen kirjailija
11. Sarjakuvakirja - Art Spiegelman: Maus: Selviytyjän tarina
12. Näytelmä - William Shakespeare: Juhannusyön uni
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.) - Marisha Pessl: Yönäytös
Marilyn esiintyi kirjassa maininnan tasolla, mutta sehän riittää.
20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan - Teemu Kaskinen: Sinulle, yö
Kirja sodasta, missä sankaruus on kaukana.
31. Olympialaisista kertova kirja - René Goscinny, Albert Uderzo: Asterix olympialaisissa
39. Nobel-voittajan kirjoittama kirja - Doris Lessing: Avioliitot vyöhykkeiden välillä
Sai Nobelin vuonna 2007.
13. Kirjan nimi on kysymys - Wilkie Collins: John Jagon henki tahi Kuollutko wai eläwä?
Mysteeri, jonka lukemisessa hauskinta oli vanha suomenkieli.
[hr]
36. Kokoelma esseitä tai kolumneja - Jari Koponen: Mielikuvituksen mestarit: 13 unohdettua fantastia
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja - Howard Waldrop: Musiikkia miesäänille ja lentäville lautasille
1. Ruuasta kertova kirja - René Goscinny, Albert Uderzo: Asterix lyö vetoa
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja - Kobo Abe: Välijääkausi 4
Japanilainen kirjailija
26. Elämäkerta tai muistelmateos - S. T. Joshi: I Am Providence: The Life and Times of H. P. Lovecraft
Perusteellinen Lovecraftin elämäkerta ja töiden arvostelu by Joshi
33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja - Philip K. Dick: Timothy Archerin sielunvaellus
Erilaisempaa Dickiä, mihin olen tottunut. Filosofista matskua.
[hr]
24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja - Zacharias Topelius: Morsian ja muita kauhunovelleja
14.1. täky. Ei ollut erityisen innostavia kertomuksia, mutta tulipahan luettua. Venytin tätä kohtaa viimeiseen asti, mutta ei ilmaantunut just sellaisia kirjoja joita olisin välttämättä halunut lukea (mitä en ollut jo lukenut aiemmin). Will Selfin Suuria apinoita yritin, mutta ei oikein jaksanut sitäkään.
Tammikuu
19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi - Greg Bear:Aikatunneli
Päähenkilö on matemaatikko/tiedemies/avaruustutkija.
955 sivua
2. Matkakertomus - Gene Wolfe: Autarkin linnoitus
Kuvittajan ja kirjailijan yhteistyönä syntynyt kirja.
3. Kirjassa rakastutaan - Robert Holdstock: Norsunluuportti
Helmikuu
5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman - Liz Williams: Kultainen lohikäärme
Ei ole naama, mutta kannessa on käsi, jota voi jatkaa omalla.
32. Kirjassa on myrsky - Jeff VanderMeer: Hyväksyntä
44. Kirjassa joku kuolee - Joe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas
Aika moni menettää henkensä
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja - Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia
Kirjailija on egyptiläinen
48. Kirjassa on alle 150 sivua - John Ruskin: Kultavirran kuningas
61 sivua
40. Eläkeläisen suosittelema kirja - Joseph Conrad: Pimeyden sydän
Kuuluu eläkkeelle julistautuneen kirjailijan Philip Rothin lempikirjoihin.
Maaliskuu
17. Kirjassa juhlitaan - Stephen King: Herääminen
mm. sukujuhlat + muita bändikemuja
30. Viihteellinen kirja - Hugh Howey: Kohtalo
Dystopiakin voi olla viihdettä, riippuu miten se on kirjoitettu
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja - Glen Cook: Varjot pitenevät
suomennos julkaistu tänä vuonna (alkuteos jo 80-luvulla)
Huhtikuu
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä - Philip K. Dick: Rakennamme sinut
34. Keskustelua herättänyt kirja - Gillian Flynn: Kiltti tyttö
Kirjailijan esikoiskirja
18. Lastenkirja - J. R. R. Tolkien: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin
Toukokuu
[hr]
Päähenkilö on muuttanut Terrasta Aka planeetalle.
15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma - Daphne du Maurier: Rebekka
Kesäkuu
6. Kirjastosta kertova kirja - Mikkel Birkegaard: Libri di Lucan arvoitus
Heinäkuu
35. Kirjassa ollaan avaruudessa - Aleksei Tolstoi:Aelita
Matka Marsiin ja takaisin Maahan
21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja - Matthew Gregory Lewis: Munkki
Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1796.
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja - Marko Hautala: Torajyvät
11. Sarjakuvakirja - Art Spiegelman: Maus: Selviytyjän tarina
12. Näytelmä - William Shakespeare: Juhannusyön uni
Syyskuu
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.) - Marisha Pessl: Yönäytös
Marilyn esiintyi kirjassa maininnan tasolla, mutta sehän riittää.
20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan - Teemu Kaskinen: Sinulle, yö
Kirja sodasta, missä sankaruus on kaukana.
Sai Nobelin vuonna 2007.
Mysteeri, jonka lukemisessa hauskinta oli vanha suomenkieli.
Lokakuu
1. Ruuasta kertova kirja - René Goscinny, Albert Uderzo: Asterix lyö vetoa
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja - Kobo Abe: Välijääkausi 4
Japanilainen kirjailija
Perusteellinen Lovecraftin elämäkerta ja töiden arvostelu by Joshi
Erilaisempaa Dickiä, mihin olen tottunut. Filosofista matskua.
Marraskuu

[hr][center]Tammikuu[/center]
[hr]
[b]19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/399-aikatunneli]Greg Bear:Aikatunneli[/url]
[i]Päähenkilö on matemaatikko/tiedemies/avaruustutkija.[/i]
[b]25. Kirjassa on yli 500 sivua[/b] (Vaihdettu [strike]41. Kirjassa lähetetään kirjeitä[/strike] tilalle) - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6478-viisaan-miehen-pelko]Patrick Rothfuss:Viisaan miehen pelko[/url]
[i]955 sivua[/i]
[b]2. Matkakertomus[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7371-autarkin-linnoitus]Gene Wolfe: Autarkin linnoitus[/url]
[i]Päähenkilö Severian matkustaa vaihtuvien seuralaistensa kanssa pitkin maita ja mantuja[/i]
[b]29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7838-jaalohikaarme]George R. R. Martin, Luis Royo: Jäälohikäärme[/url]
[i]Kuvittajan ja kirjailijan yhteistyönä syntynyt kirja.[/i]
[b]3. Kirjassa rakastutaan[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/459-norsunluuportti]Robert Holdstock: Norsunluuportti[/url]
[i]Päähenkilön Christianin ja mytago Guiwennethin rakkaustarina on yksi kirjan pääsisällöistä, kirjassa myös toinenkin rakkaustarina[/i]
[center]Helmikuu[/center]
[hr]
[b]23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja[/b] (vaihdettu [strike]26. Elämäkerta tai muistelmateos[/strike] tilalle) - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7119-sielun-pimea-puoli-mary-shelley-ja-frankenstein]Merete Mazzarella: Sielun pimeä puoli: Mary Shelley ja Frankenstein[/url]
[i]Mary Shelley oli pioneeri nais science fiction kirjailijana. Hänen äitinsä oli pioneeri feministi Mary Wollstonecraft. Kirja kertoo molempien elämästä.[/i]
[b]5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6997-kultainen-lohikaarme]Liz Williams: Kultainen lohikäärme[/url]
[i]Ei ole naama, mutta kannessa on käsi, jota voi jatkaa omalla.[/i]
[b]32. Kirjassa on myrsky[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7665-hyvaksynta]Jeff VanderMeer: Hyväksyntä[/url]
[i]Myrskyä esiintyy yhdessä kohtaa (melkoisen useassa kirjassa tuntuu olevan myrsky, kun oikein kiinnittää asiaan huomiota)[/i]
[b]44. Kirjassa joku kuolee[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7809-vain-puoliksi-kuningas]Joe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas[/url]
[i]Aika moni menettää henkensä[/i]
[b]27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6814-utopia]Ahmad Khalid Tawfiq: Utopia[/url]
[i]Kirjailija on egyptiläinen[/i]
[b]48. Kirjassa on alle 150 sivua[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/3915-kultavirran-kuningas]John Ruskin: Kultavirran kuningas[/url]
[i]61 sivua[/i]
[b]40. Eläkeläisen suosittelema kirja[/b] - [color=black]Joseph Conrad: Pimeyden sydän[/color]
[i]Kuuluu eläkkeelle julistautuneen kirjailijan Philip Rothin lempikirjoihin.[/i]
[center]Maaliskuu[/center]
[hr]
[b]14. Historiaa käsittelevä tietokirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7737-vlad-seivastaja-ja-vampyyrikreivi-dracula]Tuomas Hovi:Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula[/url]
[i]Kirja käsittelee Vlad Seivästäjän henkilöhistoriaa sekä fiktiivisen hahmon Draculan historiaa[/i]
[b]17. Kirjassa juhlitaan[/b] - [url= http://www.risingshadow.fi/library/book/7288-heraaminen]Stephen King: Herääminen[/url]
[i]mm. sukujuhlat + muita bändikemuja[/i]
[b]30. Viihteellinen kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7636-kohtalo-siilon-saaga-3]Hugh Howey: Kohtalo[/url]
[i]Dystopiakin voi olla viihdettä, riippuu miten se on kirjoitettu[/i]
[b]37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6742-jacob-de-zoetin-tuhat-syksya]David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyä[/url]
[b]49. Vuonna 2016 julkaistu kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7712-varjot-pitenevat]Glen Cook: Varjot pitenevät[/url]
[i]suomennos julkaistu tänä vuonna (alkuteos jo 80-luvulla)[/i]
[center]Huhtikuu[/center]
[hr]
[b]41. Kirjassa lähetetään kirjeitä[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/251-rakennamme-sinut]Philip K. Dick: Rakennamme sinut[/url]
[i]Simulantti Abraham Lincoln suoritti kirjeenvaihtoaan ja useaan otteeseen muitakin kirjeitä lähetettiin ja luettiin.[/i]
[b]16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7761-etaisten-esikaupunkien-asioita] Shaun Tan: Etäisten esikaupunkien asioita[/url]
[i]Noteerasin kirjan vasta kun se sai Tähtifantasia palkinto ehdokkuuden. En muista kuulleeni kirjasta aiemmin.[/i]
[b]34. Keskustelua herättänyt kirja[/b] - [color=black]Gillian Flynn: Kiltti tyttö[/color]
[i]Herätti huomiota ilmestyessään ja roikkui best seller listoilla melko pitkään Yhdysvalloissa sekä on herättänyt keskustelua uudelleen leffan myötä. Olihan se koukuttavaa lukemista.[/i]
[b]38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7925-minun-kansani-minun-rakkaani]Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani[/url]
[i]Kieltoyrityksiä useita ja päätynyt myös kielletyksi joissain amerikkalaisissa kouluissa sopimattoman sisällön vuoksi - eläimiin sekaantuminen (kirjassa ei kuvata yksityiskohtaisesti mitään sellaista, mainitaan kyllä), väkivalta, seksi (ei esiinny sen enempää kuin monissa muissa kirjoissa), rasismi, kieli (no just, kirja kertoo orjuudesta - USA:n omasta historiasta). Ehkä kieltoa kannattavat tahot eivät kestä häpeää oman maansa historiasta. Kirja on kuitenkin Pulizer palkinnon voittaja[/i]
[b]8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7661-odininlapsi]Siri Pettersen: Odininlapsi[/url]
[i]Kirjailijan esikoiskirja[/i]
[b]18. Lastenkirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/133-hobitti-eli-sinne-ja-takaisin]J. R. R. Tolkien: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin[/url]
[center]Toukokuu[/center]
[hr][b]
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/5520-kahdesti-haarautuva-puu]Ursula K. Le Guin: Kahdesti haarautuva puu[/url]
[i]Päähenkilö on muuttanut Terrasta Aka planeetalle.[/i]
[b]15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma[/b] - [color=black]Daphne du Maurier: Rebekka[/color]
[i]Luin kirjakerhon painkoksen vuodelta 1970 ja se 70-lukulaisuus näkyy kannessa. Kannessa naisen pää, piirretty. Mittasuhteet jotenkin pielessä. Hiukset jatkuu liian ylös ja naisen silmät on luonnottoman isot. Lisäksi päätä ympäröivä punainen sävy, joka kuvastanee tarinan kartanon puutarhan rhododendroneita (tai verta? Pää näyttää kannessa meinaan kaulasta katkaistulta.) Takakansi on kokonaan tuota punaisen sävyistä psykedeelistä kuviota.[/i]
[b]43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.)[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7286-uusi-maa] Margaret Atwood: Uusi maa[/url]
[i]No ainakin oli Picasso, jos etunimi ei ollut Pablo - olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että kyseessä on Pablo Picasso, etunimeä ei vaan mainittu. Picasso on yksi crakelainen humanoidi isänelikosta, muut olivat Abraham Lincoln, Napoleon ja Mustaparta.... En sitten parempaa tähän keksinyt :)[/i]
[b]7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja[/b] - [color=black]Oma piha - oma tupa: Historiaa Kylmäojalla [/color]
[i]Asuinseutuni historiaa 1900 luvun alusta lähtien. Mielenkiintoisia juttuja, aikalaistarinoita seudulta ja valokuvista näkee miten maisemat on muuttunut.[/i]
Bonuksena lisään tähän kategoriaan [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6533-hallusinatsioneja-vanhoja-suomalaisia-kauhutarinoita]Juri Nummelin (toim.): Hallusinatsioneja: Vanhoja suomalaisia kauhutarinoita[/url]
[i]Ei ole omia asuinseutuja , mutta jonkun kuitenkin. Miljöö ja maisemakuvauksia useilta paikkakunnilta mm. Tampereen seutua, Nurmijärvi/Palojoki tienoita, Helsingin keskustaa ja Lappia.[/i]
[b]9. Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.net/library/book/46702-ancillary-mercy]Ann Leckie: Ancillary Mercy[/url]
[i]Englanniksi. Ainoa vieraskieli, jota pystyn lukemaan niin että lukunautinto säilyy[/i]
[center]Kesäkuu[/center]
[hr]
[b]50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/5167-muodonmuutos--rangaistussiirtolassa] Franz Kafka: Muodonmuutos & Rangaistussiirtolassa[/url]
[i]"Omasta" kirjastosta en löytänyt mitään "henkilökunta suosittelee" pöytää/hyllyä. Joskus on mielestäni sellainen ollut. Tämän kirjasuosittelun löysin netistä naapurikylän kirjaston sivuilta, mutta en nyt löydä sitäkään sivustoa enää... Luin tarinat GR haasteeseen menevästä [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/1330-kootut-kertomukset]Kootuista kertomuksista[/url], jonka lukeminen on vielä kesken.[/i]
[b]6. Kirjastosta kertova kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/5522-libri-di-lucan-arvoitus]Mikkel Birkegaard: Libri di Lucan arvoitus[/url]
[i]Sisällössä on enemmän kirjoja ja lukemista kuin kirjastosta kertovaa, mutta oli tässä kuitenkin kuuluisa kirjasto Bibliotheca Alexandrina tapahtumien näyttämönä.[/i]
[b]42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7878-zoo-city--elainten-valtakunta]Lauren Beukes: Zoo City – Eläinten valtakunta[/url]
[i]Tapahtumat sijoittuvat Johannesburgiin. Etelä-Afrikka on ollut mukana kolmessa eri maaperällä käydyssä sodassa 2000-luvulla. (Kirja ei nyt sinäänsä kerro Etelä-Afrikasta, mutta kuitenkin....)[/i]
[center]Heinäkuu[/center]
[hr]
[b]35. Kirjassa ollaan avaruudessa[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/1670-aelita]Aleksei Tolstoi:Aelita[/url]
[i]Matka Marsiin ja takaisin Maahan[/i]
[b]21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7146-munkki]Matthew Gregory Lewis: Munkki[/url]
[i]Julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1796.[/i]
[b]45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6438-torajyvat]Marko Hautala: Torajyvät[/url]
[i]Kertoo kahdestakin suomalaisesta miehestä[/i]
[b]46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/3968-abhorsen]Garth Nix: Abhorsen[/url]
[i]mm. [url= http://c-t-l.org/kids-recommend/#anchor10]tässä[/url] amerikkalaiskoululaisten suosituslistalla[/i]
[center]Elokuu[/center]
[hr][b]
47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7975-henkien-talo]Isabel Allende: Henkien talo[/url]
[i]Chileläinen kirjailija[/i]
[b]11. Sarjakuvakirja[/b] - [color=black]Art Spiegelman: Maus: Selviytyjän tarina[/color]
[i]Sarjakuvataiteilijan omien vanhempien kokemuksia juutalaisena 2. maailmansodan aikaisessa Puolassa[/i]
[b]12. Näytelmä[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/1726-juhannusyon-uni]William Shakespeare: Juhannusyön uni[/url]
[center]Syyskuu[/center]
[hr]
[b]22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.)[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/6989-yonaytos]Marisha Pessl: Yönäytös[/url]
[i]Marilyn esiintyi kirjassa maininnan tasolla, mutta sehän riittää.[/i]
[b]20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/5780-sinulle-yo]Teemu Kaskinen: Sinulle, yö[/url]
[i]Kirja sodasta, missä sankaruus on kaukana.[/i]
[b]31. Olympialaisista kertova kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7455-asterix-olympialaisissa] René Goscinny, Albert Uderzo: Asterix olympialaisissa[/url]
[i]Olympialasista kertova teos, joka tuli ensimmäisenä mieleen (muuta ei mieleen tullutkaan).Hyvin tämän muisti, vaikka edellisestä lukukerrasta lie kulunut yli neljännes vuosisata.[/i]
[b]39. Nobel-voittajan kirjoittama kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/1296-avioliitot-vyohykkeiden-valilla]Doris Lessing: Avioliitot vyöhykkeiden välillä[/url]
[i]Sai Nobelin vuonna 2007.[/i]
[b]13. Kirjan nimi on kysymys[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/2324-john-jagon-henki-tahi-kuollutko-wai-elawa] Wilkie Collins: John Jagon henki tahi Kuollutko wai eläwä?[/url]
[i]Mysteeri, jonka lukemisessa hauskinta oli vanha suomenkieli.[/i]
[hr][center]Lokakuu[/center]
[hr]
[b]36. Kokoelma esseitä tai kolumneja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/1675-mielikuvituksen-mestarit-13-unohdettua-fantastia]Jari Koponen: Mielikuvituksen mestarit: 13 unohdettua fantastia[/url]
[b]28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/2203-musiikkia-miesaanille-ja-lentaville-lautasille]Howard Waldrop: Musiikkia miesäänille ja lentäville lautasille[/url]
[i]Piti löytää tähän kohtaan sopiva kirja aiheeseen Rock’n’ Roll musiikki. Tietoteoksia olisi ollut helpostikin valittavissa, mutta halusin valita fiktion, mieluiten spefiä. Howardin kokoelma valikoitu viimeisen novellin Flying Saucer Rock and Roll vuoksi. Ensinnäkin nimi novellille on peräisin mainiosta Billy Lee Riley and the Little Green Menin kappaleesta, toisekseen novelli on kunnianosoitus Frankie Lymon and the Teenagersille... ja tietysti itse novellissa lauletaan doo wopia.[/i]
[b]1. Ruuasta kertova kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7466-asterix-lyo-vetoa]René Goscinny, Albert Uderzo: Asterix lyö vetoa[/url]
[i]Ruoka ja pidot on melkeinpä kaikissa Asterixeissa läsnä, mutta nimenomaan tässä se on keskeisessä asemassa tarinassa. Asterix ja Obelix kiertävät ympäri Galliaa tuoden matkanvarren kaupunkien perinneruokia tuliaisiksi kotiin.[/i]
[b]10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/1552-valijaakausi-4]Kobo Abe: Välijääkausi 4[/url]
[i]Japanilainen kirjailija[/i]
[b]26. Elämäkerta tai muistelmateos[/b] - [url=http://www.risingshadow.net/library/book/45476-i-am-providence-the-life-and-times-of-h-p-lovecraft]S. T. Joshi: I Am Providence: The Life and Times of H. P. Lovecraft[/url]
[i]Perusteellinen Lovecraftin elämäkerta ja töiden arvostelu by Joshi[/i]
[b]33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/248-timothy-archerin-sielunvaellus]Philip K. Dick: Timothy Archerin sielunvaellus[/url]
[i]Erilaisempaa Dickiä, mihin olen tottunut. Filosofista matskua.[/i]
[hr][center]Marraskuu[/center]
[hr]
[b]24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja[/b] - [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7132-morsian-ja-muita-kauhunovelleja]Zacharias Topelius: Morsian ja muita kauhunovelleja[/url]
[i]14.1. täky. Ei ollut erityisen innostavia kertomuksia, mutta tulipahan luettua. Venytin tätä kohtaa viimeiseen asti, mutta ei ilmaantunut just sellaisia kirjoja joita olisin välttämättä halunut lukea (mitä en ollut jo lukenut aiemmin). Will Selfin [i]Suuria apinoita[/i] yritin, mutta ei oikein jaksanut sitäkään.[/i]

11.11.2016
maahinen
Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja: William Shakespeare & John Fletcher Kaksi jalosukuista/ The two noble kinsmen. Shakespearen viimeisenä pidetty näytelmä. Kevyttä kamaa, ei ihme, että kesti kauan ennen kuin hyväksyttiin Shakespearen kaanoniin. Luin suomeksi (Lauri Sipari) ensin ja perään netistä englanniksi. Jotkin kääntäjän ottamat vapaudet menevät liian pitkälle, kuten lupiinit, joita ei Euroopassa ole tunnettu ennen 1800-lukua - siitä huolimatta, etteivät kirjailijatkaan suinkaan pysyttele Theeban valtakunnan päivissä. Muistettavimmat sanankäänteet löytyvät Shakespearen osuudelta - siteeraan tänään Leonard Cohenin muistoksi: "This world's a Citty full of straying Streetes,
And Death's the market place, where each one meetes." Hauskin kohtaus sen sijaan menee Fletcherin piikkiin, omaperäistä ja tepsivää hulluinhoitoa.
18.11.2016
6. Kirjastosta kertova kirja Pete Suhonen: Valkoinen joulu
- Vuosi lähenee loppuaan, joten jotkut haastekohdat menevät nyt heppoisin perustein, but Close enough... Kirjan yksi päähenkilöistä harrastaa hiukan omalaatuista toimintaa kirjaston kirjojen kanssa, varastaa niitä ja paistaa niitä sitten uunissa ennen kuin omii hyllyynsä.
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja Stephen King: Mersumies
- Kirjassa nyt korkeintaan mainitaan sodankäynti, mutta, ainakin USA on sotinut 2000 luvulla... Haastekohta on ehkä hieman tulkinnanvarainen.
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
6. Kirjastosta kertova kirja [b][color=purple]Pete Suhonen: Valkoinen joulu[/color][/b]

42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja [url=http://www.risingshadow.fi/library/book/7863-mersumies][b][color=purple]Stephen King: Mersumies[/color][/b][/url]

2. Matkakertomus
6. Kirjastosta kertova kirja [b][color=black]Pete Suhonen: Valkoinen joulu[/color][/b]
40. Eläkeläisen suosittelema kirja
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja [b][color=black]Stephen King: Mersumies[/color][/b]
19.11.2016
maahinen
John Irving Ihmeiden tie, käännös julkaistu 2016. Mielikuvitus on ennallaan, mutta teksti on paikoin laahaavaa ja toistaa rutkasti itseään.
Tämän muuten pitäisi olla Risingin tietokannassa, maagista realismia.
Aasialaisen kirjailijan kirja: Vasili Shukshin Ja prishjol dat vam volju (Tulin tuomaan teille vapauden). Siperiasta syntyisin olevan Shukshinin historiallinen romaani kasakkapäällikkö Stepan Razinista ja 1600-luvun kansannoususta Venäjällä. Shukshinin murteellisesta kielenkäytöstä on koottu parikin sanakirjaa, joista yksi löytyi netistä avuksi. Pitäisi lähteä käymään Volgalla. Tämän kirjan olen luullakseni tuonut matkamuistoksi Novosibirskistä, jossa se on painettu, ja unohtanut hyllyyni.

Muokannut maahinen (20.11.2016)
22.11.2016
Scartti
45/50
45/50
[Spoileri - klikkaa]
[strike]1. Ruuasta kertova kirja:[/strike] Hanna Partanen, Puurot ja vellit sekaisin
[strike]2. Matkakertomus:[/strike] Merja Mähkä, Ihanasta hukassa ja miten sieltä pääsee pois
[strike]3. Kirjassa rakastutaan:[/strike] Lauren Oliver, Delirium
[strike]4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja:[/strike] Ayad Akhtar, Appelsiininkuorten katu
[strike]5. Kirjan kannesta saa tehtyä kirjanaaman:[/strike] Veli-Pekka Lehtola, Saamelaiskiista
6. Kirjastosta kertova kirja:
[strike]7. Vihervuosi 2016 -sloganiin ”Minun maisemani – maalla ja kaupungissa” sopiva kirja[/strike]: Auli Leskinen, Petojen aika.
[strike]8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin:[/strike] Jeff VanderMeer, Hävitys
[strike]9.Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja:[/strike] Sabaa Tahir, An Ember in the Ashes
[strike]10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/strike] Sun-mi Hwang, Kana joka tahtoi lentää
[strike]13. Kirjan nimi on kysymys:[/strike] Kuka pelkää Nenian Ahnavia?
[strike]14. Historiaa käsittelevä tietokirja:[/strike] Tiina Miettinen, Piikojen valtakunta
[strike]15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma:[/strike] Lauren Oliver, Pandemonium
[strike]17. Kirjassa juhlitaan:[/strike] Estelle Meskame, Dimilyn – rakastan
[strike]18. Lastenkirja:[/strike] Bjørn Sortland, Timo Parvela, Kepler62: Lähtölaskenta
[strike]19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi:[/strike] Hakekaa kätilö!
[strike]20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan:[/strike] Sirpa Kähkönen, Rautayöt
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe:
[strike]23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja:[/strike] Heidi Köngäs, Hertta
[strike]24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016:[/strike] Antonio Skármeta, Nerudan postinkantaja
[strike]25. Kirjassa on yli 500 sivua[/strike]: Haruki Murakami, Maailmanloppu ja Ihmemaa
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja:
[strike]29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja:[/strike] Holly Black & Cassandra Clare, Rautakoe
[strike]31. Olympialaisista kertova kirja:[/strike] Asterix olympialaisissa
[strike]32. Kirjassa on myrsky:[/strike] John Steinbeck, Tuntemattomalle jumalalle
[strike]33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja:[/strike] Seita Vuorela, Lumi
[strike]34. Keskustelua herättänyt kirja:[/strike] Justin Richardson and Peter Parnell, and tango makes three
[strike]36. Kokoelma esseitä tai kolumneja:[/strike] Kurt Vonnegut, Maaton mies
[strike]37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan:[/strike] Siri Kolu, Kesän jälkeen kaikki on toisin
[strike]38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja:[/strike] Kurt Vonnegut, Teurastamo 5
[strike]39. Nobel-voittajan kirjoittama kirja:[/strike] Ernest Hemingway, Jäähyväiset aseille
[strike]40. Eläkeläisen suosittelema kirja:[/strike] Eeva Joenpelto, Tuomari Müller, hieno mies
[strike]41. Kirjassa lähetetään kirjeitä:[/strike] Kim Leine, Ikuisuusvuonon profeeta
[strike]45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja:[/strike] Valkea kuulas
[strike]46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja:[/strike] Robert Swindells, Huone 13
[strike]47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/strike] Paperitalo
[strike]49. Vuonna 2016 julkaistu kirja:[/strike] Tommi Kinnunen, Lopotti
[strike]50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja:[/strike] Anu Holopainen, Ihon alaiset
[strike]49. Vuonna 2016 julkaistu kirja:[/strike] Tommi Kinnunen, Lopotti
Pitkän tauon jälkeen päivitetty lista. (Onnistuin sit laittamaan tämän listan Goodreads 2016 puolelle.. nyt siirretty oikeaan paikkaan :grin: )

[b]45/50[/b]

[spoiler][strike]1. Ruuasta kertova kirja:[/strike] [b]Hanna Partanen, Puurot ja vellit sekaisin[/b]
[strike]2. Matkakertomus:[/strike] [b]Merja Mähkä, Ihanasta hukassa ja miten sieltä pääsee pois[/b]
[strike]3. Kirjassa rakastutaan:[/strike] [b]Lauren Oliver, Delirium[/b]
[strike]4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja:[/strike] [b]Ayad Akhtar, Appelsiininkuorten katu[/b]
[strike]5. Kirjan kannesta saa tehtyä kirjanaaman:[/strike] [b]Veli-Pekka Lehtola, Saamelaiskiista[/b]
6. Kirjastosta kertova kirja:
[strike]7. Vihervuosi 2016 -sloganiin ”Minun maisemani – maalla ja kaupungissa” sopiva kirja[/strike]: [b]Auli Leskinen, Petojen aika.[/b]
[strike]8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin:[/strike] [b]Jeff VanderMeer, Hävitys[/b]
[strike]9.Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja:[/strike] [b]Sabaa Tahir, An Ember in the Ashes[/b]
[strike]10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/strike] [b]Sun-mi Hwang, Kana joka tahtoi lentää[/b]
[strike]11. Sarjakuvakirja:[/strike] [b]Wythces[/b]
[strike]12. Näytelmä:[/strike] [b]Harry Potter and the cursed child[/b]
[strike]13. Kirjan nimi on kysymys:[/strike] [b]Kuka pelkää Nenian Ahnavia?[/b]
[strike]14. Historiaa käsittelevä tietokirja:[/strike] [b]Tiina Miettinen, Piikojen valtakunta[/b]
[strike]15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma:[/strike] [b]Lauren Oliver, Pandemonium[/b]
[strike]16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta:[/strike] [b]John Steinbeck, Helmi[/b]
[strike]17. Kirjassa juhlitaan:[/strike] [b]Estelle Meskame, Dimilyn – rakastan[/b]
[strike]18. Lastenkirja:[/strike] [b]Bjørn Sortland, Timo Parvela, Kepler62: Lähtölaskenta[/b]
[strike]19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi:[/strike] [b]Hakekaa kätilö![/b]
[strike]20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan:[/strike] [b]Sirpa Kähkönen, Rautayöt[/b]
[strike]21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja:[/strike] [b]Markiisi de Sade, Justine[/b]
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe:
[strike]23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja:[/strike] [b]Heidi Köngäs, Hertta[/b]
[strike]24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016:[/strike] [b]Antonio Skármeta, Nerudan postinkantaja[/b]
[strike]25. Kirjassa on yli 500 sivua[/strike]: [b]Haruki Murakami, Maailmanloppu ja Ihmemaa[/b]
[strike]26. Elämäkerta tai muistelmateos:[/strike] [b]Lena Dunham, Sellainen tyttö[/b]
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja:
[strike]29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja:[/strike] [b]Holly Black & Cassandra Clare, Rautakoe[/b]
[strike]30. Viihteellinen kirja:[/strike] [b]Rick Riordan, Kesän miekka[/b]
[strike]31. Olympialaisista kertova kirja:[/strike] [b]Asterix olympialaisissa[/b]
[strike]32. Kirjassa on myrsky:[/strike] [b]John Steinbeck, Tuntemattomalle jumalalle[/b]
[strike]33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja:[/strike] [b]Seita Vuorela, Lumi[/b]
[strike]34. Keskustelua herättänyt kirja:[/strike] [b]Justin Richardson and Peter Parnell, and tango makes three[/b]
[strike]35. Kirjassa ollaan avaruudessa:[/strike] [b]Andy Weir, Yksin Marsissa[/b]
[strike]36. Kokoelma esseitä tai kolumneja:[/strike] [b]Kurt Vonnegut, Maaton mies[/b]
[strike]37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan:[/strike] [b]Siri Kolu, Kesän jälkeen kaikki on toisin[/b]
[strike]38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja:[/strike] [b]Kurt Vonnegut, Teurastamo 5[/b]
[strike]39. Nobel-voittajan kirjoittama kirja:[/strike] [b]Ernest Hemingway, Jäähyväiset aseille[/b]
[strike]40. Eläkeläisen suosittelema kirja:[/strike] [b]Eeva Joenpelto, Tuomari Müller, hieno mies[/b]
[strike]41. Kirjassa lähetetään kirjeitä:[/strike] [b]Kim Leine, Ikuisuusvuonon profeeta[/b]
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja:
[strike]43. Kirjassa mukana Pablo Picasso:[/strike] [b]Kurt Vonnegut, Siniparta[/b]
[strike]44. Kirjassa joku kuolee:[/strike] [b]Sadie Jones, Kotiinpaluu[/b]
[strike]45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja:[/strike] [b]Valkea kuulas[/b]
[strike]46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja:[/strike] [b] Robert Swindells, Huone 13[/b]
[strike]47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/strike] [b]Paperitalo[/b]
[strike]48. Kirjassa on alle 150 sivua:[/strike] [b]Tohtori Jekyll ja mr. Hyde[/b]
[strike]49. Vuonna 2016 julkaistu kirja:[/strike] [b]Tommi Kinnunen, Lopotti[/b]
[strike]50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja:[/strike] [b]Anu Holopainen, Ihon alaiset[/b]
24.11.2016
Onnittelut Eijalle! :)
Viimeisiä viedään kohta minullakin, mutta ovatpa ne vaikeita!
En jaksanut alkaa lukea täysimittaista elämänkertaa niin menin matalimman aidan kautta: kuvakirja. Olihan tässäkin tekstiä, Marilynin elämä tiivistettynä ehkä noin 50 sivuun. Ihan ok teos, varsinkaan kun ei tiennyt kuin peruspiirteet Monroen elämästä. Tosin hyvin kliininen kuva jäi näyttelijättärestä, liian puhtoinen. Ehkä jossain vaiheessa jaksaisi lukea jonkun oikean elämänkerran, niin saisi hiukan enemmän tietoa Marilynin persoonasta.
21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja: Ohjeita palvelusväelle (Jonathan Swift)
[N] 22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.): Marilyn Monroe: Unseen Archives (Marie Clayton)
Onnittelut Eijalle! :)

Viimeisiä viedään kohta minullakin, mutta ovatpa ne vaikeita!

[b]22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.):[/b] Marilyn Monroe: Unseen Archives (Marie Clayton)

[b]18. Lastenkirja:[/b] [color=purple]Winnie-the-Pooh (A. A. Milne)[/color]
[color=red][N][/color] [b]22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.):[/b] [color=green]Marilyn Monroe: Unseen Archives (Marie Clayton)[/color]
26.11.2016
6. Kirjastosta kertova kirja: The Obsession (Nore Roberts)
Oioin taas. Kirjassa puhuttiin paljon kirjoista ja kotikirjastoista (yksi jopa rakennettiin) ja oleelliseen osaan juonta kuului kirja. Close enough. Muuten peruskauraa Robertsonilta, ihan kiinnostava juoni, mutta stereotyyppiset ja pahviset hahmot.
5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman: Fragrance Free (L.B. Dunbar)
[N] 6. Kirjastosta kertova kirja: The Obsession (Nore Roberts)
5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman: Fragrance Free (L.B. Dunbar)
[N] 6. Kirjastosta kertova kirja: The Obsession (Nore Roberts)
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Listen to me (Kristen Proby)
[b]6. Kirjastosta kertova kirja:[/b] The Obsession (Nore Roberts)

48/50 luettu (20/50 spefiä, 12/50 omasta hyllystä) [96% - 40% - 24%]

[color=red][N][/color] [b]6. Kirjastosta kertova kirja:[/b] [color=green]The Obsession (Nore Roberts)[/color]
02.12.2016
Tämä ei ole eteläamerikkalaisen kirjoittama, mutta kuvittama kyllä, mennään sillä. Olen monasti tätä sarjakuvaa katsellut kirjastossa, mutten ole tullut lainanneeksi, ei ole kiinnostanut tarpeeksi. Siksipä yllätyinkin, sillä tämä oli parempi kuin kuvittelinkaan. Hyvää ajanvietettä ja hyvännäköistä piirrosjälkeä.
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja: Paperiprinssi (Kaari Utrio)
[N] 47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja: American Vampire, Volume 1 (Scott Snyder, Rafael Albuquerque)
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Listen to me (Kristen Proby)
[b]47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/b] American Vampire, Volume 1 (Scott Snyder, Rafael Albuquerque)

49/50 luettu (21/50 spefiä, 12/50 omasta hyllystä) [98% - 42% - 24%]

[b]3. Kirjassa rakastutaan:[/b] [color=green]Kohtalo kuljettaa (Nora Roberts)[/color]
[b]32. Kirjassa on myrsky:[/b] [color=purple]The Martian (Andy Weir)[/color]
[color=red][N][/color] [b]47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/b] [color=purple]American Vampire, Volume 1 (Scott Snyder, Rafael Albuquerque)[/color]
04.12.2016
maahinen
Kirjasammon päivän täky: Brian Aldiss Helliconian kevät. Puoleen väliin meni, ennen kuin yhtään lämpenin kirjalle, sitten ekologisen ja astronomisen kokonaisuuden hahmottuminen teki tarinasta sen verran kiinnostavan, että enköhän jatka kesäänkin. Pari tänä vuonna lukemaani tietokirjaa samoista teemoista tältä planeetalta olivat kyllä jännempiä.

11.12.2016
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja: Kätketyn haudan arvoitus (Wilbur Smith)
Nyt on tämäkin haaste saatu loppuun.
Kätketyn haudan arvoitus oli ihan luettava kirja vieläkin, olen sen lukenut nyt ehkä kolmesti. Tästä kirjasta aikoinaan alkoi minun lukemisharrastuskseni yli 15 vuotta sitten, joten hiukan arastelin lukea tätä taas uudelleen. Ei se ihan ole aikaa kestänyt, mutta pieni nostalgiafiilis auttoi paljon.
6. Kirjastosta kertova kirja: The Obsession (Nore Roberts)
7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja:Mean Streak (Sandra Brown)
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja: Norwegian Wood (Haruki Murakami)
11. Sarjakuvakirja:Buffy the Vampire Slayer: Retreat [vol 6] (Joss Whedon)
30. Viihteellinen kirja: Beneath the Scars (Melanie Moreland)
31. Olympialaisista kertova kirja:Asterix olympialaisissa (René Goscinny)
32. Kirjassa on myrsky:The Martian (Andy Weir)
40. Eläkeläisen suosittelema kirja: Katukatti Bob (James Bowen)
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä: Kirottujen kirjojen kauppias (Marcello Simoni)
43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.):Artistic License (Elle Pierson)
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja: Norwegian Wood (Haruki Murakami)
11. Sarjakuvakirja:Buffy the Vampire Slayer: Retreat [vol 6] (Joss Whedon)
30. Viihteellinen kirja: Beneath the Scars (Melanie Moreland)
31. Olympialaisista kertova kirja:Asterix olympialaisissa (René Goscinny)
32. Kirjassa on myrsky:The Martian (Andy Weir)
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: Listen to me (Kristen Proby)
[b]27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/b] Kätketyn haudan arvoitus (Wilbur Smith)

Nyt on tämäkin haaste saatu loppuun.

[i]Kätketyn haudan arvoitus[/i] oli ihan luettava kirja vieläkin, olen sen lukenut nyt ehkä kolmesti. Tästä kirjasta aikoinaan alkoi minun lukemisharrastuskseni yli 15 vuotta sitten, joten hiukan arastelin lukea tätä taas uudelleen. Ei se ihan ole aikaa kestänyt, mutta pieni nostalgiafiilis auttoi paljon.

50/50 luettu (21/50 spefiä, 13/50 omasta hyllystä) [100% - 42% - 26%]

[spoiler] 1. Ruuasta kertova kirja: [color=green] Emma's Secret (A.P. Jensen)[/color]
2. Matkakertomus: [color=purple]2001 avaruusseikkailu (Arthur C. Clarke)[/color]
3. Kirjassa rakastutaan: [color=green]Kohtalo kuljettaa (Nora Roberts)[/color]
4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja: [color=purple]Palkkionmetsästäjä (Philip K. Dick)[/color]
5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman: [color=green]Fragrance Free (L.B. Dunbar)[/color]
6. Kirjastosta kertova kirja: [color=green]The Obsession (Nore Roberts)[/color]
7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja:[color=green]Mean Streak (Sandra Brown)[/color]
8. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin: [color=purple]Päät (Greg Bear)[/color]
9. Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja:[color=purple] I, Robot (Isaac Asimov)[/color]
10. Aasialaisen kirjailijan kirjoittama kirja: [color=green]Norwegian Wood (Haruki Murakami)[/color]
11. Sarjakuvakirja:[color=purple]Buffy the Vampire Slayer: Retreat [vol 6] (Joss Whedon)[/color]
12. Näytelmä: [color=green]Richard II (William Shakepeare)[/color]
13. Kirjan nimi on kysymys: [color=green]Kuka murhasikaan rouva Holmin? (Terttu Autere)[/color]
14. Historiaa käsittelevä tietokirja: [color=green]Ajan lyhyt historia (Stephen Hawking)[/color]
15. Kirjan kansi on mielestäsi ruma: [color=green]Kuvat kertovat : Palmu, murharyhmä (Teemu Rinne)[/color]
16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta: [color=green]Game On (Kyra Lennon)[/color]
17. Kirjassa juhlitaan: [color=green]For Real (Chelsea M. Cameron)[/color]
18. Lastenkirja: [color=purple]Winnie-the-Pooh (A. A. Milne)[/color]
19. Kirjan päähenkilö on sinun unelmatyössäsi: [color=green]Mr. Kiss and Tell (Rob Thomas)[/color]
20. Kirjan nimi viittaa vuorokaudenaikaan: [color=green]Midnight Angel (Lisa Marie Rice)[/color]
21. 1700-luvulla kirjoitettu kirja: [color=green]Ohjeita palvelusväelle (Jonathan Swift)[/color]
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.): [color=green]Marilyn Monroe: Unseen Archives (Marie Clayton)[/color]
23. Oman alansa pioneerinaisesta kertova kirja: [color=green]Susipalatsi (Hilary Mantel)[/color]
24. Kirjasammon päivän täkynä vuonna 2016 ollut kirja:[color=green] Darwinin palkinnot - evoluutio käytännössä (Wendy Northcutt)[/color]
25. Kirjassa on yli 500 sivua: [color=purple]Kafka rannalla (Haruki Murakami)[/color]
26. Elämäkerta tai muistelmateos:[color=green] Joss Whedon: Geek King of the Universe (Amy Pascale)[/color]
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[color=green] Kätketyn haudan arvoitus (Wilbur Smith)[/color]
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja: [color=purple]Warhammer Visions 24 (January 2016, Games Workshop)[/color]
29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja: [color=purple]Draculan tarina (Fred Saberhagen, James V. Hart)[/color]
30. Viihteellinen kirja: [color=green]Beneath the Scars (Melanie Moreland)[/color]
31. Olympialaisista kertova kirja:[color=purple]Asterix olympialaisissa (René Goscinny)[/color]
32. Kirjassa on myrsky:[color=purple]The Martian (Andy Weir)[/color]
33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja: [color=purple]Pikku prinssi (Antoine de Saint-Exupéry)[/color]
34. Keskustelua herättänyt kirja: [color=purple]Orjattaresi (Margaret Atwood)[/color]
35. Kirjassa ollaan avaruudessa: [color=purple]2010 avaruusodysseia (Arthur C. Clarke)[/color]
36. Kokoelma esseitä tai kolumneja: Naked Pictures of Famous People (Jon Stewart) 37. Kirjan nimi viittaa vuodenaikaan:[color=green] Fall Hard (Zoe York)[/color]
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja: [color=purple]Alice in Wonderland (Lewis Carroll)[/color]
39. Nobel-voittajan kirjoittama kirja: [color=green]Kohtalottomuus (Imre Kertészi)[/color]
40. Eläkeläisen suosittelema kirja: [color=green]Katukatti Bob (James Bowen)[/color]
41. Kirjassa lähetetään kirjeitä: [color=green]Kirottujen kirjojen kauppias (Marcello Simoni)[/color]
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja: [color=purple]Oraakkelin kirja (Philip K. Dick)[/color]
43. Kirjassa mukana Pablo Picasso (syntymästä 135 v.):[color=green]Artistic License (Elle Pierson)[/color]
44. Kirjassa joku kuolee: [color=purple]Deadpool, the Complete Collection vol2 (Daniel Way)[/color]
45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja: [color=green]Paperiprinssi (Kaari Utrio)[/color]
46. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja: [color=purple]Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (Hanna Kauppinen)[/color]
47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja: [color=purple]American Vampire, Volume 1 (Scott Snyder, Rafael Albuquerque)[/color]
48. Kirjassa on alle 150 sivua: [color=purple]Sleeping With the Wolf (Maddy Barone)[/color]
49. Vuonna 2016 julkaistu kirja: [color=green]Listen to me (Kristen Proby)[/color]
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja: [color=purple]Kaislikossa suhisee (Kenneth Grahame)[/color]
18.12.2016
Koko listani löytyy tästä.
Vuosi lähestyy loppuaan, ja tilanne Helmetin haasteen kanssa näyttäisi olevan 29/50 plus kaksi kirjaa kesken. Jos hyvin käy, saan vielä jonkin kirjan joululomalla luettua, mutta eihän tämä nyt lähelläkään valmista ole. Hyvä puoli haasteessa, että tulin ainakin tietoisesti lukeneeksi tänä vuonna enemmän kuin edellisenä - myös kirjoja, jotka eivät mahtuneet haasteeseen mukaan. Ja se kai tässä oli perimmäinen tarkoituskin... :smile:

27.12.2016
Scartti
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja: Tuomas Muraja: Sotilaana Afganistanissa
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja: Minecraft - Aloittelijan opas
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe: Laura Paloheimo: Puppiduu
50/50
[strike]6. Kirjastosta kertova kirja:[/strike] Jacques Bonnet: Kirjaston henget
[strike]22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe:[/strike] Laura Paloheimo: Puppiduu
[strike]26. Elämäkerta tai muistelmateos:[/strike] Lena Dunham, Sellainen tyttö
[strike]27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/strike] Chigozie Obioma: Kalamiehet
[strike]28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja:[/strike] Minecraft - Aloittelijan opas
[strike]36. Kokoelma esseitä tai kolumneja:[/strike] Kurt Vonnegut, Maaton mies
[strike]42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja:[/strike] Tuomas Muraja: Sotilaana Afganistanissa
[strike]6. Kirjastosta kertova kirja:[/strike] Jacques Bonnet: Kirjaston henget
[strike]22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe:[/strike] Laura Paloheimo: Puppiduu
[strike]49. Vuonna 2016 julkaistu kirja:[/strike] Tommi Kinnunen, Lopotti
42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja: [b]Tuomas Muraja: Sotilaana Afganistanissa[/b]
28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja: [b]Minecraft - Aloittelijan opas[/b]
22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe: [b]Laura Paloheimo: Puppiduu[/b]
27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja: [b]Chigozie Obioma: Kalamiehet[/b]
6. Kirjastosta kertova kirja: [b]Jacques Bonnet: Kirjaston henget[/b]

[b]50/50[/b]

[strike]3. Kirjassa rakastutaan:[/strike] [b]Lauren Oliver, Delirium[/b]
[strike]6. Kirjastosta kertova kirja:[/strike] [b]Jacques Bonnet: Kirjaston henget[/b]
[strike]11. Sarjakuvakirja:[/strike] [b]Wythces[/b]
[strike]12. Näytelmä:[/strike] [b]Harry Potter and the cursed child[/b]
[strike]13. Kirjan nimi on kysymys:[/strike] [b]Kuka pelkää Nenian Ahnavia?[/b]
[strike]22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe:[/strike] [b]Laura Paloheimo: Puppiduu[/b]
[strike]27. Afrikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja:[/strike] [b]Chigozie Obioma: Kalamiehet[/b]
[strike]28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja:[/strike] [b]Minecraft - Aloittelijan opas[/b]
[strike]30. Viihteellinen kirja:[/strike] [b]Rick Riordan, Kesän miekka[/b]
[strike]42. 2000-luvulla sotaa käyneestä maasta kertova kirja:[/strike] [b]Tuomas Muraja: Sotilaana Afganistanissa[/b]
[strike]44. Kirjassa joku kuolee:[/strike] [b]Sadie Jones, Kotiinpaluu[/b]
[strike]45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja:[/strike] [b]Valkea kuulas[/b]
29.12.2016
DynVuosi lähestyy loppuaan, ja tilanne Helmetin haasteen kanssa näyttäisi olevan 29/50 plus kaksi kirjaa kesken. --Loppurykäisyn jälkeen päätän tilanteen ja suljen haasteen osaltani 36 kirjaan. Ei mennyt ihan kaikki, moni oli oikeasti turhankin vaikeita ja muutamaa en vain jaksanut lukea tai etsiä, vaikka kirja olisi ollutkin tiedossa. Erityisesti nuo Monroe ja Picassa kaihersivat tässä haasteessa, eivät olleet helppoja eivät.
Koko listani löytyy tästä.
[quote="Dyn" post=49532]Vuosi lähestyy loppuaan, ja tilanne Helmetin haasteen kanssa näyttäisi olevan 29/50 plus kaksi kirjaa kesken. --
Koko listani löytyy [url=http://www.risingshadow.fi/forum/lukupiiri/2616-lukuhaaste-helmet-2016#42331]tästä.[/url][/quote]

29.12.2016
HourglassEyes
Vuoden viimeinen lisäys tähän listaan, lopputulos 36/50. Yritän tsempata ensi vuonna!
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja

48. Kirjassa on alle 150 sivua [b][color=purple]Richard Bach: Lokki Joonatan[/color][/b]

47. Eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
48. Kirjassa on alle 150 sivua[color=black] [b]Richard Bach: Lokki Joonatan[/b][/color]