Moonlord avatar
Sivut: 1, 2, 3

Kirjojen odottaminen

24.11.2014
Pianisti avatar
Aihe ei voisi olla minulle ajankohtaisempi. Kirjoittaessani tätä vilkuilen ulos ikkunasta odottaen postiautoa, jonka pitäisi tuoda Shadowheart (Shadowmarch-sarjan päätösosa) aikavälillä tänään - ensi viikon torstai.

Mitä kirjoja olette joutuneet odottamaan/ saaneet odottaa? Millainen kokemus hyvän kirjasarjan seuraavan osan odottaminen on?

Shadowheartin lisäksi olen odottanut seuraavia kirjoja:

A Memory of Light, Ajan Pyörän viimeinen osa. Sain sarjan muut osat luettua loppuun kesällä 2012 ja pääsin liittymään finaalin odotukseen puoli vuotta ennen kuin se ilmestyi. Se oli hieno kokemus, joskin itse kirja oli lopulta pettymys. Julkaisupäivän lähestyessä paljastettiin tasaiseen tahtiin lukuja/otteita/muuta kiinnostavaa tietoa kirjasta, mikä sai odotukset huippuunsa. Kirjan virallisesta ilmestymispäivästä lähtien (8.1.2013) katsoin heti koulusta tultuani postilaatikkoon, ja masennuin aina kun se ei ollutkaan siellä. Odotus päättyi 29.1, ja sain kirjan luettua 10.2.

Käärmekonnun salaisuudet ja Demonivankilan avaimet, Myyttihovi-sarjan kaksi viimeistä osaa. Ajan Pyörä oli alun perin tarkoitettu ajankuluksi ennen kuin Käärmekonnun salaisuudet ilmestyi. Loppujen lopuksi osat vaihtuivat, mutta kyllä näitäkin käytiin kirjakaupoissa etsimässä pian ilmestymispäivän jälkeen. Tässäkin tapauksessa viimeinen osa oli pettymys ja päätyi vuoden kuluttua kirpputorille.
27.11.2014
HourglassEyes avatar
Kolme tulee nyt äkkiseltään mieleen;

Tuo Memory of Light oli minullakin paha. Ensin odotettiin julkaisua kuin kuuta nousevaa ja sitten väisteltiin vuoden verran spoilereita, että Tor julkaisi pokkariversionsa ja pääsi vihdoinkin lukemaan!

Cassandra Claren City of Glass. Olin juuri koukuttunut sarjaan pahasti ja kolmannen kirjan tilausodotus oli silkkaa tuskaa. Sittemmin olen pistänyt Claren uudet kirjat tilaukseen hyvissä ajoin; juuri nyt noudettavaksi on saapunut vihdoinkin Magnus Bane Chronicles mitä olen kyttäillyt ilmestyväksi siitä lähtien, kun huhut sen painamisesta lähtivät liikkeelle... :tongue:

Ja sitten on J.R. Ward. Uuden kirjan odottamisessa ei ollut mitään ongelmaa niin kauan kunnes Signet kustantamo rupesi ilkeäksi ja yhtäkkiä päätti alkaa julkaisemaan pokkariversionsa vasta vuoden kovakantista jäljessä, kun se ennen tuli n. muutaman kuukauden päästä ilmestymisestä. Enhän minä voi kesken kaiken kirjaformaattia muuttaa, sehän näyttäisi kamalalta hyllyssä! :evil: Joten nyt joudun odottamaan uusinta Black Dagger Brotherhoodia ja Fallen Angels sarjan jatkoa miltei yhtä pitkään kuin sarjaa suomeksi lukevat suomennoksia...

Tämä alkanut trendi pokkaripainosten viivyttelyssä on ärsyttävää, koska suurin syy siihen miksi olen kerännyt monet sarjat englanniksi on se, että olen todella kärsimätön (ja enkkupokkarit ovat huomattavasti halvempia) enkä jaksa odotella suomennoksia. - Olisivat nyt edes voineet jatkaa niiden sarjojen nopeammin painamista, mitkä olivat aloittaneetkin sen sijaan, että kesken kaiken menevät käytäntöjään muuttelemaan. MUR!
28.11.2014
Bensku avatar
Tulen ja jään laulua odottelen, sekä suomeksi, että englanniksi... Kauankohan vielä menee? :D

Suomennoksista odottelen Viisaan miehen pelkoa, jonka pitäisi ilmestyä joskus piakkoin. Ja Tulikronikan jatkoa, joka ilmestyy kai ensi keväänä englanniksi. Abaratkin on kesken, eikä alkuteos ole vielä ilmestynyt.

Uusimman Noiturin suomennos olisi kiva myös, puolaa kun en osaa. Muuta en sitten (tietääkseni) odotakaan nyt.

Joskus viime (vai oliko se toissa) keväänä odottelin varsin pitkään, että saivat Tulen (Septimus Heap) Helmetin järjestelmään sisään... Sama juttu uusimman suomennetun Noiturin kanssa silloin, mutta onneksi sain ekat varaukset molempiin. :)